Ο «μετρ» του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος και ο γιος του, Γιώργος, που ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του, φωτογραφίζονται μαζί για το ΟΚ! και μιλούν για την πορεία τους στη δημοσιογραφία και τις δύσκολες συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Και οι δύο μέσα από την εμπειρία τους έχουν μάθει να αμφισβητούν τα πάντα, μέχρι αποδείξεως του εναντίου – «δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα», λένε χαρακτηριστικά. Κάτι που υιοθετούν και σε ό,τι αφορά το πολυσυζητημένο ζευγάρι Ρούλας Πισπιρίγκου – Μάνου Δασκαλάκη και τον θάνατο των τριών κοριτσιών τους.

Πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε το αστυνομικό ρεπορτάζ;

Πάνος: Στα δικά μου χρόνια δεν είχες ακριβώς επιλογή για το ρεπορτάζ που θέλεις να κάνεις. Τότε λέγαμε πώς θα καταφέρουμε να μπούμε σε μια εφημερίδα. Αυτό ήταν το δύσκολο. Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν υπήρχαν. Όταν λοιπόν κατάφερα και μπήκα στην εφημερίδα –ξεκίνησα από την Αθηναϊκή και την Ακρόπολη–, με έβαλαν βοηθό στο αστυνομικό ρεπορτάζ και εκεί αγκυροβόλησα.

Γιώργος Σόμπολος: Εγώ γνώριζα από πρώτο χέρι και τα καλά και τα κακά της δουλειάς. Επέλεξα αυτό το επάγγελμα γιατί μου άρεσε. Στη δουλειά μας το ξέρεις ότι δεν υπάρχει ωράριο. Δουλεύεις 24 ώρες το 24ωρο και σχεδόν όλο τον χρόνο. Σίγουρα όμως αυτή η δουλειά δεν σε κάνει να πλήττεις. Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα που να είναι ίδια με την προηγούμενη κι αυτό θεωρώ ότι είναι γοητευτικό.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ