Πριν κάνει τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο, «το όμορφο πρόσωπο», όπως την αποκαλούσαν, ήταν κιόλας ένα ελκυστικό «προϊόν».

«Έπρεπε να δείξω ότι το ”προϊόν” που ονομάζεται Μπρουκ Σιλντς δεν ήμουν πραγματικά εγώ». Στο αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ Pretty Baby: Brooke Shields, σε σκηνοθεσία της Λάνα Γουίλσον, για 133 λεπτά η 56χρονη σήμερα Αμερικανίδα ηθοποιός ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της, περιγράφει το βράδυ του βιασμού της και εξηγεί πώς είναι να «δικαιολογείς» καθημερινά την αλκοολική μητέρα σου.

«Κάθε μέρα της ζωής μου άκουγα ξανά και ξανά τη φράση: ”είναι ένα όμορφο πρόσωπο, είναι σύμβολο του σεξ”. Πάντα με πλήγωνε βαθιά αυτό. Γεννήθηκα με αυτό το πρόσωπο. Τι θα γινόταν αν δεν το είχα; Δεν κοιταζόμουν στον καθρέφτη. Μην το σκέφτεσαι, έλεγα. Μην εστιάζεις εκεί. Τώρα πια νιώθω ότι μου επιτρέπεται να είμαι άνθρωπος. Απορώ πώς κατάφερα να επιβιώσω από όλο αυτό. Προσπαθούσα να βρω τη δική μου φωνή. Ένα μικρό κορίτσι σε έναν κόσμο ενηλίκων. Για πρώτη φορά τα τελευταία 56 χρόνια νιώθω ότι ξέρω ποια είμαι πραγματικά».

Με τη μητέρα της Τέρι Σιλντς.

Γεννημένη σταρ

«Πάντα ήταν όμορφη. Την ημέρα που την έφερα σπίτι από το μαιευτήριο ήξερα ότι θα γίνει σταρ» είχε πει η μητέρα της, Τέρι Σιλντς, για τη μέρα που γεννήθηκε –31 Μαΐου 1965– η μονάκριβη κόρη της. Όταν έμαθε ότι είναι έγκυος, η οικογένεια του πατέρα της Μπρουκ Σιλντς την πλήρωσε για να τερματίσει την εγκυμοσύνη. Εκείνη πήρε τα λεφτά, όμως δεν τήρησε τη συμφωνία και έφερε στον κόσμο την κόρη της. Οι γονείς της ηθοποιού παντρεύτηκαν αλλά ο γάμος δεν κράτησε πολύ, αφού πήραν διαζύγιο όταν η ίδια ήταν 5 μηνών. «Η Μπρουκ είναι ένα έργο Τέχνης, σαν ένας όμορφος πίνακας ζωγραφικής. Νομίζω ότι ο κόσμος θα έπρεπε να απολαμβάνει να την κοιτάει» έχει πει η Τέρι Σιλντς μιλώντας για την κόρη της.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ