Ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου το πρωί της Πέμπτης.

Ο δημοσιογράφος λίγο πριν επιστρέψει στις τηλεοπτικές μας οθόνες την ερχόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου με τους «Πρωταγωνιστές» όπου θα έχει κεντρικό πρόσωπο τον Στεφανο Κασσελάκη μίλησε για όλα στη «Super Κατερίνα».

Οι «Πρωταγωνιστές»

«Οι Πρωταγωνιστές ανιχνεύουν τα υπόγεια κύματα της κοινωνίας. Δεν μετράω τα χρόνια που προβάλλονται οι Πρωταγωνιστές, δε θέλω αυτή τη σχέση με τον παρελθόντα χρόνο. Είναι πάντως όπως μου λένε οι συνεργάτες μου, η παλαιότερη δημοσιογραφική εκπομπή ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση».

Μίλησε για τις δυσκολίες που είχαν οι εκπομπές των φυλακών ανηλίκων «είχα τρομερό άγχος, τι πρέπει να πω, ναι μεν να μην προδώσω τα παιδιά στη φυλακή μια και ήταν ανήλικα, αλλά από την άλλη να δώσω και μερικά μαθήματα στα παιδιά που ακούν απ’ έξω».

Αποκάλυψε ότι δεν βλέπει ποτέ την εκπομπή όταν προβάλλεται «δεν την βλέπω γιατί θα θυμώσω πάρα πολύ μαζί μου, γιατί ξέχασα εκείνο το ερώτημα, γιατί δεν έβαλα εκείνη τη λεπτομέρεια. Πάντα βρίσκει κάποιος στο δημιούργημά του μια μικρή ατέλεια. Εγώ βρίσκω πολλές ατέλειες». Δήλωσε περήφανος για τις εκπομπές για τον Παύλο Φύσσα «γιατί όταν έκανα αυτές τις εκπομπές ο Φύσσας δεν είχε ακόμη αυτή την ηρωική ταυτότητα στην κοινωνία και σου θυμίζω ότι οι βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση για να καταδικαστούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ήταν άνθρωποι που μίλησαν πρώτα στην εκπομπή και μετά τους βρήκε η ανακρίτρια».

Ο Στέφανος Κασσελάκης

«Είχα γνωρίσει τον Κασσελάκη αρχές Μαΐου όταν κάναμε ένα podcast για τις εκλογές. Ένα παιδί από την Αμερική που είχε μια στέρεη ακαδημαϊκή βάση αλλά ήταν σαφές ότι ήξερε πολύ λίγα πράγματα για την Ελλάδα, ήταν ένας επισκέπτης της χώρας. Αλλά από τότε μου είχε πει ότι όσα δεν ξέρω θα τα μάθω γρήγορα. Και αποδεικνύεται και από την καμπάνια που έκανε, ότι είναι ένας από τους “σπασίκλες” της γνώσης, δηλαδή ότι κάθεται, μελετά και μαθαίνει».

Η πολιτική

«Και ο τρόπος που μπήκα και ο τρόπος που βγήκα από την πολιτική ήταν λίγο πρωτότυπος και μη αναμενόμενος. Δεν είχα σκοπό να μείνω στην πολιτική για να παίξω ένα πολιτικό ρόλο. Ήθελα να πω μια δική μου πρόταση, την είπα. Όσο αυτή η πρόταση ακουγόταν ήμουν εκεί, όταν έπαψε να ακούγεται έφυγα. Αυτό είναι το τίμιο».

Τα Social media

«Είναι ωραία τα social media αλλά είναι και μια τεράστια παγίδα. Θεωρώ απαράδεκτο, και το είχα πολεμήσει όταν ήμουν πολιτικός, το ότι επιτρέπεται η ανωνυμία. Θα έπρεπε να απαγορευθεί».

Η περιπέτεια με την υγεία του

Ανάμεσα σε άλλα ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην περιπέτεια με την υγεία του. «Είμαι καλά. Με τον καρκίνο δεν ξεμπερδεύεις. Είναι μια συνεχής προσπάθεια. Είναι μια συνεχής μάχη. Είχα την υποχρέωση τότε να μιλήσω γιατί ήμουν πολιτικός αρχηγός. Δεν μπορούσε να είναι κρυφό. Στην Αμερική απαγορεύεται, ο ιατρικός σου φάκελος είναι ανοιχτός. Μετά την περιπέτεια αυτή αγάπησα λίγο παραπάνω τη ζωή που πάντα την αγαπούσα και φοβήθηκα λίγο παραπάνω το τέλος που πάντα το φοβάμαι. Όταν προσεγγίζεις τα χειρουργικά κρεβάτια προφανώς φοβάσαι λίγο παραπάνω, αλλά όταν επιστρέφεις από αυτή την περιπέτεια είναι υπέρ σου», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ