Ο 46χρονος τραγουδιστής δίνει τις δικές του – αιχμηρές- απαντήσεις σε όσα ακούστηκαν για εκείνον μέσα, αλλά και έξω από το Survivor. Οι συμπσίκτες του, οι υποκριτικές συμπεριφορές, οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις και η εμπειρία στην άλλη άκρη της γης, την οποία χαρακτηρίζει «φανταστική».

Το «κακό» προφίλ στο Survivor

Μετάνιωσες που έλαβες μέρος στο Survivor;

Όχι, δεν το μετάνιωσα, ούτε πρόκειται να το μετανιώσω. Είναι πολύ ωραίο να ζεις αυτή τη φανταστική εμπειρία και να πληρώνεσαι κιόλας. Είναι κάτι που θα κρατήσω ως ανάμνηση για μια ολόκληρη ζωή.

Σε ρωτάω γιατί το προφίλ που έβγαλες προς τα έξω ήταν μάλλον κακό.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε έναν καλό και έναν κακό εαυτό. Μέσα στο παιχνίδι είδατε περισσότερο το κακό μου προφίλ. Αυτό είναι το χειρότερό μου. Δεν υπάρχει κάτι άλλο… Μακάρι όλοι οι κακοί άνθρωποι του κόσμου να είναι σαν εμένα. Εντάξει, σίγουρα υπήρχαν και κακοπροαίρετοι που είπαν διάφορα για εμένα ή έκαναν ότι δεν κατάλαβαν αυτά που έλεγα. Εγώ θα κρατήσω αυτούς που με κατάλαβαν και με στήριξαν.

Όλη η αλήθεια για την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου

Υπάρχει κάτι που είπες ή έκανες και θα ήθελες, αν μπορούσες, να το πάρεις πίσω;

Αυτό που είπα στην Ευρυδίκη (σ.σ. Παπαδοπούλου) το έκανα για να την ταρακουνήσω. Δεν είχα πρόβλημα μαζί της μέσα στο παιχνίδι. Με πείραξε όμως τόσο πολύ που στράφηκε εκείνο το βράδυ εναντίον μου που ήθελα να την κάνω να σκεφτεί ότι έκανε λάθος. Πρέπει να μην είσαι μέσα σου καλός άνθρωπος για να εκθέσεις κάποιον έτσι. Αυτό όμως που της είπα είναι κάτι που πιστεύω. Οι δοκιμασίες που έχω περάσει στη ζωή μου με έχουν κάνει να σκεφτώ. Νομίζω ότι όλοι μας όταν μας παρουσιάζεται μια δυσκολία μπορεί να αναρωτηθούμε «Θεέ μου, τι κακό έχω κάνει και τυραννιέμαι;». Με αυτό που της είπα ήθελα να την κάνω να σκεφτεί αυτό που έκανε.

Αντιλαμβάνεσαι, όμως, ότι είναι πολύ άσχημο να πεις σε έναν άνθρωπο που έχει περάσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας «δεν σου έμαθε τίποτα»;

Δεν ήταν κατά λέξη αυτά τα λόγια μου. Αυτό που είπα είναι ότι ο Θεός μάς δίνει δοκιμασίες για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. «Καταλαβαίνω ότι εσύ δεν έγινες καλύτερος άνθρωπος». Έχω περάσει κι εγώ σοβαρό πρόβλημα υγείας και είμαι με μισό νεφρό και ως ομοιοπαθής μίλησα στην Ευρυδίκη. Ήθελα, δηλαδή, να της εξηγήσω ότι δεν είναι ριάλιτι όλα στη ζωή μας και δεν πρέπει να ξεπερνάμε το όριο. Διότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω και με το ψέμα που μπορεί να πεις για εμένα θα πληγωθούν. Με στενοχώρησε πάρα πολύ αυτό που έκανε.

Είχατε κουβεντιάσει με την Ευρυδίκη ότι ήρθες κι εσύ αντιμέτωπος με τον καρκίνο;

Ναι. Το είχα συζητήσει και με την Ευρυδίκη και με την Αθηνά (σ.σ. Ευμορφιάδη) γιατί κι εκείνη έχει περάσει κάτι αντίστοιχο. Αυτό που ήθελα, λοιπόν, να της πω είναι ότι εμένα το πρόβλημα υγείας με έκανε να σκεφτώ, να αναθεωρήσω κάποια πράγματα και τελικά να γίνω καλύτερος. Δεν θέλω να πληγώνω τον άλλο, δεν λέω ψέματα. Και όταν αντιλήφθηκα ότι αυτό που της είπα δεν το κατάλαβε όπως το εννοούσα και τη στενοχώρησε, της ζήτησα αμέσως συγγνώμη.

Τα σενάρια για σχέση μέσα στο Survivor

Είναι αλήθεια ότι η Αθηνά είχε πετάξει την ιδέα να κάνεις κάτι ερωτικό με την Ευρυδίκη;

Αυτό που συνέβη είναι το εξής: Καθόμασταν με την Αθηνά στην καλύβα και απέναντί μας, στα είκοσι μέτρα, η Ευρυδίκη έκανε την ανάγκη της. Όπως ήμασταν έτσι, με ρωτάει η Αθηνά: «Τη γουστάρεις;». Και της απαντώ: «Όχι. Αλλά αν μου το λες αυτό για να κάνουμε μια ψεύτικη σχέση για να τη βοηθήσω, θα το έκανα». Δεν πρότεινα ποτέ κάτι στην Ευρυδίκη. Απλά είπα αυτό το πράγμα στην Αθηνά, πιστεύοντας ότι προσπαθούσε να με ψαρέψει. Για αυτό και στενοχωρήθηκα και αντέδρασα όταν η Ευρυδίκη είπε αυτά που είπε για εμένα στο τελευταίο συμβούλιο.

Ανεξάρτητα από το περιστατικό με την Ευρυδίκη, ήσουν ένας παίκτης που απομονώθηκε από τους συμπαίκτες του, ενώ κάποιοι σε χαρακτήρισαν «τοξικό». Αυτό γιατί συνέβη;

Είμαι πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές μού έχουν πει «δίκιο έχεις, αλλά πρέπει να τα λες με πιο διπλωματικό τρόπο». Εγώ λειτουργώ πάντα αυθόρμητα. Και παρόλο που συμμετείχα σε ένα ριάλιτι όπου μας κατέγραφαν οι κάμερες, από ένα σημείο και μετά εγώ προσωπικά το είχα ξεχάσει. Βέβαια, μεγαλύτερη σημασία από αυτό που καταγράφεται έχει αυτό που προβάλλεται. Διότι αν δεις έναν καβγά χωρίς να ξέρεις πώς ξεκίνησε, βγάζεις άλλο συμπέρασμα. Αυτό συνέβαινε στο Survivor. Όταν δεν κατέγραφαν οι κάμερες, έκαναν όλοι παράπονα και όταν ερχόταν η ώρα να μιλήσουν δεν έλεγαν τίποτα.

Η «ενορχηστρωμένη επίθεση» ενατίον του

Αυτό που λες θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τον κόσμο που ψηφίζει. Οι συμπαίκτες σου όμως που σε ζουν 24 ώρες το 24ωρο βλέπουν τα πάντα, έτσι δεν είναι;

Οι συμπαίκτες μου φοβήθηκαν τη δημοφιλία μου. Ήταν κάτι που είπαν από την πρώτη στιγμή. Μπορεί να ήμουν αδύναμος παίκτης, αλλά ήμουν πολύ βοηθητικός στην καλύβα. Φρόντιζα, δηλαδή, το κενό που είχα στα αγωνίσματα να το καλύψω με άλλο τρόπο. Αλλά οι συμπαίκτες μου προφανώς δεν το κατάλαβαν και φρόντιζαν συνεχώς να με προκαλούν. Αυτό ένιωσα.

Πιστεύεις, δηλαδή, ότι μπορεί να έγινε μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον σου;

Ναι. Κατάλαβαν ότι δεν μπορώ να μένω αμέτοχος και εξάπτομαι εύκολα και κάποια από αυτά που έγιναν ήταν ενορχηστρωμένα και συνεννοημένα.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ