Οι σταρ μιας άλλης εποχής γνώριζαν καλά ότι η λάμψη της ματαιοδοξίας δεν σταματά ούτε μπροστά στην εξώπορτα της έπαυλής τους.

Diane Von Furstenberg

Η 75χρονη Βελγίδα σχεδιάστρια μόδας μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1969 με τον πρώτο της σύζυγο, πρίγκιπα Έγκον βον Φίρστενμπεργκ, με τον οποίο έμεινε μαζί μέχρι το 1983 και απέκτησαν δύο παιδιά. Τον Ιούνιο του 1978, η 32χρονη τότε Diane von Furstenberg είχε απαθανατιστεί στην μποέμ κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός της στο Μανχάταν. Το 2001 ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Μπάρι Ντίλερ, έγινε ο δεύτερος σύζυγός της.

«Όλοι ξέρουν ότι παντρεύτηκα έναν πρίγκιπα. Και μετά παντρεύτηκα έναν δισεκατομμυριούχο. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πραγματικά ελεύθερη που τελικά κατάφερα να γίνω αυτό που ήθελα, χωρίς συμβιβασμούς». Η μητέρα της, Λίλιαν Ναμίας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ήταν μια εκ των επιζώντων του Ολοκαυτώματος. Μάλιστα, δεκαοκτώ μήνες πριν γεννηθεί, η μητέρα της ήταν φυλακισμένη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Η Diane von Furstenberg στην μποέμ κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός της στο Μανχάταν.

Μάικλ Κέιν – Σακίρα Μακς

«Την είδα σε ένα διαφημιστικό στην τηλεόραση και την ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα. Είπα, αυτή η γυναίκα είναι για μένα. Νόμιζα ότι ήταν από τη Βραζιλία, οπότε ήμουν έτοιμος να πάω να τη βρω εκεί. Βρήκα τελικά το τηλέφωνό της και της τηλεφωνούσα ξανά και ξανά. Ήταν παράξενο, γιατί την τελευταία νύχτα που την πήρα τηλέφωνο και τελικά απάντησε, ήταν η τελευταία φορά που θα την καλούσα. Έχουμε έναν ευτυχισμένο γάμο για πολλά χρόνια, αλλά τα πράγματα τελικά εξαρτώνται από μια τόσο μικρή λεπτομέρεια» έχει πει ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ ηθοποιός για τη δεύτερη σύζυγό του, που κατάγεται από τη Γουιάνα. Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 1973 και έχει αποκτήσει μία κόρη, απαθανατίστηκε στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς τον Ιανουάριο του 1984.

Ο Μάικλ Κέιν και η Σακίρα Μακς στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς τον Ιανουάριο του 1984.

Μάικλ Τζάκσον

Το 1981, στα 23 του χρόνια, ο αμφιλεγόμενος βασιλιάς της ποπ είχε απαθανατιστεί στο διαμέρισμά του στο Λος Άντζελες, σε πολυκατοικία που είχε μόλις αγοράσει. Ωστόσο εκεί μετακόμισε μετά από δύο χρόνια και έμεινε για λίγο. «Δεν αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μετακομίσω ακόμα από το σπίτι μου. Αν το κάνω τώρα, θα πέθαινα από μοναξιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι που το κάνουν αυτό κάθε βράδυ διασκεδάζουν στα πάρτι και στις ντίσκο. Καλούν φίλους και εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα» είχε πει περιέργως ο νεαρός τότε Μάικλ, ο οποίος είχε ξεκινήσει να χτίζει τον μύθο του στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ο Μάικλ Τζάκσον το 1981 στο διαμέρισμά του στο Λος Άντζελες.

Ντέιβιντ Χάσελχοφ

Το 1979, η υποκριτική δεν είχε μπει ακόμα στη ζωή του. Η μουσική ήταν το κέντρο του κόσμου του, γράφοντας ακόμα και τα δικά του τραγούδια. Ο 27χρονος τότε τραγουδιστής είχε φωτογραφηθεί στο σπίτι του στο Χόλιγουντ. «Στο σπίτι που μετακόμισα μετέτρεψα το γκαράζ σε στούντιο ηχογράφησης. Είναι ένας ωραίος τρόπος να ανακαλύψεις τι θέλεις να κάνεις και τι όχι» είχε πει σε τηλεοπτική του εμφάνιση το 1977. To 2011 o Αμερικανός πρωταγωνιστής είχε μπει στο ρεκόρ Γκίνες ως ο ηθοποιός που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι άνθρωποι στην τηλεόραση (1,1 δισεκατομμύριο). Οι ρόλοι του στις σειρές «Ο ιππότης της Ασφάλτου» και Baywatch τον έκαναν ευρύτατα γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ στο σπίτι του στο Χόλιγουντ.

Χάρισον Φορντ

Τον Αύγουστο του 1984, στα 42 του χρόνια, είχε απαθανατιστεί στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς. Εκεί ζούσε με τη δεύτερη σύζυγό του, σεναριογράφο Μελίσα Μάθισον, με την οποία χώρισαν επίσημα το 2004 και έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά. Έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει τέσσερα βιολογικά παιδιά και ένα υιοθετημένο. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, στα πρώτα χρόνια της καριέρας του εργαζόταν παράλληλα ως ξυλουργός. Με την τρίτη του σύζυγο, την ηθοποιό Καλίστα Φλόκχαρτ, είναι παντρεμένοι από το 2010.

Ο Χάρισον Φορντ τον Αύγουστο του 1984 στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς.

Έλτον Τζον

Τον Μάρτιο του 1973, ο 26χρονος Βρετανός μουσικός πόζαρε μπροστά στο σπίτι του στο Μπέρκσαϊρ. «Αν δεν ήμουν μουσικός, θα ήθελα πολύ να ήμουν διακοσμητής» έχει πει ο ίδιος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων σπιτιών – Μπέρκσαϊρ, Λονδίνο, Ατλάντα, Νίκαια. Η καριέρα του μετράει σχεδόν έξι δεκαετίες ενώ είναι ένας από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Το σπίτι του, όπως έχει τονίσει πολλές φορές, είναι το καταφύγιό του. Μαζί με τον 59χρονο Καναδό Ντέιβιντ Φέρνις υπήρξαν από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης, τον Δεκέμβριο του 2005. Παντρεύτηκαν εννέα χρόνια αργότερα, όταν ο γάμος μεταξύ ομόφυλων νομιμοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Έχουν αποκτήσει δύο γιους μέσω παρένθετης μητέρας.

Ο Έλτον Τζον μπροστά στο σπίτι του στο Μπέρκσαϊρ.

Τζέιν Μπίρκιν

To 2001, πόζαρε στο σαλόνι του σπιτιού της στο Παρίσι με το βρετανικό μπουλντόγκ της, Ντόρα. Η Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια εκείνη τη χρονιά είχε τιμηθεί με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Order of the British Empire). Παντρεύτηκε μία φορά και απέκτησε τρία παιδιά. Το 2013 η 46χρονη κόρη της Κέιτ, που είχε αποκτήσει με τον Βρετανό συνθέτη σύζυγό της Τζον Μπάρι, αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο του διαμερίσματός της στο Παρίσι. Η Τζέιν Μπίρκιν υπήρξε η έμπνευση για να σχεδιαστεί η χαρακτηριστική δερμάτινη τσάντα του οίκου Hermès, όταν σε ένα ταξίδι της από το Λονδίνο στο Παρίσι ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου Jean Louis Dumas καθόταν δίπλα της στο αεροπλάνο.

Η Τζέιν Μπίρκιν τo 2001 πόζαρε στο σαλόνι του σπιτιού της στο Παρίσι.

Ολίβια Νιούτον Τζον – Μπρους Γουέλς

Στο σπίτι τους στο Χερτφορτσάιρ της Αγγλίας είχε απαθανατιστεί τον Ιούνιο του 1970, η 22χρονη τότε πρωταγωνίστρια του Grease με τον μουσικό σύντροφό της. Το ζευγάρι ήταν αρραβωνιασμένο από το 1968, όμως το 1972 πήραν χωριστούς δρόμους. Η απόφαση της διάλυσης του αρραβώνα ήταν δική της. Εκείνος δεν μπορούσε να το δεχτεί και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια. «Για μένα θα είναι πάντα η Λίβι» είπε σε συνέντευξή του το 2019. Η Ολίβια Νιούτον Τζον παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε μία κόρη. Στις 8 Αυγούστου 2022, στα 73 της χρόνια, έφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. «Η Ντέιμ Ολίβια Νιούτον Τζον πέθανε ήσυχα στο ράντσο της στη νότια Καλιφόρνια. Μαζί της ήταν η οικογένεια και οι φίλοι της» ήταν η ανακοίνωση του τελευταίου συζύγου της Τζον Ίστερλινγκ, με τον οποίο ήταν παντρεμένοι από το 2008.

Η πρωταγωνίστρια του Grease, Ολίβια Νιούτον Τζον με τον μουσικό σύντροφό της Μπρους Γουέλς.

Φρέντι Μέρκιουρι

«Στην προσωπική μου ζωή είμαι ευαίσθητος τύπος. Στη σκηνή μεταμορφώνομαι υπό την επιρροή της μουσικής. Όταν τραγουδάω ένα αργό τραγούδι, μπορώ να νιώθω μελαγχολικός. Το κοινό βιώνει με τον ίδιο τρόπο όσα νιώθω» είχε πει σε συνέντευξή του ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος Queen. Tο 1969, στα 23 του χρόνια, είχε φωτογραφηθεί στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη χρονιά είχε αποκτήσει και τη βρετανική υπηκοότητα, αφού είχε καταγωγή από τη Ζανζιβάρη. Το 1982 ασθένησε με AIDS και τον Νοέμβριο του 1991 έφυγε από τη ζωή στα 45 του χρόνια ύστερα από επιπλοκές της ασθένειάς του.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι το 1969 στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Λουσίλ Μπολ

Η Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια έπαιζε στην εμβληματική σειρά I love Lucy με τον πρώτο της σύζυγο Ντέζι Άρναζ. Το ζευγάρι, που ήταν παντρεμένο το διάστημα 1951-1957 και απέκτησε δύο παιδιά, είχε μια σχέση ταραχώδη, γεμάτη βία και απιστίες. Είχαν ιδρύσει την εταιρεία παραγωγής Desilu, με την οποία η Λούσιλ Μπολ έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε μεγάλη παραγωγή ταινίας όπως το Star Trek. Το 1961 έκανε τον δεύτερο γάμο της με τον Γκάρι Μόρτον με τον οποίο έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό της το 1989. Παρόλο που περνούσε πιο πολύ χρόνο στο Λος Άντζελες, όποτε βρισκόταν στη Νέα Υόρκη έμενε στο ρετιρέ του ξενοδοχείου Hilton. Το 1965 είχε ποζάρει στον φωτογραφικό φακό απολαμβάνοντας την απίστευτη θέα του διαμερίσματός της.

Η Λουσίλ Μπολ στο ρετιρέ του ξενοδοχείου Hilton το 1965.

Κάρι Γκραντ

Ο παντοτινός γόης του Αμερικανικού κινηματογράφου παντρεύτηκε πέντε φορές και πήρε τέσσερα διαζύγια. Απέκτησε μία κόρη, επίσης ηθοποιό, την Τζένιφερ, που έχει εμφανιστεί σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως «Τα φιλαράκια». Με την πρώτη του σύζυγο έμειναν μαζί έναν χρόνο (1934-1935). Το 1935 είχε απαθανατιστεί με τον Αμερικανό ηθοποιό Ράντολφ Σκοτ με τον οποίο μοιράζονταν ένα παραλιακό σπίτι. Τόσο εκείνοι όσο και τα ΜΜΕ της εποχής το αποκαλούσαν ως το απόλυτο εργένικο σπίτι. Μάλιστα, υπήρχαν φήμες που τον ήθελαν να είναι σε σχέση μαζί του. «Προσποιούμουν ότι είμαι κάποιος που ήθελα να είμαι, μέχρι τελικά που έγινα αυτός ο άνθρωπος. Ή εκείνος έγινε εγώ» είχε πει σε συνέντευξή του αρκετά χρόνια αργότερα. To 1986 έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια από εγκεφαλικό.

Ο Κάρι Γκράντ και ο Ράντολφ Σκοτ στο παραλιακό τους σπίτι το 1935.

Ούρσουλα Άντρες

«Σιχαίνομαι τη λέξη σέξι» έχει πει ένα από τα αιώνια σύμβολα του σεξ. Το καλοκαίρι του 1964, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στην ταινία Dr. No (1962) πόζαρε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της στο Λονδίνο. Η Ελβετίδα ηθοποιός γνωρίστηκε και έγινε ζευγάρι με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζον Ντέρεκ όταν ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά. Εκείνος για τα μάτια της άφησε την οικογένειά του και λίγο αργότερα παντρεύτηκαν. Το 1964 χώρισαν μετά από δική της απιστία και πήραν διαζύγιο το 1966. Η 86χρονη σήμερα ηθοποιός δεν παντρεύτηκε ξανά ποτέ, αλλά απέκτησε μία κόρη από τη σχέση της με τον ηθοποιό Χάρι Χάμλιν.

Η Ούρσουλα Άντρες το 1964 στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο.

Γκρέις Κέλι

Στις 30 Μαρτίου του 1956 πόζαρε στο παράθυρο του διαμερίσματός της στη Νέα Υόρκη με τον σκύλο της Όλιβερ λίγο πριν αναχωρήσει για το Μονακό. Στις 18 Απριλίου και έναν χρόνο μετά τη γνωριμία τους, που έγινε το 1955 στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, η ντίβα του Χόλιγουντ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό σε μια µεγαλοπρεπή τελετή µε 700 προσκεκλημένους και 30.000.000 τηλεθεατές να την παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο. «Όταν παντρεύτηκα τον πρίγκιπα Ρενιέ, παντρεύτηκα τον άντρα και όχι ό,τι εκείνος αντιπροσώπευε ή ήταν. Τον ερωτεύτηκα χωρίς να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο» είχε πει η ίδια.

Η Γκρέις Κέλι στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη το 1956.

Μπαρτ Ρέινολντς – Λόρι Νέλσον

«Ο γάμος είναι ίσως ο πιο ακριβός τρόπος για τον μέσο άντρα για να έχει πλυμένα τα ρούχα του» είχε πει με χιούμορ ο Αμερικανός ηθοποιός. Το 1959, στα 23 του χρόνια, είχε φωτογραφηθεί με την αρραβωνιαστικιά του στην κουζίνα του σπιτιού τους στο Λος Άντζελες. Οι δυο τους δεν παντρεύτηκαν ποτέ, γιατί, όπως ο ίδιος είπε αργότερα, προσπαθούσε να αποφύγει τη δέσμευση όσο περισσότερο μπορούσε. Τελικά κατάφερε να ξεπεράσει τους δισταγμούς του και παντρεύτηκε δύο φορές, ενώ απέκτησε έναν γιο. Το 2018 έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια από ανακοπή

Ο Μπαρτ Ρέινολντς και η Λόρι Νέλσον στην κουζίνα του σπιτιού τους στο Λος Άντζελες το 1959.

Μπέτι Μίντλερ

Τον Αύγουστο του 1984, στα 39 της χρόνια, η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε φωτογραφηθεί στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη. Τέσσερις μήνες μετά παντρεύτηκε τον εικαστικό Μάρτιν βον Χάσελμπεργκ στο Λας Βέγκας. «Στον γάμο μου ήμασταν δύο άνθρωποι, ο σύζυγός μου και εγώ, και φυσικά ο μίμος του Έλβις που μας πάντρεψε. Κλεφτήκαμε στο Λας Βέγκας. Εγώ του ζήτησα να με παντρευτεί» έχει πει η ίδια. Τον Νοέμβριο του 1986 ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Σόφι. Η 76χρονη σήμερα ηθοποιός με καταγωγή από την Χαβάη έχει τιμηθεί δύο φορές με υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Τον Αύγουστο του 1984 η Μπέτι Μίντλερ στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη.

Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Ο Χουάν Κάρλος παντρεύτηκε με την αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πριγκίπισσα Σοφία, τον Μάιο του 1962 στην Αθήνα. Τον Δεκέμβριο του 1969 μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους (την 6χρονη ινφάντα Ελένα, την 4χρονη ινφάντα Κριστίνα και τον 1 έτους πρίγκιπα Φελίπε) είχαν φωτογραφηθεί στο παλάτι Θαρθουέλα της Μαδρίτης όπου κατοικούσαν. Ο 84χρονος τέως βασιλιάς της Ισπανίας ενθρονίστηκε το 1975 και παρέμεινε στον θρόνο μέχρι και το 2014, οπότε τον διαδέχτηκε ο γιος του Φελίπε.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας στο παλάτι της Θαρθουέλα το 1969.

Ίνγκριντ Μπέργκμαν

«Ήμουν ο πιο ντροπαλός άνθρωπος, αλλά είχα μέσα μου ένα λιοντάρι που δεν μπορούσε να σωπάσει» είχε πει η βραβευμένη με τρία Όσκαρ Σουηδή ηθοποιός. Παντρεύτηκε τρεις φορές. Ο δεύτερος γάμος της με τον Ιταλό σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι (1950-1957) απασχόλησε έντονα τα διεθνή ΜΜΕ της εποχής γιατί και οι δύο ήταν παντρεμένοι όταν ξεκίνησαν τη σχέση τους. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, τον Δεκέμβριο του 1953, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν πόζαρε με τα τρία παιδιά τους, τον 3χρονο Ρομπέρτο και τα 1,5 έτους δίδυμα Ισότα και Ιζαμπέλα. «Η μαμά ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που εργάστηκαν όταν το μεγαλύτερο ποσοστό δεν το έκανε. Δεν βαφόταν ποτέ πολύ και είχε πάντα κοντά μαλλιά» έχει πει για τη μητέρα της η 70χρονη σήμερα ηθοποιός Ιζαμπέλα Ροσελίνι

Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν τον Δεκέμβριο του 1953.

Φωτογραφίες: Getty Image/Ideal Image

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ