Ήταν ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα που πέρασαν από το MasterChef 6 και είχε ξεχωρίσει για την ηρεμία και τις όμορφες συνταγές του. Ο λόγος για τον Νίκο Μπέρκα που εκτός από μάγειρας είναι και μουσικός και ετοιμάζει ένα ξεχωριστό live την Παρασκευή 12 Απριλίου στη σκηνή του Fuzz Club.

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφε στη σκηνή του Fuzz Club, για μία μοναδική εμφάνιση. Αυτή τη φορά με τη μουσική του μπριγάδα, την κλασική παρέα 14 επίδοξων sous chefs σε μια βραδιά γεμάτη 80s, 90s και δικά του τραγούδια. Μαζί του το γυναικείο φωνητικό συγκρότημα Soulstice!

Λίγο πριν από το live του ο Νίκος Μπέρκας μιλά στο okmag για την αγάπη του στη μουσική, για τα νέα επαγγελματικά του βήματα, αλλά και τα όα έχει κρατήσει από το MasterChef.

Επιστρέφετε στη σκηνή του Fuzz Club για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου. Τι θα ακούσουμε σε αυτό το live

Εχουμε ετοιμάσει διασκευές κομματιών από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, από την ελληνική pop και rock σκηνή, τραγούδια από τον πρώτο μου δίσκο καθώς και διασκευές ξενόγλωσσων κομματιών σε ύφος vintage swing με το γυναικείο συγκρότημα Soulstice.

Ποια είναι η δική σας αγαπημένη μουσική περίοδος;

Θα απαντούσα με ευκολία οι δεκαετίες ΄70 -΄80. Αλλά ακούω τα πάντα. Χατζιδάκι, Chopin, Κουγιουμτζή, Beatles. Queen, Θεοδωράκη, Depeche Mode, Beth Heart, και επιλέγω να ακούω περισσότερο τραγουδοποιούς, παρά τραγουδιστές. Η ερμηνεία των δικών μας βιωμάτων είναι συνήθως η πιο ακριβής.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εσάς;

Ναι, βέβαια. Δημήτρης Ψαριανός, Μανώλης Μητσιάς, Τάνια Τσανακλίδου, Manu Chao, Δεληβοριάς, ο κατάλογος είναι μακροσκελής.

Σας γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef πριν από δύο χρόνια. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία. Τι σας έχει αφήσει;

Ήταν μία εμπειρία δυνατή σε κάθε επίπεδο. Συμπυκνωμένη γνώση, αδρεναλίνη και αναθεώρηση των ικανοτήτων μου. Μου έχει αφήσει την έξη της δημιουργίας, την οργάνωση, τη συνέπεια και πολλούς νέους στόχους.

Συνεχίζει να υπάρχει η αγάπη για τη μαγειρική;

Τη μαγειρική την αγαπούσα ανέκαθεν. Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο, οπότε ναι, με φαντάζομαι μέχρι τα βαθιά γεράματα να μαγειρεύω για τη σύντροφό μου, τα παιδιά μου και τους φίλους μου, στο ύψωμα ενός παραθαλάσσιου αμπελώνα. Εξάλλου είναι τρόπος έκφρασης της αγάπης μας. Ένα απλό comfort food για τον άνθρωπό σου, μόνο αγάπη και θαλπωρή μπορεί να περιέχει.

·Το φετινό MasterChef έχετε προλάβει να το παρακολουθήσετε; Έχετε ξεχωρίσει κάποιον παίκτη;

Καθόλου. Μόνο το τρέιλερ έχω προλάβει να δω.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Έχω αναλάβει εδώ και 6 μήνες ένα cafe bistro στη Βούλα, σε έναν υπέροχο χώρο μέσα στα πεύκα, και έχω την τύχη να συνδυάζω για πρώτη φορά όλα όσα αγαπώ. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τη σταθερή εξέλιξη αυτού του νέου εγχειρήματος που ήδη αποφέρει τους καρπούς μιας πολύ μεγάλης ομαδικής προσπάθειας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ