Ένα βίντεο από τη Σύρο όπου πρωταγωνιστεί ο μεγάλος μουσικός Σταύρος Ξαρχάκος κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο φαίνεται μια παρέα μικρών παιδιών που παίζουν μπουζούκι, κιθάρα και αρμόνιο την ωρα που βρίσκονται σε ταβέρνα της πόλης.

Ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος καθοδηγεί με πάθος τα παιδιά ώστε να παίξουν την Φραγκοσυριανή του Μάρκου Βαμβακάρη του μεγαλύτερου, μουσικού που έχει αναδείξει η Σύρος.Τόσο τα παιδιά που παίζουν το τραγούδι, όσο και οι παρευρισκόμενοι δείχνουν να απολαμβάνουν τη στιγμή.

Να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες ο Σταύρος Ξαρχάκος ανακηρύχθηκε σε Επίτιμος Δημότης Σύρου-Ερμούπολης σε τελετή που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2015, λίγες ημέρες μετά τα 76α γενέθλια, ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Ηρώ Σαΐα. Το ζευγάρι σε όλη του την πορεία κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 1,5 περίπου χρόνο μετά το ζευγάρι απέκτησε τα δίδυμα παιδιά του.

Η πρώτη τους γνωριμία δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε στη ζωή τους. Η Ηρώ Σαΐα αφηγήθηκε πριν από μερικούς μήνες στην εκπομπή «Μαμά -δες» ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος υπήρξε αυστηρός όταν πρωτογνωρίστηκαν. 

«Τον άντρα μου τον γνώρισα όταν συνεργαζόμουν με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Γνωριστήκαμε, αλλά δεν υπήρξε καμία σχέση τότε. Το αντίθετο. Ήταν μια όχι ευτυχής συνάντηση αυτή. Μου έκανε κάποιες παρατηρήσεις με άσχημο τρόπο». Ούτε όμως και η δημιουργία οικογένειας ήταν στα σχέδιά τους όταν ξεκίνησε αυτή η σχέση. 

Όσον αφορά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό της, Σταύρο Ξαρχάκο, η Ηρώ Σαΐα έχει αναφέρει. «Μια τέτοια σχέση με διαφορά ηλικίας είναι λίγο περίεργη οπότε θα κινήσει και σχόλια και ανησυχίες για τους δικούς σου ανθρώπους, είναι στα πλαίσια του λογικού. Το θέμα είναι τι ζεις εσύ όταν κλείνει η πόρτα. Θεωρώ ότι μετά τα παιδιά μου δυνάμωσα. Τώρα δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Το διάστημα που μαθεύτηκε η σχέση μου με τον Σταύρο, ακριβώς επειδή είναι ο καλλιτέχνης που είναι διαγράφηκε η προηγούμενη πορεία μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ