Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν σήμερα ο βασιλιάς Βίλεμ και η βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας. Το πρώτο διήμερο της επίσκεψης παρέμειναν στην Αθήνα επισκεπτόμενοι διάφορες δομές που αφορούν σε παιδιά και πρόσφυγες, συμμετέχοντας σε συζητήσεις για τη βία κατά των γυναικών αλλά και για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το βασιλικό ζεύγος έγινε δεκτό από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα το πρωί και το βράδυ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους.

Χθες το βράδυ, ανταπέδωσαν τη φιλοξενία με κάλεσμα στο Μέγαρο Μουσικής προς τιμήν της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σήμερα από το πρωί βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τις 10, το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας επισκέφθηκε τον χώρο πολιτισμού Labattoir, προκειμένου να παρευρεθούν σε διάσκεψη οικονομικού περιεχομένου με κεντρικό θέμα την ενεργειακή απόδοση του νερού στον αγροτικό κλάδο στην Ελλάδα.

Το καλωσόρισμα του βασιλικού ζεύγους στην εκδήλωση έκαναν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκαν μέσω ενός ιστορικού περιπάτου. Ξεκίνησαν από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και έκαναν στάσεις στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο ιστορικό αξιοθέατο Μπέη Χαμάμ αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο περίπατος του βασιλιά της Ολλανδίας Βίλεμ και της βασίλισσας Μαξίμα ολοκληρώθηκε κάνοντας ποδηλατάδα και βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η βασίλισσα Μαξίμα με το κοστούμι της και τα ψηλοτάκουνά της έκανε ποδήλατο, ενώ μαζί με τον σύζυγό της έβγαλαν selfies με περαστικούς και μοίρασαν χαμόγελα.

Η τελευταία επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στη Θεσσαλονίκη ήταν στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την εκδήλωση Entrepreneurial University project. Το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν για την Ολλανδία.

Φωτογραφίες: Abaca

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ