Ο Σιλβέστερ Σταλόνε μπορεί να είναι 76 ετών, όμως συνεχίζει πεισματικά να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, αποδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία την αξία του. Από τις 13 Νοεμβρίου ο Σιλβέστερ Σταλόνε δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στη μικρή οθόνη, στη νέα τηλεοπτική σειρά Tulsa King.

Ο ευάλωτος Ντουάιτ τον οποίο υποδύεσαι στη σειρά Tulsa King θα προκαλέσει το κοινό που περιμένει κάτι διαφορετικό από σένα;

«Ελπίζω να περάσει αυτό στο κοινό. Νομίζω ότι βλέπουμε πάρα πολλές ταινίες όπου οι χαρακτήρες είναι σκληροί και άτρωτοι, χωρίς να υποφέρουν και τόσο. Αυτό δεν είναι αληθινό και το κοινό δεν μπορεί να ταυτιστεί. Όλοι πληγώνονται είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά. Στηρίζεις όμως τον άνθρωπο που πληγώνεται και μετά σηκώνεται. Όλοι πέφτουμε. Αυτός είναι ο κανόνας που ακολούθησα σε όλη μου τη ζωή», λέει ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Είναι σημαντικό για σένα να προσπαθήσεις να συνδεθείς ξανά με το σημερινό κοινό μέσω των τηλεοπτικών σειρών, όπου συμμετέχουν πλέον πολλοί σημαντικοί ηθοποιοί;

Συνήθως στην ηλικία μου έχεις τελειώσει – ειδικά στις μέρες μας όπου τα νιάτα έχουν θεοποιηθεί. Οπότε ναι, προσπαθείς να παραμείνεις επίκαιρος κατά κάποιο τρόπο. Οι καιροί έχουν αλλάξει ως προς την προοπτική της τηλεόρασης. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς. Οι καλύτεροι ηθοποιοί συμμετέχουν σε τηλεοπτικές σειρές σε διάφορες πλατφόρμες, γιατί τα κινηματογραφικά στούντιο δεν κάνουν πια καλές δραματικές ταινίες.

Έχει αλλάξει η δική σου προσέγγιση στην υποκριτική τις τελευταίες δεκαετίες;

Όταν είσαι νέος έχεις απεριόριστα πυρομαχικά. Τα ρίχνεις παντού. Στην ηλικία μου, όμως, βλέπεις ότι σου έχουν μείνει μόνο 9 σφαίρες και διαλέγεις τους στόχους σου προσεκτικά. Δεν είσαι τόσο επιπόλαιος. Όταν κοιτάω κάποιες ταινίες που έχω κάνει, αναρωτιέμαι γιατί τις έκανα. Τότε πίστευες ότι ήσουν αόρατος και κάποιος –ο παραγωγός ή ο σκηνοθέτης– θα έρθουν να σε σώσουν. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στο τέλος καταλήγεις να είσαι εσύ ο φταίχτης. Τώρα αντιμετωπίζω τα πάντα σαν να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω. Προσποιούμαι ότι δεν θα κάνω κάτι άλλο, οπότε καλύτερα να το κάνω όσο πιο τέλεια γίνεται. Είναι κάτι που λέω και στους άλλους ηθοποιούς. «Είσαι νέος και ανόητος, και έτσι έχεις δικαίωμα να είσαι, αλλά πρέπει να σκέφτεσαι σαν να ετοιμάζεσαι να γυρίσεις την τελευταία σκηνή σου. Έτσι θέλεις να την κάνεις; Είσαι ευχαριστημένος;». Μετά μπαίνουν πιο βαθιά στον ρόλο και βρίσκουν κάτι. Μακάρι να μου το είχε πει κάποιος όταν ήμουν 29 ετών.

Στα 76, μετά από τόσο καιρό, συνεχίζεις να πιστεύεις ότι έχεις κάτι να αποδείξεις;

Ναι, δεν είναι στενόχωρο; Ο φόβος της αποτυχίας σε κάνει να λες πως κάτι έχει απομείνει μέσα μου. Είσαι σαν έναν πυγμάχο που πέφτει νοκ άουτ με ένα χτύπημα. Δεν μου έχει συμβεί ακόμα, αλλά έχω παραπατήσει αρκετές φορές. Οπότε συνεχίζω μέχρι να μου πει η γυναίκα μου «έχεις τελειώσει». Τότε θα τραβήξω την πρίζα.

Η θρυλική ιστορία του Ρόκι μιλούσε για έναν άντρα που ενώ φαινόταν χαμένος, είχε το κουράγιο και τη δύναμη να αναδειχτεί νικητής. Συνεχίζεις να νιώθεις την επιθυμία να σταθείς όρθιος και να πετύχεις;

Ναι. Συνεχίζεις να αναρωτιέσαι «αν δεν προσπαθήσεις να παραμείνεις μέσα στο παιχνίδι, θα ξεχαστείς;». Όλα αυτά τα στοιχεία της ιδιοσυγκρασί΄ας σου, όλα όσα φοβάσαι στριφογυρίζουν στο μυαλό σου και είναι εκείνα που σε κάνουν να μη σταματάς.

Απόδοση: Αγάπη Σιώρα

Φωτογραφίες: Getty Images/ Ideal Image, Instagram

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ