Με το τραγούδι «Κάπου Μόνοι» σε στίχους του Λάζαρου Χατζημελετίου και δικούς του συστήνεται στον ελληνικό κοινό ο γοητευτικός Αφγανός τραγουδιστής Idriz Sanie. Mετά και από μία σπουδαία διεθνή καριέρα, και κυριαρχώντας στην περσική μουσική βιομηχανία, ήρθε η ώρα να μπει στην ελληνική σκηνή και να «παντρέψει» την περσική με την ελληνική μουσική!

Το «Κάπου Μόνοι», σε στίχους του Idriz Sanie και του Λάζαρου Χατζημελετίου, και μουσική του Bujaa Beats, σε «μαγεύει» με τον μοντέρνο, ποπ ρυθμό του, και σε ταξιδεύει στο μοναδικό Ντουμπάι, όπου έγινε και η οπτικοποίησή του, από τον αδερφό του και γνωστό ηθοποιό Rohed Khan!

Ο 30χρονος ερμηνευτής, γεννήθηκε στο Αφγανιστάν, όπου μαζί με την οικογένειά του, λόγω του πολέμου τότε, χρειάστηκε να αφήσουν την πατρίδα τους, για μία καλύτερη ζωή.

«Το 1995, λόγω του πολέμου, αναγκαστήκαμε να φύγουμε, μετακομίζοντας στο Πακιστάν»

Πέρασαν, από σαράντα κύματα, και από πολλούς σταθμούς, όπως Πακιστάν, Ρωσία, Μόσχα, και χρειάστηκαν να περπατήσουν, 11 ολόκληρους μήνες, κάτω από δύσκολες συνθήκες, που πολλές φορές, έβαλαν σε κίνδυνο την ζωή τους, για να φτάσουν στην Αυστρία, όπου κατάφεραν, να κάνουν μία νέα αρχή.

«Το 1995, λόγω του πολέμου, αναγκαστήκαμε να φύγουμε, μετακομίζοντας στο Πακιστάν, όπου έζησα για έναν χρόνο. Στη συνέχεια, βρεθήκαμε στο Τατζικιστάν, όπου μείναμε για έξι μήνες, και από εκεί στη Ρωσία, για 2,5 χρόνια. Και τα δύσκολα, συνεχίζονται, και γίνονται ακόμα πιο σκληρά. Στα 7 μου μόλις χρόνια, μαζί με τη μητέρα μου, την αδερφή μου, που ήταν 8 μηνών τότε, και τον 5χρονο αδερφό μου, περπατήσαμε για 11 ολόκληρους μήνες, για να φτάσουμε, από τη Μόσχα, στη Βιέννη, όπου ζητήσαμε άσυλο, το 1999», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυστριακός πολίτης, τα τελευταία χρόνια, ο Ιdriz Sanie, από μικρός, έδειξε την καλλιτεχνική του φλέβα και την ανήσυχη φύση του. Ο αθλητισμός, τον κέρδισε από παιδί, όπου για χρόνια, έκανε καράτε, ενώ λόγω ενός ατυχήματος, έκανε στροφή, με σπουδαίες διακρίσεις στο bodybuilding, και με τον πρώτο ευρωπαικό του τίτλο, το 2021, στην Πράγα.

Το μόντελινγκ, οι επιχειρήσεις και το τραγούδι

Πεισματάρης, τελειομανής, και παλεύοντας για το καλύτερο, κατάφερε, ξεκινώντας από το μηδέν, να πατήσει γερά στα πόδια του, να πετύχει, σε πολλούς τομείς, όπως το μόντελινγκ, τις επιχειρήσεις, αλλά και το τραγούδι.

Μιλώντας άπταιστα 8 γλώσσες, και μαθαίνοντας τώρα και την ελληνική, διαθέτει μία προσωπικότητα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

«Από το 2005, είμαι Αυστριακός πολίτης. Σπούδασα, τελείωσα τη σχολή μου με άριστα, και στα 17 μου μόλις χρόνια, μπήκα δυναμικά στη βιοπάλη, ανοίγοντας το πρώτο μου ναργιλέ μπαρ και στα 18 μου είχα 3 μαγαζιά!

Παράλληλα έγινα και πατέρας τότε, αποκτώντας το μεγαλύτερο δώρο ζωής τη Μεντίνα. Μου ήταν όμως δύσκολο, να τα διαχειριστώ τότε όλα αυτά, και στα 19 μου, χώρισα από τη γυναίκα μου, χρεοκόπησα, έχασα τη δουλειά μου και ξεκίνησα από το μηδέν.

Δούλεψα πολύ σκληρά, σε πολλές δουλειές, ως barkeeper και στις κατασκευές, ενώ παράλληλα σπούδαζα για το πτυχίο μου ως Ασφαλιστής, ξεκινώντας να δουλεύω, για μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες, με μεγάλες διακρίσεις, ως ο καλύτερος πωλητής του μήνα. Παράλληλα, μπήκα και στις επιχειρήσεις των αυτοκινήτων, και σιγά σιγά τα είχα ξανά όλα στη ζωή μου. Βαθιά μέσα μου όμως, υπήρχε η αγάπη για το τραγούδι, και έτσι ξεκίνησα, να παρακολουθώ βίντεο στο Youtube, όπου έμαθα μόνος μου, να τραγουδάω. Δυστυχώς όμως τότε, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, με ανάγκασε να μην μπορώ να τραγουδάω, (ευτυχώς το ξεπέρασα στα 2 χρόνια), ζητώντας διέξοδο, στον αθλητισμό.

Έτσι ξεκίνησα το bodybuilding, με διακρίσεις και μετάλλια, σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα αυτά τα χρόνια, έφτασα στο σημείο να μιλάω 8 γλώσσες, Ντάρι (αφγανικά), Περσικά (Ιράν), Ουρντού (Ινδικά), Βοσνία (Βοσνίκα), Ρώσικα, Λατινικά, Γερμανικά, Αγγλικά, και τώρα σιγά σιγά και τα ελληνικά. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, και έχοντας καταφέρει πολλούς από τους στόχους μου, αποφάσισα, να αφοσιωθώ, στη μεγάλη μου αγάπη, τη μουσική και το τραγούδι!», συμπλήρωσε ο τραγουδιστής.

Ζώντας πολύ χρόνο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, λόγω των επιχειρήσεών του, και της εταιρίας του, www.economo.gr, γνώρισε και την ελληνική μουσική και κουλτούρα, που λάτρεψε, θέλοντας, να ερμηνεύσει και το πρώτο του τραγούδι, στην ελληνική γλώσσα, και έπεται και συνέχεια!

«Αυτό το τραγούδι, το είχαμε ετοιμάσει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά ήταν μόνο, στην περσική γλώσσα. Το έβαλα σε πολλούς φίλους μου να το ακούσουν, και τους άρεσε τόσο πολύ, που με συμβούλευσαν, πώς αξίζει να γίνει γνωστό, διεθνώς. Τελικά αποφάσισα, να “παντρέψω” την πέρσικη με την ελληνική γλώσσα, και ιδού το αποτέλεσμα. Εύχομαι να σας αρέσει», ανέφερε για τγο τραγούι του και συμπλήρωσε: «Έχουμε ήδη 2 τραγούδια έτοιμα, που θα παντρεύουν την πέρσικη με την ελληνική μουσική, και θα είναι ντουέτα, στα οποία θα πρωταγωνιστεί η Εύα Μαντά, μία σπουδαία Ελληνίδα τραγουδίστρια, που θαυμάζω, και θα κάνει τα τραγούδια μου, ακόμα πιο όμορφα».

«Αγαπώ την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Idriz Sanie. έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και τώρα οραματίζεται να «κερδίσει» και το ελληνικό κοινό. «Αγαπώ την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έχω και κάποιες επιχειρήσεις εδώ, όπως το www.economo.gr, που έχει να κάνει με αυτοκίνητα, οπότε βρίσκομαι, αρκετά συχνά στην Ελλάδα. Μου αρέσει η ελληνική γλώσσα και η μουσική σας, οπότε, ήθελα να δοκιμάσω, κάτι νέο. Μου άρεσε ανέκαθεν, που στους Έλληνες, αρέσει η ανατολίτικη μουσική. Παρατήρησα, σε όλα τα ελληνικά κλαμπ που πήγα, ότι οι Έλληνες, αγαπούσαν τα ανατολίτικα τραγούδια. Αυτό που επίσης μου αρέσει στην Ελλάδα,είναι ότι οι τραγουδιστές, σέβονται ο ένας τον άλλον, και αλληλοϋποστηρίζονται. Μου αρέσει, που οι Έλληνες, είναι πολύ δημιουργικοί και ανοιχτοί σε νέες ιδέες, στο κομμάτι της μουσικής και όχι μόνο».

Ο γοητευτικός Αφγανός τραγουδιστής δηλώνει ερωτευμένος και μιλά τέλος και για τον αδελφό του που είναι γνωστός ηθοποιός. «Όταν πρωτοπήγα μαζί του στην Ινδία, είχα περισσότερες επιλογές και προτάσεις, από εκείνον. Οπτικά, ταιριάζω περισσότερο, στα στάνταρς τους. Ο αδερφός μου, μοιάζει με Έλληνα θεό. Έχει πράσινα μάτια και καστανά μαλλιά. Δυστυχώς όμως, δεν μπόρεσα να δεχτώ τις άκρως δελεαστικές επαγγελματικές τους προτάσεις, καθώς δεν μπορούσα να αφήσω, την οικογένειά μου στην Αυστρία. Η Ινδία, είναι πολύ μακριά για μένα».

Το νέο του τραγούδι «Κάπου μόνοι»:

Παλαιοότερες δισκογραφικές δουλειές του Idriz Sanie:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ