Ο Στέλιος Ρόκκος και ο Μιχάλης Stavento πόζαραν για το περιοδικό ΟΚ! λίγο πριν από την πρεμιέρα του X Factor και μίλησαν για την προσωπική τους ζωή αλλά και για την καριέρα τους. Τι μαθήματα πήρε ο Στέλιος από τον κόσμο της νύχτας; Τι έμαθε ο Μιχάλης από την hip hop σκηνή;

Τι θα μπορούσατε να πείτε πως σας έχει μάθει ο κόσμος της νύχτας;

Μιχάλης: Εγώ δεν μπορώ να σ’ το απαντήσω αυτό γιατί έχω επιλέξει συνειδητά να απέχω από τα νυχτερινά κέντρα. Νιώθω πως τα λουλούδια και όλο το κλίμα δεν ταιριάζει στην αισθητική και το ύφος των τραγουδιών μου.

Στέλιος: Εγώ είμαι στη νύχτα τριάντα χρόνια. Και έχω μάθει ένα πράγμα, να κρατώ τον λόγο μου. Θα σου πω κάτι τώρα που θα σε κουφάνω. Έχω κάνει τόσους δίσκους στην Panik και δεν έχω συμβόλαιο. Άμα θέλω, αύριο το πρωί φεύγω. Αλλά ξέρουν ότι έχω λόγο και μπέσα.

Έχει τύχει κάποιο ακραίο σκηνικό στα μαγαζιά που τραγουδάς;

Στέλιος: Η νύχτα έχει σκληρούς ανθρώπους αλλά έχει και κόσμο που βγαίνει να διασκεδάσει. Εγώ μένω σε αυτό. Τώρα αν θες να μπλέξεις, μπλέκεις… Όλα υπάρχουν στη νύχτα, όπως και στη μέρα. Πιστεύω ότι τα πιο άσχημα πράγματα στην ανθρωπότητα γίνονται τη μέρα. Και οργανώνονται σε γραφεία το πρωί και όχι το βράδυ. Από κουστουμάτους.

Μιχάλης: «…Κρύβονται πίσω από γραφεία, σινιέ ντυμένοι θα τη κάνουν τη ληστεία, δεν τους αγγίζουν αυτούς οι νόμοι, μας κλέβουν, μάγκες, τους ζητάμε και συγγνώμη» λένε οι στίχοι από ένα τραγούδι που είχα γράψει κάποτε, το «Αυτοί και οι άλλοι».

Ο Στέλιος Ρόκκος και ο Μιχάλης Stavento ποζάρουν στον φακό του Πάνου Γιαννακόπουλου.

Eσύ, Μιχάλη, ήσουν για αρκετά χρόνια στη hip hop σκηνή. Εκεί ποιοι άγραφοι νόμοι επικρατούν;

Μιχάλης: Εμείς είχαμε τότε πολύ το ξύλο. Στέλιος: Γιατί, στα μπουζούκια δεν έχει ξύλο; Μιχάλης: Τότε το ξύλο υπήρχε ανάμεσα στο hip hop και το low bap. Είχε πολλά τέτοια πράγματα, αλλά ας μην τα αναλύσουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ