Ο Νίκος Βέρτης μόλις έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από ένα τετραήμερο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα. Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα εμφανίζεται με επιτυχία στο νυχτερινό κέντρο Orama στην περιοχή του αεροδρομίου. Αμέσως μετά έχει προγραμματίσει συναυλίες στη Ρουμανία -μία από τις χώρες που είναι πλέον πασίγνωστος- και στη συνέχεια περιοδεία στην Αυστραλία. Επιστρέφοντας, ξεκινάει αμέσως πρόβες για το ΥΤΟΝ της Αθήνας. 

«Η επιτυχία και το χρήμα μπορούν να φέρουν τρέλα. Το θέμα είναι τι ανθρώπους έχεις τριγύρω σου, να μπορούν να σε προσγειώσουν. Να έχεις την οικογένειά σου, τους παιδικούς σου φίλους, που δεν φοβούνται τον Βέρτη αλλά αγαπάνε τον Νίκο», λέει στο ΟΚ! ο Νίκος Βέρτης. «Αυτοί είναι οι ήρωές σου. Που θα σου πουν τα ίδια και όταν είσαι ψηλά και όταν είσαι χαμηλά. Είμαι από τους τυχερούς που έχω τέτοιους ανθρώπους δίπλα μου».

Και σύμφωνα με τον Γιώργο Λιάγκα, και μια πολύ ωραία σύντροφο τα τελευταία χρόνια.

Καλά, ο Γιώργος είπε κάτι για πλάκα και το πήραν όλοι στα σοβαρά! Συνήθως κάθε φορά που λένε ότι έχω σχέση είμαι ελεύθερος. 

Τσάμπα χάρηκα δηλαδή.

Είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, έχω κάνει τις σχέσεις μου, ξέρεις καλά ότι δεν τις διατυμπανίζω και αυτό γιατί δεν θέλω κάθε φορά η κοπέλα που είναι δίπλα μου να φοράει στην πλάτη της σαν στάμπα το όνομά μου. Εκτός από εκείνη που θα κάνω οικογένειά μαζί της. Αυτή τη στιγμή όμως δεν νιώθω ακόμα έτοιμος να κάνω ένα τέτοιο βήμα. 

Δεν είναι λίγο καταπιεστικό να πρέπει να κρύβεσαι;

Μα δεν κρύβομαι. Μια χαρά ζω τη ζωή μου. Απλά δεν περπατάω μαζί με μια κοπέλα χέρι χέρι σε μέρη που θα μπορούσαν να μας δουν. 

Άλλοι συνάδελφοί σου κρύβονται γιατί θέλουν να φαίνονται «διαθέσιμοι» στο γυναικείο κοινό τους.

Υποτίθεται πως ισχύει αυτό, αλλά εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Ο κύριος λόγος που κρύβω τις σχέσεις μου είναι γιατί θέλω να τις προστατεύσω. Και αυτό, πίστεψέ με, έχει εκτιμηθεί πολύ. Γιατί με όσες γυναίκες έχουν περάσει από τη ζωή μου έχουμε κρατήσει επαφές, δεν έχω τσακωθεί ποτέ. 

Έχεις κάνει και πολύχρονη σχέση που δεν μάθαμε ποτέ;

Ναι, έχω κάνει. Δεν ήταν δύσκολο να κρατήσω τις σχέσεις μου μακριά από τα φώτα γιατί με τις γυναίκες που ήμασταν μαζί μοιραζόμασταν το ίδιο σκεπτικό. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να έχει διάρκεια. 

Χαίρομαι για σένα, δεν χαίρομαι για εμάς!

(Γελάει). Δεν κατηγορώ όσους δεν έχουν πρόβλημα με την προβολή της προσωπική τους ζωής. Και εγώ θα πιάσω το ΟΚ! στα χέρια μου και θα δω ποιος έχει σχέση με ποια. Έχω φίλους που τους αρέσει να δημοσιοποιούν τις σχέσεις τους και δεν τους κατακρίνω. Είναι επιλογή τους. Δεν σημαίνει ότι αυτό που κάνω εγώ είναι απόλυτα σωστό. Μου αρέσει η προσωπική μου ζωή να μένει μέσα στο σπίτι. Η καθημερινότητά μου, να ξέρεις, έχει πολλή πλάκα, δεν είναι αυτό που μπορεί να φαντάζεται κάποιος. Το ίδιο πράγμα είμαστε όλοι κατά βάθος. Η ζωή μου είναι πολύ απλή. Θα ξυπνήσω το πρωί και θα μαγειρέψω τα φασολάκια μου. Θα φτιάξω τις φακές μου. Ό,τι έκανα πιτσιρικάς όταν δούλευα στην επαρχία και περνούσα πιο δύσκολα το έχω κρατήσει. Είμαι και λίγο προληπτικός με αυτά, δεν θέλω να αλλάζω αυτές τις συνήθειες. 

Κλείνοντας, ο Νίκος Βέρτης μας απαντά αν έχει καταφέρει να αγαπήσει τον εαυτό του μεγαλώνοντας. «Αυτό που προσπαθώ είναι να εκπαιδεύω τον εαυτό μου ώστε να με αγαπάω πιο πολύ στην ουσία μου». 

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ