Σταρ που ήξεραν να μαγνητίζουν τον φακό φορώντας απλά το μαγιό τους. Το OK! συγκέντρωσε 11 καλοκαιρινές στιγμές τους και ξετυλίγει τη ζωή τους μέσα από αυτές.

Σίρλεϊ Μακλέιν

Τον Αύγουστο του 1955 η –21χρονη τότε– βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός πόζαρε στον φωτογραφικό φακό στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Εκείνη τη χρονιά είχε ξεχωρίσει με την ερμηνεία της στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Ποιος σκότωσε τον Χάρι. Από το 1954 μέχρι και το 1982 ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Στιβ Πάρκερ, με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Σάσι. «Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι κάναμε. Βασικά εκείνος ζούσε στην Ιαπωνία κι εγώ εργαζόμουν στην Αμερική. Υποθέτω ότι θα μπορούσες να πεις ότι είχαμε κάνει πράξη τον “ανοιχτό” γάμο το 1954. Για μένα αυτή είναι η βάση για έναν μακροχρόνιο γάμο» έχει πει η 88χρονη σήμερα ηθοποιός.

Σοφία Λόρεν

«Το να βρίσκεις τα πράγματα που ποτέ δεν είχες δει, δεν είχες ζήσει είναι σημαντικό. Γιατί τα πρώτα χρόνια της ζωής μου είχαν στιγματιστεί από τον πόλεμο» έχει πει η Ιταλίδα ηθοποιός, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο στα 15 της χρόνια. To 1954, στα 20 της, πόζαρε στον φωτογραφικό φακό σε παραλία στην Όστια της Ρώμης. Τρία χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον –κατά 21 χρόνια μεγαλύτερό της– μεγαλοπαραγωγό Κάρλο Πόντι, με τον οποίο απέκτησε δύο γιους. To 1962 κέρδισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του Βιτόριο ντε Σίκα Η ατιμασμένη.

Τζόαν Κρόφορντ

Tο 1940, στα 36 της χρόνια, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πόζαρε στη Χαβάη. Εκείνη τη χρονιά αποφάσισε να υιοθετήσει το πρώτο της παιδί. Επειδή ήταν ήδη διαζευγμένη δύο φορές, αντιμετώπιζε προβλήματα σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία για να γίνει θετή μητέρα και προχώρησε σε διαδικασίες εκτός νόμου. Συνολικά στη ζωή της παντρεύτηκε τέσσερις φορές, υιοθέτησε πέντε παιδιά, ένα εκ των οποίων το αποχωρίστηκε όταν το διεκδίκησε η βιολογική του μητέρα.

Λάιζα Μινέλι

Η κόρη της Τζούντι Γκάρλαντ ήταν μόλις 20 ετών στη συγκεκριμένη φωτογραφία στο Μόντε Κάρλο. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και τραγουδίστρια παντρεύτηκε και πήρε διαζύγιο τέσσερις φορές. Έμεινε μία φορά στη ζωή της έγκυος, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το μωρό μετά από επιπλοκές. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε αισιόδοξη και δυναμική μέχρι σήμερα. «Όλα είναι πιθανά σε αυτό τον κόσμο. Το πιστεύω πραγματικά» έχει πει η 76χρονη σήμερα σταρ.

Ίνγκριντ Μπέργκμαν

H βραβευμένη με τρία Όσκαρ Σουηδή ηθοποιός παντρεύτηκε τρεις φορές στη ζωή της. Ο δεύτερος γάμος της με τον Ιταλό σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι προκάλεσε πολλά σχόλια γιατί και οι δύο ήταν παντρεμένοι όταν ξεκίνησαν να είναι μαζί. Όταν μάλιστα έμεινε έγκυος από εκείνον, αν και παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο, τον γιατρό Πίτερ Λίντστρομ, το σκάνδαλο πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα η ίδια να αναγκαστεί να φύγει από τη συντηρητική Αμερική. Η συγκεκριμένη φωτογραφία με την πρωταγωνίστρια της Καζαμπλάνκα τραβήχτηκε το 1955 στην Καλιφόρνια.

Ρακέλ Γουέλς

«Δεν μεγάλωσα για να είμαι σύμβολο του σεξ. Δεν είναι καν στη φύση μου. Το γεγονός ότι έγινα είναι πιθανότατα η πιο χαριτωμένη και τυχερή παρεξήγηση» έχει πει η Αμερικανίδα ηθοποιός. Το 1968, στα 48 της, όταν την απαθανάτισαν σε παραλία στην Καλιφόρνια, το καλλίγραμμο σώμα της σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό Πάτρικ Κέρτις, από τον οποίο χώρισε το 1972 – η Ράκελ Γουέλς συνολικά παντρεύτηκε τέσσερις φορές και απέκτησε δύο παιδιά.

Μπριζίτ Μπαρντό

Η περίφημη «Μπε Μπε» πόζαρε το 1960, στα 26 της χρόνια, σε παραλία της Γαλλίας. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές, ενώ είχε άπειρες ερωτικές σχέσεις. Από τον δεύτερο γάµο της µε τον ηθοποιό Ζακ Σαριέ απέκτησε το µοναδικό παιδί της, τον Νικολά, με τον οποίο όμως δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις. Η περίοδος της εγκυμοσύνης της ήταν ιδιαίτερα σκοτεινή για τη Γαλλίδα σταρ. Όταν το 1959 έμαθε ότι θα γίνει μητέρα, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της: «Κοίταξα την επίπεδη κοιλιά μου στον καθρέφτη σαν έναν καλό φίλο του οποίου ετοιμαζόμουν να κλείσω το καπάκι από το φέρετρο» έχει πει, ενώ όπως αποκάλυψε προσπάθησε να αποβάλει χτυπώντας το στομάχι της και παρακαλώντας τον γιατρό της να της δώσει μορφίνη. Μάλιστα, λίγο μετά τη γέννηση του Νικολά προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με χάπια και κόβοντας τις φλέβες της.

Νάταλι Γουντ

Η 27χρονη τότε Αμερικανίδα ηθοποιός είχε φωτογραφηθεί το 1965 στην πισίνα του σπιτιού της στην Καλιφόρνια. Εκείνη την περίοδο είχε έναν σύντομο αρραβώνα με τον Σλοβένο επιχειρηματία και playboy της εποχής αλλά και πατέρα της Τατιάνα Μπλάτνικ, Λάντισλαβ. Ο έρωτας της ζωής της ήταν αδιαμφισβήτητα ο Ρόμπερτ Βάγκνερ, με τον οποίο παντρεύτηκαν δύο φορές. Ο πρώτος τους γάμος έγινε το 1957 και διαλύθηκε το 1962, ενώ ακολούθησε ο δεύτερος γάμος τους το 1972 μέχρι τον αναπάντεχο και ξαφνικό θάνατό της το 1981, που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί. Η ίδια έζησε μια έντονη και σύντομη ζωή με θυελλώδεις έρωτες, σημαντικούς κινηματογραφικούς ρόλους αλλά και προβλήματα ψυχικής υγείας και απόπειρες αυτοκτονίας.

Τζέιν Φόντα

Τον Σεπτέμβριο του 1963 η 26χρονη τότε Αμερικανίδα ηθοποιός βρισκόταν στη Γαλλική Ριβιέρα για τα γυρίσματα της ταινίας μυστηρίου Ο τυχοδιώκτης του Μόντε Κάρλο (1964) με συμπρωταγωνιστή της τον Αλέν Ντελόν. «Το φιλί μας που υπήρχε στο σενάριο ήταν πολύ καλό!» είπε χρόνια αργότερα. Λίγους μήνες μετά το συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, τον σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ, με τον οποίο παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας τον Αύγουστο του 1965. Η 84χρονη σήμερα ακτιβίστρια και ηθοποιός έχει στο ενεργητικό της τρεις γάμους και τρία παιδιά.

Τζόαν Κόλινς

Τον Ιούνιο του 1976 η 43χρονη τότε Βρετανή ηθοποιός πόζαρε σε άψογη φόρμα στην πισίνα της έπαυλής της στο Μπέβερλι Χιλς. «Μεγάλωσα την εποχή της λιτότητας. Δεν είχαμε junk food. Κάθε μέρα μάς έδιναν μουρουνέλαιο, ενώ έπρεπε να τρώμε τα λαχανικά μας» έχει εξηγήσει για το πώς διατηρείται πάντα κομψή η αξεπέραστα σατανική Αλέξις Κάρινγκτον της τηλεοπτικής σειράς Δυναστεία.

Μέριλιν Μονρό

Λίγο μετά τα 16α γενέθλιά της παντρεύτηκε τον 21χρονο γιο του γείτονά της Τζέιμς Ντόχερτι, με τον οποίο χώρισε το 1946. Εκείνο το καλοκαίρι ο φακός είχε εντοπίσει τη Νόρμα Τζιν Μόρτενσον, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, σε παραλία της Καλιφόρνιας. Ήταν μόλις 20 ετών, είχε ξεκινήσει το μόντελινγκ και είχε ήδη κάνει έναν αποτυχημένο γάμο. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με πρακτορείο ηθοποιών και λίγους μήνες αργότερα άλλαξε το όνομά της σε Μέριλιν Μονρό.

Φωτογραφίες: Getty Image/Ideal Image, Zuma/Visual

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ