Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό στους εορτασμούς για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί και μία συναυλία.

Την Παρασκευή (14/4), το BBC ανακοίνωσε τον κατάλογο των καλλιτεχνών που θα ανέβουν στη σκηνή στο Coronation Concert την Κυριακή 7 Μαΐου, μία ημέρα μετά τη στέψη του Βασιλιά Κάρολου και της Βασίλισσας Καμίλα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Οι Λάιονελ Ρίτσι, Κέιτι Πέρι και Αντρέα Μποτσέλι ηγούνται της σύνθεσης, η οποία περιλαμβάνει επίσης το βρετανικό ποπ συγκρότημα Take That.

Η Πέρι και ο Ρίτσι, είναι και οι δύο κριτές του American Idol και γνωρίζουν τον βασιλιά Κάρολο εδώ και χρόνια. Η τραγουδίστρια έχει υπηρετήσει ως πρεσβευτής του The British Asian Trust, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που συνιδρύθηκε από τον Πρίγκιπα Κάρολο για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη μεταμόρφωση των ζωών στη Νότια Ασία, από το 2020.

«Η συναυλία γίνεται για να τιμήσει  ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του έθνους, με θέματα αγάπης, σεβασμού και αισιοδοξίας, γιορτάζοντας τα τέσσερα έθνη, τις κοινότητές τους και την Κοινοπολιτεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το BBC.

Η BBC Studios Productions διοργανώνει την επερχόμενη συναυλία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τους χώρους του Κάστρου του Γουίνδσορ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ