Ο Πάνος Ζήνας έκανε μια παράτολμη κίνηση φέτος αλλά άξιζε το ρίσκο… Από την Κορίνα Τσοπέη μέχρι τη Δούκισσα Νομικού και από την Ειρήνη Σκλήβα έως την Τζένη Μπαλατσινού, οι διαγωνισμοί ομορφιάς στη χώρα μας έχουν αναδείξει μια… dream team Ελληνίδων καλλονών. Πρόκειται για κοπέλες με ομορφιά και εμφάνιση εφάμιλλη -αν όχι και ανώτερη- των διεθνών μοντέλων. Αναμφισβήτητα ο θεσμός των Καλλιστείων είναι ένας από τους πιο θρυλικούς στην ιστορία της ελληνικής ομορφιάς.

Από το 1952 μέχρι σήμερα ο διαγωνισμός έχει αναδείξει εκατοντάδες Ελληνίδες καλλονές με τις περισσότερες να ακολουθούν μια σημαντική καριέρα στον κόσμο του θεάματος. Αν και ξεχασμένος τα τελευταία χρόνια ο θεσμός φαίνεται πως πλέον επανακάμπτει και μάλιστα με τρόπο δυναμικό. Και αυτό γιατί το 2021 ο Βασίλης Πρεβελάκης – γιος του αείμνηστου Γιώργου Πρεβελάκη- αποχώρησε από το δικαίωμα της ιδιοκτησίας των Ελληνικών Καλλιστείων. Διάδοχός του; Μια νέα εταιρία υπό την ιδιοκτησία και επίβλεψη του σχεδιαστή  μόδας Πάνου Ζήνα και των συνεργατών του.

Οι 3 νικήτριες των Καλλιστείων 2021: (από αριστερά) Μις Ελλάς 2021 Κατερίνα Πασαλάρη 23 ετών από την Κρήτη, Σταρ Ελλάς 2021 η 22χρονη Άννα Παυλίδου από τη Θεσσαλονίκη. Τον τίτλο Μις Γιάνγκ 2021 κέρδισε η 17χρονη μαθήτρια (επίσης από τη Θεσσαλονίκη) Ζούντζα Αγγελική.

Το okmag.gr μίλησε με τον Πάνο Ζήνα και μοιράστηκεί μαζί μας τα σχέδια αλλά και τα όνειρά του για αυτόν τον θεσμό.

Πότε πήρες την απόφαση να αναλάβεις τη διοργάνωση των Καλλιστείων;

Την απόφαση την πήρα όταν διαπίστωσα πόσο πολύ έλειπε ο Διαγωνισμός Ομορφιάς Σταρ Ελλάς Μις Ελλάς και Μις Γιανγκ  όχι μόνο ως τηλεοπτικό θέαμα στη ζωή μας, αλλά και από την επαγγελματική  μου πραγματικότητα. Τα Καλλιστεία αποτέλεσαν έναν κεντρικό άξονα δημιουργίας ευκαιριών σε πολλά επίπεδα και πιστεύω πως η απουσία τους με όλη τη λάμψη που την συνόδευε μας έκανε φτωχότερους. Ας μην ξεχνάμε πως για πολλές δεκαετίες υπήρχε ένα ζωηρό ενδιαφέρον από τον χώρο του θεάματος και της showbiz για τα Καλλιστεία. Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό γνωρίζαμε κάθε χρόνο νέες κοπέλες στις οποίες δίνονταν μεγάλες ευκαιρίες καριέρας στη μόδα και στην τηλεόραση. Και όλο αυτό χάθηκε. Ελπίζω λοιπόν όλο αυτό να επιστρέψει!

Η κριτική επιτροπή των Καλλιστείων 2021: (από αριστερά) Γιώργος Μεστούσης, Μαντώ Γαστεράτου, Πάνος Ζήνας, Σταρ Ελλάς 2019, Ραφαέλα Πλαστήρα και Μις Ελλάς 2019, Έρρικα Κολάνη.

Είσαι ικανοποιημένος από τη φετινή διοργάνωση;

Η φετινή οργάνωση ήταν μια κούρσα με τον χρόνο. Αμέσως μόλις απέκτησα τα δικαιώματα ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες μου τις διαδικασίες του διαγωνισμού προκειμένου να είμαστε on time στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο διεθνή διαγωνισμό Miss World 2021. Η φετινή διοργάνωση δεν ήταν ακριβώς αυτό που προσδοκώ, γιατί σαφώς υπήρξαν ελλείψεις και παραλείψεις. Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος  από την εκδήλωση ενδιαφέροντος που δεχθήκαμε από νεαρά κορίτσια για συμμετοχή. Επίσης ζωηρό ενδιαφέρον και ενθουσιασμό δεχθήκαμε και από τα media – περιοδικά και κανάλια! Τους ευχαριστώ όλους θερμά!

Οι 3 νικήτριες των Καλλιστείων 2021: (από αριστερά) Μις Ελλάς 2021 Κατερίνα Πασαλάρη 23 ετών από την Κρήτη, Σταρ Ελλάς 2021 η 22χρονη Άννα Παυλίδου από τη Θεσσαλονίκη. Τον τίτλο Μις Γιάνγκ 2021 κέρδισε η 17χρονη μαθήτρια (επίσης από τη Θεσσαλονίκη) Ζούντζα Αγγελική.

Θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα τα φετινά Καλλιστεία από κάποιο κανάλι;

Δεν γνωρίζω κάτι προς το παρόν. Θα δούμε…

Για του χρόνου; Αναμένεται να προβληθούν στην τηλεόραση;

Από το 2022 πρόκειται να έχουμε μεγάλες εξελίξεις. Μια από αυτές είναι φυσικά και η τηλεοπτική τους μετάδοση. Ήδη με τους συνεργάτες μου συζητάμε την προοπτική να μην είναι μόνο ένα show μιας βραδιάς αλλά να πλαισιωθεί με ένα σύγχρονο concept ώστε να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ένα λαμπερό θέαμα γεμάτο από ομορφιά και λάμψη.

(Από αριστερά) Οι παρουσιάστρια Γκαλένα Βελίκοβα, Μις Ελλάς Έρρικα Κολάνη, Γιώργος Μεστούσης και Μαντώ Γαστεράτου.

Πιστεύεις πως στην εποχή μας αρκεί μια γυναίκα να είναι μόνο όμορφη; Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε ως διοργανωτές στα νέα κορίτσια μέσα από τον διαγωνισμό;

Θεωρώ πως η εποχή που ένα όμορφο πρόσωπο και σώμα ήταν αρκετό έφυγε ανεπιστρεπτί. Οι γυναίκες που συμμετέχουν στα Καλλιστεία δεν είναι απλά μοντέλα που φορούν ένα ρούχο με μόνη τους υποχρέωση να τα αναδείξουν. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η νέα γυναίκα των Καλλιστείων είναι μια νεαρή γυναίκα που γίνεται πρότυπο. Είναι μορφωμένη, έξυπνη, επικοινωνιακή, χαρισματική, μεταδοτική. Δεν μας φτάνει πλέον ένα όμορφο χαμόγελο. Θέλουμε η νέα Ελληνίδα να ακτινοβολεί με τη προσωπικότητα της και να γίνει πρέσβειρα ενός μεγαλύτερου σκοπού. Δεν είναι πια αρκετό να περιφέρει μόνο την ομορφιά της. 

Ο Πάνος Ζήνας ανάμεσα στις εστεμμένες της βραδιάς, (Από αριστερά)  Αναπληρωματική Μις Γιάνγκ  2021 Πολύδωρα Ιωάννα,  αναπληρωματική Μις Ελλάς 2021 Κρεπούρη Ματίνα, Μις Ελλάς 2021 Κατερίνα Πασαλάρη, Σταρ Ελλάς 2021 Άννα Παυλίδου,  Μις Γιάνγκ 2021, Ζούντζα Αγγελική και αναπληρωματική Σταρ Ελλάς 2021 Ρούτουλα Άννα.
·       
·       

Πώς σκοπεύεις να περάσεις αυτό το μήνυμα;

Αυτό είναι λοιπόν ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα που θα αναλάβουμε ως διοργάνωση προχωρώντας στα πρότυπα των παγκόσμιων διαγωνισμών. Για παράδειγμα, ο διαγωνισμός Μις Κόσμος δραστηριοποιείται από το 1972 σε φιλανθρωπικές δράσεις και βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους φιλανθρωπικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Θέλουμε λοιπόν με τον καιρό να δημιουργήσουμε ένα σύστημα μέσα από το οποίο οι κάτοχοι των τίτλων μας να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό ως Beauty Ambassadors. Προσκαλούμε από τώρα κιόλας όμορφες κοπέλες με όραμα και όνειρα, γυναίκες που θα είναι διαθέσιμες για έναν χρόνο να διαθέσουν τον εαυτό τους προκειμένου να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο. Θα ξεκινήσουν από την ίδια τους τη χώρα! Εμείς, ως διοργάνωση, θα είμαστε δίπλα τους για να τις καθοδηγήσουμε και να τις υποστηρίξουμε σε αυτό το έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ