Το περιοδικό ΟΚ! συγκέντρωσε καλοκαιρινά στιγμιότυπα από αγαπημένα ζευγάρια που άφησαν εποχή. Οι σταρ αγαπούσαν πάντα (ή σχεδόν πάντα) τις αναμνήσεις τους και οι φωτογράφοι ήταν εκεί για να τις κρατήσουν ζωντανές.

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ & Λορίν Μπακόλ

Μπορεί να τους χώριζαν 25 χρόνια, όμως ο έρωτάς τους ήταν παθιασμένος. Οι δυο τους ήρθαν κοντά στα γυρίσματα της ταινίας «Η σειρήνα της Μαρτινίκα» (1944). Εκείνος ήταν 44 ετών και ήδη παντρεμένος με την τρίτη σύζυγό του και εκείνη μια 19χρονη όμορφη ηθοποιός. Μετά το τέλος των γυρισμάτων τής έστειλε ένα σημείωμα που έγραφε: «Ξέρω πως ένα “αντίο” είναι σαν να πεθαίνεις λιγάκι, γιατί όταν έφυγα από σένα και σε είδα να στέκεσαι εκεί, αγάπη μου, πέθανε λίγο η καρδιά μου». Μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ πήρε διαζύγιο στις 10 Μαΐου 1945 και 11 μέρες μετά παντρεύτηκαν στο Οχάιο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε τραβηχτεί δύο χρόνια μετά τον γάμο τους κάνοντας ιστιοπλοΐα στην Καλιφόρνια. Έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό του, το 1957, από καρκίνο στον οισοφάγο.

Τζον & Τζάκι Κένεντι

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1951 σε dinner party στην Ουάσινγκτον. Εκείνος ήταν ένας γοητευτικός πολιτικός, μέλος τότε του Αμερικανικού Κογκρέσου. Το καλοκαίρι του 1953 το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε και τον Σεπτέμβριο παντρεύτηκαν. Μια από τις αγαπημένες τους κοινές δραστηριότητες ήταν η ιστιοπλοΐα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι του 1955 στο λιμάνι της Μασαχουσέτης. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, δύο από τα οποία έφυγαν από τη ζωή με αιφνίδιο θάνατο. Στις 21 Νοεμβρίου 1963 ο σύζυγός της και 35ος πρόεδρος της Αμερικής δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια επίσημου ταξιδιού του στο Τέξας.

Ρίτα Χέιγουορθ & Όρσον Γουέλς

Τον Σεπτέµβριο του 1943 η Αμερικανίδα ηθοποιός παντρεύτηκε –σε δεύτερο γάμο– τον σπουδαίο σκηνοθέτη, τον οποίο αποκαλούσε «έρωτα της ζωής της». «Η µόνη ευτυχία που βίωσα στη ζωή µου ήταν µαζί σου» ήταν τα λόγια της. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, έναν χρόνο μετά τον γάμο τους, απαθανατίστηκαν σε παραλία του Μαϊάμι. Ο γάµος τους κράτησε τέσσερα χρόνια, ενώ απέκτησαν µία κόρη, τη Ρεµπέκα Γουέλς.

Τζέιν Μάνσφιλντ & Ενρίκο Μπόμπα

«Μου αρέσει που είμαι ένα pin-up κορίτσι. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό». Η προσωπική ζωή της φιλόζωης ντίβας συναγωνιζόταν τους ρόλους που υποδυόταν τόσο σε ένταση όσο και πάθος. Η Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ παντρεύτηκε τρεις φορές στη ζωή της, απέκτησε πέντε παιδιά, ενώ δεν ήταν λίγοι οι παράνομοι δεσμοί της. Το 1962 ο φωτογραφικός φακός τη συνάντησε στην παραλία Λίντο της Βενετίας με τον Ιταλό παραγωγό, με τον οποίο διατηρούσε παράλληλη σχέση αν και παντρεμένη με τον δεύτερο σύζυγό της Μίκι Χάρτζιτεϊ. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας Panic Button εκείνη τη χρονιά.

Μαντόνα & Σον Πεν

Η 16η Αυγούστου 1985 ήταν η ημέρα των 27ων γενεθλίων της αλλά και του γάμου της με τον Αμερικανό ηθοποιό και ακτιβιστή. Ο φωτογραφικός φακός τούς απαθανάτισε να τρέχουν στην παραλία του Μαλιμπού λίγο πριν από τον γάμο τους. Οι δυο τους συναντήθηκαν πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του βιντεοκλίπ της για το τραγούδι Material girl. «Καθόμουν στα σκαλιά περιμένοντας να φτιάξουν τον φωτισμό και παρατήρησα στη γωνία έναν τύπο με δερμάτινο σακάκι και γυαλιά να με κοιτάει. Συνειδητοποίησα ότι ήταν ο Σον Πεν και αμέσως έφτιαξα τη φαντασίωση ότι θα γνωριστούμε, θα ερωτευτούμε και θα παντρευτούμε. Το οποίο κι έγινε έτσι ακριβώς» έχει πει η Μαντόνα. Ο γάμος τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «τρενάκι του λούνα παρκ» δεν κράτησε πολύ και το 1989 πήραν επίσημα διαζύγιο.

Μελίνα Μερκούρη & Ζιλ Ντασέν

Οι δυο τους γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν το 1955 στις Κάννες. Δέκα χρόνια αργότερα ο
φωτογραφικός φακός τούς εντόπισε να χαλαρώνουν στη Βενετία. Ο Ζιλ Ντασέν και η Μελίνα Μερκούρη παντρεύτηκαν στις 18 Μαΐου 1966 στο δημαρχείο της Λωζάνης και έμειναν
μαζί μέχρι το τέλος. «Οφείλω τα πάντα σε έναν Αμερικανό Έλληνα. Είχαμε και πολιτικές και
αισθηματικές συγκρούσεις. Δεν μπορεί, θα πλήτταμε αλλιώς. Θα ήταν αδύνατο να είμαστε
ζάχαρη και μέλι» είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της πολλά χρόνια αργότερα για εκείνον.

Λάνα Τάρνερ & Τζόνι Στομπανάτο

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε την 1η Απριλίου1958 στο Ακαπούλκο, 4 μέρες πριν από το τραγικό γεγονός που θα άλλαζε για πάντα τις ζωές τους. Η 14χρονη κόρη της Αμερικανίδας ηθοποιού από τον δεύτερο γάμο της Σέριλ Κρέιν τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Το ζευγάρι ήταν μαζί σχεδόν έναν χρόνο αλλά από την αρχή ο νεαρός γκάνγκστερ ήταν βίαιος και ακραία ζηλότυπος. Το βράδυ της 4ης Απριλίου η Λάνα ήταν αποφασισμένη να τον βγάλει από τη ζωή της. Όταν εκείνος έφτασε στο σπίτι της και του είπε ότι θέλει να χωρίσουν, της επιτέθηκε οργισμένος. Η κόρη της άκουσε τις φωνές, παρένεβη και τα υπόλοιπα είναι μέρος της ιστορίας ενός αποτρόπαιου εγκλήματος.

Ελίζαμπετ Τέιλορ & Γουίλιαμ Πόλεϊτζ

«Δεν ξεπέρασα ποτέ την Ελίζαμπεθ» ήταν τα λόγια του Γουίλιαμ ΠόλεϊΤζ. για την Αμερικανίδα ηθοποιό μισό αιώνα μετά το ρομαντικό τους ειδύλλιο. Το καλοκαίρι του 1949 η Ελίζαμπεθ ήταν μόλις 17 ετών και εκείνος ένας 29χρονος πιλότος. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε τραβηχτεί εκείνο το καλοκαίρι στην πισίνα του σπιτιού του πατέρα του Γουίλιαμ στο Μαϊάμι. «Δεν έχω γνωρίσει ποτέ τέτοια αγάπη, τόσο τέλεια, ολοκληρωμένη και ώριμη» έγραφε σε ένα από τα 60 γράμματα που του είχε στείλει. Οι δυο τους έζησαν έναν σύντομο, παθιασμένο έρωτα που κατέληξε σε έναν ρομαντικό αρραβώνα αλλά και έναν αναπάντεχο χωρισμό. H Ελίζαμπεθ Τέιλορ παντρεύτηκε οκτώ φορές – μάλιστα τις δύο µε τον ίδιο άντρα, τον έρωτα της ζωής της, ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Δαλιδά & Ρίτσαρντ Σανφρέ

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια αιγυπτιακής καταγωγής έζησε μια σύντομη, θυελλώδη ζωή με πολλές σκοτεινές συμπτώσεις. Το1967 είχε συμμετάσχει στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο με τον τότε αρραβωνιαστικό της, τον Ιταλό μουσικό Λουίτζι Τένκο. Ο αποκλεισμός από τον διαγωνισμό τον διέλυσε, με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ η ίδια τον βρήκε νεκρό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Έναν μήνα αργότερα η Δαλιδά αποπειράθηκε κι εκείνη να αυτοκτονήσει. Το 1970 ο πρώην σύζυγός της Λουσιέν Μορίς αυτοκτόνησε, όπως και πέντε χρόνια αργότερα ο στενός της φίλος Μάικ Μπραντ. Το 1973, στο αποκορύφωμα της καριέρας της, είχε απαθανατιστεί με τον τότε σύντροφό της Ρίτσαρντ Σανφρέ στην Κορσική. Έμειναν μαζί μέχρι το 1981, ενώ δύο χρόνια αργότερα και εκείνος αυτοκτόνησε. Ο κύκλος του θανάτου ολοκληρώθηκε, με την ίδια να βάζει τέλος στη ζωή της μετά από υπερβολική κατανάλωση χαπιών κι ένα σημείωμα που έλεγε: «Η ζωή δεν αντέχεται για μένα. Συγχωρέστε με».

Φωτογραφίες: Getty Image/Ideal Image, Zuma/Visual

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ