Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πιάνοντας στον ύπνο για ένα σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά, επικράτησε 2-0 (6-0, 7-6) του Έλληνα τενίστα και κατέκτησε το Masters της Ρώμης.

Μπαίνοντας στον τελικό απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήθελε να κάνει κάτι που δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα. Να κερδίσει ένα μέλος της big-3 σε έναν τελικό (βρισκόταν στο 0-7) και να πάρει την πρώτη του νίκη απέναντι στον Τζόκοβιτς σε χώμα (0-4).

Από αυτά τα δύο τίποτα δε συνέβη, καθώς ο Τσιτσιπάς έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο για μόλις ένα σετ, το δεύτερο, έχασε την ευκαιρία σερβίροντας στο 5-2 να ισοφαρίσει και εν τέλει ηττήθηκε με 6-0, 7-6 από τον Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος κατακτά για 6η φορά το Masters της Ρώμης και επιστρέφει στους τίτλους μετά τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι.

Ποτέ μην υποτιμάς τον Τζόκοβιτς σε τελικό

Με τον Νόλε αντίπαλο δεν μπορείς να μπεις ποτέ σε παιχνίδι χωρίς να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε αυτό. Εδώ που τα λέμε σε έναν τελικό δεν μπορείς να μην μπεις με την απόλυτη συγκέντρωση. Ο Τσιτσιπάς όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά έδωσε και την ευκαιρία στον Τζόκοβιτς να παίξει το παιχνίδι που ήθελε.

Ο Σέρβος ήξερε πως να αυξήσει τον αριθμό των χτυπημάτων στο ράλι, να πιέσει το backhand του Τσιτσιπά εκμαιεύοντας αβίαστα λάθη αλλά και να αλλάξει κατεύθυνση και γωνίες στην μπάλα, όταν ο Έλληνας τενίστας του έδινε την ευθεία προκλητικά.

Από την άλλη το σερβίς του πάνω στο backhand του Σέρβου ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να μοιάζει ο Νόλε ανίκητος. Επιστρέφοντας βαθιά έπαιρνε από νωρίς την κυριαρχία στο ράλι, το backhand του Τσιτσιπά μπήκε στο σημάδι εμμονικά και αυτό πείραξε το… μυαλό του.

Διαβάστε περισσότερα στο SportDay.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ