Η νέα ταινία του Μπαζ Λούραμ, το Elvis αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Ιουνίου. Μέχρι τότε θυμόμαστε τις πολλές πτυχές του θρύλου της ροκ, Έλβις Πρίσλεϊ. Μια ζωή γεμάτη ανατροπές, ένας γάμος που έληξε άδοξα κι ένα τραγικό τέλος.

Με αφορμή τη νέα ταινία θυμόμαστε τις πιο αξέχαστες ατάκες του Έλβις.

«Για μένα το να πιστεύεις σημαίνει ότι αγαπάς τον Θεό»

«Δεν πηγαίνω πια πολύ συχνά στην εκκλησία, αν αυτό σημαίνει πως κάποιος είναι θρησκευόμενος. Πιστεύω όμως στον Θεό με όλη μου την καρδιά. Πιστεύω ότι όλα τα καλά πράγματα προέρχονται από Εκείνον. Αυτό περιλαμβάνει και όλα τα καλά που έχουν έρθει σε μένα και στους δικούς μου ανθρώπους. Για μένα το να πιστεύεις σημαίνει ότι αγαπάς τον Θεό και είσαι πραγματικά ευγνώμων για όλα όσα σου έχει δώσει και θες να τα ανταποδώσεις. Νιώθω βαθιά στην καρδιά μου ότι από τη δική μου πλευρά αυτό κάνω. Και στις προσευχές μου λέω πως, αν κάνω λάθος που αισθάνομαι έτσι, Εκείνος θα μου το πει. Γιατί πολύ απλά Του χρωστάω τα πάντα, όλα όσα μου έχουν συμβεί».

Με τους γονείς του στην αυλή του πατρικού του το 1956

«Μέσα στο τραγούδι και στη μουσική νιώθω ότι χάνομαι»

«Η μητέρα μου μου έμαθε ένα πράγμα από την αρχή. Ότι όλοι έχουν το δικαίωμα της γνώμης τους. Το πιστεύω αυτό. Όπως επίσης και ότι δεν μπορείς να κάνεις τους πάντες να είναι σαν κι εσένα. Εγώ μέσα στο τραγούδι και στη μουσική νιώθω ότι χάνομαι. Ξεχνάω τα πάντα εκτός από τον ρυθμό και τον ήχο. Έτσι νιώθω πόσο υπέροχο είναι να είσαι ζωντανός. Όταν με κάλεσαν να κάνω τον πρώτο μου δίσκο, πήγα στο στούντιο και εκεί μου είπαν πως ήθελαν να τραγουδήσω. Το δοκίμασα αλλά δεν πήγε πολύ καλά. Όσο εκείνοι ξεκουράζονταν εγώ δοκίμασα διάφορα άλλα με τον δικό μου τρόπο. Μακάρι να μπορούσα να κάνω τα πάντα με μουσική. Να μπορούσα να παίζω κάθε μουσικό όργανο και να ξέρω κάθε τραγούδι».

Στιγμιότυπο από την ταινία Ξεφάντωμα στο Μεξικό (1963) με την Ούρσουλα Άντρες.

Φωτογραφίες; Alamy/Visual Helles, Getty Images/Ideal Image, Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ