Ο 48χρονος παρουσιαστής Θανάσης Πάτρας καλημερίζει καθημερινά τους τηλεθεατές μέσα από την εκπομπή «Mega Καλημέρα» στο πλευρό της Ελεονώρας Μελέτη.

Ο Θανάσης Πάτρας μιλά στο ΟΚ! και κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν του -τα πρώτα χρόνια στην τηλεόραση, τη σχέση ζωής με τη σύζυγό του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι να αποκτήσουν την κόρη τους.

Έχεις δηλώσει σε προηγούμενες συνεντεύξεις σου πως με τη σύζυγό σου Κατερίνα Παγώνη προσπαθήσατε πολύ για να αποκτήσετε την κόρη σας. Πώς θυμάσαι εκείνη την περίοδο και τι θα συμβούλευες τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν ένα παιδί;

Θα τους συμβούλευα να συνεχίζουν να προσπαθούν και να αγαπάνε τη σύντροφό τους γιατί το σημαντικό είναι να αγαπάνε και να στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Οι γυναίκες είναι που τραβάνε αυτό το φορτίο. Υπόκλιση μεγάλη στις γυναίκες. Ήμουν πάντα δίπλα στη γυναίκα μου και είμαι ευτυχής γιατί μετά από αρκετές προσπάθειες αποκτήσαμε ένα υπέροχο παιδί, που μας έκανε ευτυχισμένους.

Ποιος έχει τον ρόλο του αυστηρού γονέα, εσύ ή η σύζυγός σου;

Αυστηρή είναι η γυναίκα μου και εγώ κάνω τον καλό. (Γελάει.) Αποφασίζουμε μαζί μια κοινή πορεία σε σχέση με την κόρη μας.

Με τη σύζυγό σου είστε μαζί αρκετά χρόνια. Ποιος είναι ο πιο συχνός λόγος διαφωνίας σας και ποιος υποχωρεί συνήθως πρώτος;

Είμαστε μαζί από το 2004 και παντρευτήκαμε το 2007. Δεν υπάρχει μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση. Λέω μια ατάκα που την είδα κάπου και θα συνεχίσω να τη λέω: «Το τέλειο ζευγάρι υπάρχει μόνο στα παπούτσια»! (Γελάει.) Το τέλειο ζευγάρι είναι μύθος. Η συντροφικότητα και η συζυγική ζωή είναι μια διαδικασία που έχει μια καθημερινή τριβή και προσπάθεια. Μια καθημερινή ανάγκη απόδειξης ότι αγαπάς τον άλλο, ότι είσαι εκεί και αυτή είναι η ομορφιά της ζωής…

Με τη σύζυγό του Κατερίνα Παγώνη και τη 10χρονη κόρη τους Ίλια Μανόλια.

Ο βασικός λόγος που μπορεί να διαφωνήσουμε είναι το παιδί. Γιατί της έδωσε παγωτό ενώ πριν, για παράδειγμα, μου είχε πει να μην της δώσω εγώ. (Γελάει.) Παλιά ήταν τα ψίχουλα στο πάτωμα που έριξα ή εγώ μπορεί να της πω για το αμάξι ότι δεν είναι καθαρό. Είναι η μάχη των φύλων αυτή αιώνες τώρα. Πάντως, εγώ υποχωρώ πρώτος. Η γυναίκα μου είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα για να υποχωρήσει πρώτη. Θα υποχωρήσει από την αρχή μόνο αν καταλάβει ότι έχει άδικο.

Έχεις ακούσει ή έχεις διαβάσει κάτι για σένα που δεν το ήξερες ούτε εσύ ο ίδιος; Σε έχει ενοχλήσει κάτι;

Όχι, αν και παλιά υπήρχε η θεωρία –αν και το έχω λύσει– ότι η γυναίκα μου είναι πολύ πλούσια, ότι είναι της γνωστής οικογένειας με τις γραβάτες και ότι έχω κάνει έναν καλό γάμο. Ήταν παρεξήγηση γιατί η γυναίκα μου διατηρούσε κατάστημα με ρούχα αλλά επρόκειτο για συνωνυμία. Γενικά, όμως, μου έχουν φερθεί καλά τα media και, από την άλλη, δεν έχω δώσει λαβή για σχόλια.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ