Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, έπειτα από τον ξυλοδαρμό της συζύγου τους, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο ποινικολόγος βρέθηκε στον ανακριτή και λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος κάνοντας δημόσια δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος ενώ του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει τη σύζυγο του και να παρακολουθήσει πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. Ο γνωστός δικηγόρος δεν προφυλακίστηκε γιατί μέτρησε η κατάθεση του θύματος, η οποία δόθηκε χθες στην ανακρίτρια και στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν η πρώτη φορά που συνέβη ένα τέτοιο επεισόδιο και ότι δεν έχει υποστεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Απόστολος Λύτρας – Σοφία Πολυζωγοπούλου: Σε διάσταση το ζευγάρι τους τελευταίους έξι μήνες

Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι μάχιμη δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων. Και φυσικά έχει ασχοληθεί και με τα κοινά στον τόπο της, την Αμαλιάδα.

Η 37χρονη δικηγόρος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορουν τη βία και έχει ασχοληθεί με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων και είναι νομικός σύμβουλος στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών.

Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου έχουν μαζί μια κόρη, τη Δανάη, ενώ ο ποινικολόγος έχει και δυο μεγαλύτερες κόρες από τον προηγούμενο γάμο του.

Τι είχε δηλώσει για τη σχέση με τον Απόστολο Λύτρα

Σε κοινή συνέντευξη του ζευγαριού στο Mega Καλημέρα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε μιλήσει για τη Νομική αλλά και για τη σχέση της με τον γνωστό ποινικολόγο.

«Φόβο δεν ένιωσα ποτέ. Αν χειρίζεσαι τις υποθέσεις με αρτιότητα, ευσυνειδησία και είσαι ειλικρινής απέναντι στους εντολείς σου, δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείς φόβο. Πολλές φορές κάποιοι συγχέουν τον δικηγόρο με τον κατηγορούμενο που εκπροσωπεί και υπάρχουν αντιδράσεις, όμως αν αυτές οι αντιδράσεις με φόβιζαν η με πτοούσαν δεν θα έκανα για αυτό το επάγγελμα», είχε σημειώσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Αναφερόμενη και στην γάμο της, είχε δηλώσει: «Ο Αποστόλης είναι ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας. Πέραν όμως της προσωπικής μας σχέσης, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω απεριόριστα και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία. Είναι τύχη να συνεργαζόμαστε, καθώς μοιραζόμαστε τα ίδια άγχη, τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τους ίδιους στόχους. Μεταξύ μας υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αλληλοβοήθεια και αλληλοκατανόηση».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η σύζυγος του ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6 σε ιδιωτική κλινική με βαριά τραύματα. Ο γιατρός που την εξέτασε τη ρώτησε αν έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας με την ίδια να απαντά καταφατικά και εν συνεχεία ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές που προχώρησαν στη σύλληψη του ποινικολόγου.

Ωστόσο, στην κατάθεσή της το θύμα φέρεται να υποστήριξε ότι έπεσε από τις σκάλες, κάτι που όμως δεν μπορεί να υποστηριχθεί από το βαθμό των τραυμάτων του. Ο Απόστολος Λύτρας, σήμερα το πρωί, στην απολογία του παραδέχθηκε ότι βιαιοπράγησε εναντίον της συζύγου της ενώ στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απόφαση της εισαγγελέως εμφανίστηκε μετανιωμένος τονίζοντας ότι θα αναζητήσει τις αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη και θα προσπαθήσει να θεραπευτεί.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας: «Δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ