Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι ένας άνθρωπος που δεν μιλά πολύ για τα προσωπικά του. Φαίνεται όμως πως με τον σύζυγό της, Μίνω Μάτσα υπάρχει πολλή αγάπη, θαυμάζει και στηρίζει ο ένας τον άλλον.

Ισχύει πως στην πρώτη σας γνωριμία εσύ ήξερες ποιος είναι, ενώ εκείνος δεν είχε σαφή εικόνα τι ακριβώς κάνεις;

Ναι, η πρώτη γνωριμία μας ήταν λίγο επεισοδιακή από αυτή την άποψη και είναι κάτι με το οποίο γελάμε ακόμα, γιατί κοίτα να δεις πώς εξελίχθηκαν τελικά τα πράγματα από τότε, τελείως ανέλπιστα! Θα σταθώ στο κομμάτι του θαυμασμού που ανέφερες. Το να είσαι μαζί με κάποιον που θαυμάζεις είναι πολύ σημαντικό. Με τον άνθρωπο που μοιράζεσαι τη ζωή σου, εκτός από έρωτα και αγάπη, πρέπει να νιώθεις εκτίμηση και θαυμασμό, τόσο για αυτό που είναι όσο και για αυτό που κάνει. Τον Μίνω τον θαυμάζω και ως καλλιτέχνη, τον θαύμαζα από πριν, έχει γράψει και γράφει απίθανες μουσικές, αλλά μου αρέσει πολύ ως άνθρωπος… Η στάση ζωής του, ο τρόπος που σκέφτεται, ταιριάζουμε πάρα πολύ σε αυτά. Από εκεί και πέρα, ο χρόνος θα δείξει, γιατί οι σχέσεις τεστάρονται στον χρόνο. Αυτό που μας έχουν μάθει οι μεγαλύτεροι που έχουν πετυχημένες σχέσεις είναι πως δεν πρέπει ποτέ να παίρνεις τίποτα ως δεδομένο και νομίζω πως όταν ξεκινάς μια οικογένεια είναι σπουδαίο να νιώθεις πως η σχέση με τον σύντροφό σου παραμένει εξίσου σημαντική με τη σχέση με τα παιδιά σου. Γιατί πολλές φορές χάνεται η ισορροπία, τουλάχιστον στην αρχή.

Ο σύζυγός σου είναι από τους μπαμπάδες που συμμετέχουν σε όλα όσον αφορά τη φροντίδα των παιδιών;

Απόλυτα και από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό είναι πολύ καλό και για εμένα και για τα παιδιά. Ούτως ή άλλως, επειδή είναι δύο μωρά που κάνουν τα πάντα παράλληλα, θέλει μεγάλη υποστήριξη και η συμβολή του είναι πολύτιμη.

Ο Μίνως Μάτσας είναι ένας διακεκριμένος μουσικός. Ποια ήταν η σχέση σου με τη μουσική πριν γνωριστείτε;

Πάντα αγαπούσα τη μουσική πάρα πολύ. Έπαιζα πιάνο ως παιδί και μου άρεσε πολύ να τραγουδώ. Μάλιστα, οι φίλες μου με κορόιδευαν για αυτό και μου έλεγαν πως βαθιά μέσα μου αυτό θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου! (Γελάει.) Είμαι πολύ χαρούμενη που πλέον η μουσική έχει μπει πολύ πιο έντονα στη ζωή μου και σε αυτή των παιδιών.

Επί κυβέρνησης Σαμαρά ανέλαβες με επιτυχία το υπουργείο Τουρισμού. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σου έχουν ανατεθεί μέχρι στιγμής αντίστοιχες αρμοδιότητες, παρόλο που επί τρεις εκλογικές αναμετρήσεις είσαι σταθερά η βουλευτής που εκλέγεται πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Είναι κάτι που θα επιθυμούσες;

Αν κάποιος πει πως κάνει πολιτική χωρίς να τον ενδιαφέρει να παράγει συγκεκριμένο έργο, να μπορεί να είναι δημιουργικός και χρήσιμος, θα πει ψέματα. Πολιτική κάνεις για να φέρεις αποτέλεσμα. Επειδή εγώ είμαι πολιτικός της πράξης προσπαθώ από οποιαδήποτε θέση έχω να υπάρχει ένα αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, οι κυβερνητικές θέσεις είναι αποκλειστική απόφαση και προνόμιο του πρωθυπουργού. Εκείνος κρίνει και αποφασίζει.

Υπάρχει κάποιο αντικείμενο που θα σε ενδιέφερε περισσότερο;

Ως πολιτικός πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις τα πάντα. Η διοίκηση στην πολιτική δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο αυτό καθεαυτό. Δεν καλείσαι μόνο να καταθέσεις την επιστημονική ή την προσωπική σου άποψη. Για αυτό υπάρχουν οι τεχνοκράτες σύμβουλοι. Ως πολιτικός πρέπει να πάρεις πρωτοβουλίες και αποφάσεις, πρέπει να διοικήσεις. Κι αυτό πρέπει να μπορείς να το κάνεις παντού, άσχετα από το πεδίο ενδιαφέροντος. Ο ρόλος του πολιτικού έχει την ιδιαίτερη σημασία του και για αυτό έχω τις επιφυλάξεις μου όταν ακούω για τεχνοκράτες. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Οι τεχνοκράτες είναι πολύτιμοι σύμβουλοι, αλλά τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνουν οι πολιτικοί. Νομιμοποίηση για να παίρνει κάποιος αποφάσεις δίνει μόνο ο λαός μέσα από τις εκλογές. Και την εντολή που παίρνω από τον λαό θέλω πάντα να την τιμώ με τον καλύτερο τρόπο. Για αυτό δεν κάνω ποτέ εκπτώσεις στις αρχές μου. Ακόμα και αποφάσεις δύσκολες που έχω λάβει στην πολιτική, τις έχω πάρει γιατί τις αρχές μου θέλω πάντα να τις υπερασπίζομαι στην πράξη.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ