Μπορεί η κόρη του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Σοφία να δημοσίευσε μήνυμα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν στα social media με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά ο ο Ρώσος μεγιστάνας, που ζει στη Μεγάλη Βρετανία, μπήκε στο στόχαστρο σκληρής κριτικής. Οι Βρετανοί πολιτικοί ζητούσαν επίμονα από τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι να αποχωρήσει από την ομάδα. Κάτι που φαίνεται γίνεται πραγματικότητα αφού ανακοίνωσε ότι παραχωρεί τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στους ανθρώπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος των «μπλε».

Ο Ρομάν Αμπράμοβις. (Shutterstock)

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν πούλησε την Τσέλσι αλλά αποχώρησε διοικητικά. Παραμένει άγνωστο αν αυτό θα ισχύσει μέχρι να βρεθεί αγοραστής ή μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η βρετανική ομάδα την οποία ο ίδιος αγόρασε το 2003.

Τρία ακόμα πράγματα που ξέρουμε για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς

Η αμύθητη περιουσία του

Έχει μετοχές σε αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες πετρελαίου και αλουμινίου ενώ είναι μεγαλομέτοχος της ρωσικής εταιρείας ατσαλιού Evraz. Του ανήκει το δεύτερο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο καθώς και επαύλεις σε Λονδίνο και Ρωσία.

«Το 1996, σε ηλικία μόλις 30 ετών, ήταν ήδη πάμπλουτος και δικτυωμένος πολιτικά, σε βαθμό που έγινε στενός φίλος του Μπόρις Γιέλτσιν και είχε το δικό του διαμέρισμα μέσα στο Κρεμλίνο», είχε γράψει για εκείνον η Guardian.

Η προσωπική ζωή

Έχει παντρευτεί 3 φορές και έχει 7 παιδιά. Ο τελευταίος του γάμος ήταν με την Ντάσα Ζούκοβα. Χώρισαν μετά από δέκα χρόνια γάμου, έχοντας αποκτήσει μαζί δύο παιδιά χώρισε. Η πρώην σύζυγος του είναι σήμερα παντρεμένη με τον Έλληνα κροίσο Σταύρο Νιάρχο.

Συλλογή αυτοκινήτων και αεροπλάνων

Εκτός από ακίνητα, κατέχει και μια μεγάλη συλλογή από πολυτελή οχήματα. Μία ακόμα ιδιαίτερη συλλογή και δείγμα πλούτου είναι και αυτή με τα αεροσκάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ