Σαν «βόμβα» έσκασε το πρωί της Τρίτης η είδηση του χωρισμού του Αλέξανδρου Μπουρδούμη και της Λένας Δροσάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γεωργιάδη στο «Πρωινό μας», το ζευγάρι τραβά δρόμους χωριστούς μετά από τρί χρόνια γάμου και ένα παιδί. Οι δυο τους αν και ήταν ένα από τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz και φέτος συνεργάζονταν και μαζί στο θέ;ατρο, πήραν την απόφαση να μην είναι πια μαζί.

Το love story και η πρώτη κοινή εμφάνιση

Ο Αλέναδρος Μπουρδούμης και η Λένα Δροσάκη ήταν αρκετό καιρό single, μέχρι που συναντήθηκαν και αποφάσισαν να γίνουν ζευγάρι. Η σχέση τους ξεκίνησε την άνοιξη του 2019 και τον πρώτο καιρό είχαν επιλέξει να την κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό, αφού δεν το γνώριζαν ούτε οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι.

Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 στο Φεστιβάλ Βενετίας και στην πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι Στο Δωμάτιο» του Κώστα Γαβρά, στην οποία ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον Αλέξη Τσίπρα. Περπάτησαν χέρι χέρι στο κόκκινο χαλί και ο ηθοποιός ανέβασε μια κοινή φωτογραφία τους στα social media αποκαλώντας τη Λένα Δροσάκη ως «το κορίτσι μου».

Ο μυστικός γάμος και ο ερχομός του γιου τους

Έναν χρόνο μετά γίνεται γνωστή η εγκυμοσύνη της Λένας Δροσάκη. Το ζευγάρι παντρεύεται μυστικά στις 27 Ιουνίου 2020, με τη νύφη να διανύει τότε τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ένα μήνα αργότερα η ηθοποιός γέννησε ένα αγοράκι.

Η Λένα Δροσάκη είχε μιλήσει μάλιστα στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ για τη δύσκολη εγκυμοσύνη που είχε. «Eίχα μία πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, στην αρχή η αγωνία μου ήταν να επιβιώσουμε και οι δύο. Κινδυνέψαμε και οι δύο. Γέννησα στον 8ο μήνα».

Όταν διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος, εξήγησε, ξαφνιάστηκε, αλλά ένιωσε μόνο χαρά. «Δεν είχε έρθει ακόμα αυτή η αγωνία του τι θα κάνω, είχε έρθει η αγωνία του πώς θα το πω, πώς θα το ανακοινώσω στον Αλέξανδρο, είχε πλάκα», ανέφερε.

Η καραντίνα και η δικαστική διαμάχη με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο γιος του ζευγαριού, ο Αναστάσης τους ήρθε μέσα στην καραντίνα. Παρά τις δυσκολίες όμως, αυτό φαίνεται πως ένωσε πιο πολύ το ζευγάρι.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σε συνένετυξή του στην Ελένη Μενεγάκη: «Ήμουν έτοιμος και διατεθειμένος να μπω σε αυτήν την περιπέτεια. Είναι ένα μωρό φουλ καραντίνας. Μπήκα γρήγορα στη διαδικασία να βοηθήσω και τη γυναίκα του και να συνδεθώ με το παιδί. Ήμουν εκεί και ίσως σε μια άλλη συνθήκη διαφορετική να μην είχα καταφέρει να έχω τέτοιο δέσιμο με το μωρό. Σε μια άλλη κανονικότητα σίγουρα θα έτρεχα περισσότερο. Αυτή η αναγκαστική συνθήκη μας έκανε να δεθούμε πιο πολύ σαν οικογένεια και να αποκτήσω μια σχέση με το μωρό μια σχέση που ίσως αλλιώς θα αργούσε».

Λίγο καιρό μετά ξέσπασε και η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και η Λένα Δροσάκη ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που μίλησαν δημόσια για τα όσα είχε βιώσει και η ίδια. Η ηθοποιός μαζί με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη είχε βρεθεί στο δικαστήριο πλάι στα θύματα που κατηγόρησαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρα βιασμού.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού που τελέστηκαν το 2010 και το 2014, ήταν μια δικαίωση για τη Λένα Δροσάκη που στήριξε το ελληνικό #Metoo.

7638723

Ο αθόρυβος χωρισμός και η προτεραιότητά τους

Το ζευγάρι έπειτα από τέσσερα χρόνια σχέσης (τρία εκ των οποίων ήταν παντρεμένοι) και την απόκτηση ενός παιδιού αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους. Σύμφωνα με το αποκλειστικό και διασταυρωμένο ρεπορτάζ του Νίκου Γεωργιάδη στην εκπομπή «Πρωινό μας» οι δυο τους έχουν χωρίσει εδώ και λίγο καιρό.

«Δεν είναι εύκολος χωρισμός. Προτεραιότητα και των δύο είναι ο γιος τους. Μάλιστα ακόμη παίζουν μαζί στο θέατρο, οπότε οι ισορροπίες είναι δύσκολες» είπε ο δημοσιογράφος. Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι ένας χωρισμός που έγινε χθες. Δεν είναι μαζί εδώ και τρεις μήνες», ανέφερε το ρεπορτάζ.

Το πρώην πλέον ζευγάρι συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Οι δυο τους πρωταγωνιστούν στο βραβευμένο έργο της Anna Ziegler «Photograph 51».

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ