Ο Γιώργος Παπαδόπουλος και η Γαλάτεια Βασιλειάδη μίλησαν αποκλειστικά στο ΟΚ! Μετράμε αντίστροφα για τον ερχομό του δεύτερου μωρού τους και αποκαλύπτουν το φύλο, το όνομα που θα του δώσουν, τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης αλλά και τον λόγο που δεν έχουν παντρευτεί μέχρι τώρα – παρότι έχει γίνει η πρόταση γάμου.

Σε λίγες μέρες θα γίνετε δεύτερη φορά γονείς

Γαλάτεια: Νομίζω ότι δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Επειδή όμως το έχουμε ξαναζήσει, δεν αγχωνόμαστε τόσο πολύ.

Γιώργος: Θα το συνειδητοποιήσουμε όταν με το καλό θα έρθει το μωράκι μας, γιατί με δύο παιδιά στο σπίτι όλα θα είναι διαφορετικά. Στην πρώτη εγκυμοσύνη της Γαλάτειας ήταν όλα πρωτόγνωρα και το ζούσαμε στο φουλ. Για να σου δώσω να καταλάβεις, μαζευόμασταν όλοι γύρω από την κοιλιά της και περιμέναμε να ακούσουμε το μωράκι να κλοτσήσει. Τώρα ξέρω τι θα πει για μια εγκυμονούσα να έχει πρωινές ναυτίες, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί τις λένε πρωινές. Η Γαλάτεια τις έχει όλη την ημέρα.

Γαλάτεια: Την πρώτη φορά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα γίνω μητέρα, μέχρι που ήρθε ο Άγγελος. Μερικές φορές ακόμα και τώρα μου φαίνεται περίεργο που έχω ένα παιδί που μεγαλώνει και πρέπει να του μαθαίνω πράγματα. Τώρα ανυπομονώ, όταν με το καλό έρθει το μωράκι μας, να δω πώς θα αντιδράσει ο μεγάλος του αδελφός.

Κάνατε λάθη ως νέοι γονείς;

Γιώργος: Κάναμε πολλά λάθη στην αρχή από άγνοια. Δεν μας είπε κανείς πώς πρέπει να θηλάζει η Γαλάτεια. Τάιζε το μικρό, έβγαζε και γάλα και έτσι το σώμα είχε μάθει να παράγει γάλα συνέχεια. Ώσπου ξύπνησε μια μέρα με ρίγη και πυρετό. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί τής είπαν ότι έπαθε μαστίτιδα.

Γαλάτεια: Κανονικά, όταν θηλάζεις, πρέπει να το κάνεις μόνο από το στήθος. Εγώ έβγαζα γάλα και με θήλαστρο και στο μπάνιο, με αποτέλεσμα το σώμα μου να παράγει ποσότητα που θα έφτανε για να θηλάσω τρία παιδιά. Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα γνωρίζεις αν δεν σε έχουν ενημερώσει. Ούτε για τους πόνους της γέννας μού είχε πει κανένας τίποτα, γι’ αυτό και αποφάσισα να μην κάνω επισκληρίδιο. Τώρα δεν το συζητώ καν ότι θα κάνω τοκετό χωρίς να έχω κάνει πρώτα επισκληρίδιο. Ακόμα και τώρα κάνουμε λάθη. Για παράδειγμα, την πρώτη μέρα που πήγα τον Άγγελο στο σχολείο έκλαιγα. (Σ.σ. ο γιος τους είναι 3 χρόνων.) Αυτό δεν είναι σωστό γιατί αν σε βλέπει έτσι το παιδί, είναι λογικό ότι θα τρομάξει και θα πάρει από φόβο το σχολείο.

Γιώργος: Η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι πιο υπερπροστατευτικός από τη Γαλάτεια. Αυτός είναι και ένας λόγος που σιχαίνομαι τις παιδικές χαρές. Με το που πατάω το πόδι μου εκεί βλέπω μόνο κινδύνους. Φοβάμαι ότι μπορεί ο Άγγελος να πέσει από την τσουλήθρα, να τρέξει ένα παιδί και να τον ρίξει κάτω ή να τον χτυπήσει. Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχουν προστατευτικά κάγκελα στις κούνιες.

Γαλάτεια: Καλά, κι εγώ είμαι υπερπροστατευτική. Είμαι η κλασική Ελληνίδα μάνα που θα γυρίσει φαγωμένος ο Άγγελος από το σχολείο και θα του βάλω να φάει. Και βέβαια θα του φορέσω πάντα κάτι παραπάνω από φόβο μην κρυώσει.

Γαλάτεια, ήταν πιο δύσκολη η πρώτη εγκυμοσύνη;
Γαλάτεια: Αν μου έκανες αυτή την ερώτηση την πρώτη φορά, θα σου έλεγα ότι είχα την πιο δύσκολη εγκυμοσύνη που έζησε ποτέ κάποια γυναίκα. Τώρα ήταν ακόμα πιο δύσκολη γιατί έχω ναυτίες μέχρι και τώρα που είμαι στον ένατο μήνα και περιμένω να γεννήσω.

Γιώργος: Στην πρώτη εγκυμοσύνη η Γαλάτεια είχε πολλά νεύρα. Τώρα είχε πολλούς εμετούς κι αυτό της έφερε νεύρα. Αν συνυπολογίσεις ότι υπάρχει και ένα μωράκι στο σπίτι που πρέπει να φροντίζει, καταλαβαίνεις ότι ζει μια τρέλα. Αυτό που της λέω είναι ότι στην επόμενή μου ζωή μου αξίζει να γεννηθώ γυναίκα για να βασανιστώ κι εγώ λίγο.

Γαλάτεια: Είναι αλήθεια ότι εξαιτίας των ορμονών είχα γίνει ευέξαπτη και ευσυγκίνητη. Με θυμάμαι να κλαίω με το παραμικρό, χωρίς να υπάρχει λόγος. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα ψυχολογικά, αλλά ταλαιπωρούμαι σωματικά γιατί κάνω εμετό τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα.

Γιώργος: Μπορεί εκεί που τρώγαμε πρωινό να έβαζε τα κλάματα και όταν της έλεγα «Τι έχεις, καρδιά μου;» να μου απαντούσε «Τίποτα. Απλά θέλω να κλαίω». Επίσης, η ερώτηση που μπορούσε να φέρει τρομερή ένταση είναι η εξής: «Έχω παχύνει, άντρα μου;». Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να λιποθυμήσεις προκειμένου να μην απαντήσεις καθόλου. Εγώ είπα: «Μου αρέσεις έτσι» και μου απάντησε: «Τι εννοείς έτσι; Σου αρέσω που έχω παχύνει;».

Πώς ανακοίνωσες στον Γιώργο ότι είσαι έγκυος;
Γαλάτεια: Δεν του το είπα εγώ. Εκείνος μου το είπε! Και όχι μόνο τώρα, αλλά και την πρώτη φορά. Δεν ξέρω τι είδους κληρονομικό χάρισμα μπορεί να έχει, αλλά καταλαβαίνει ότι είμαι έγκυος χωρίς να έχω ακόμα καθυστέρηση. (Γελάει.) Βλέπει το πρόσωπό μου και μου λέει «Είσαι έγκυος». Και όντως ήμουν.

Η περίοδος της καραντίνας επηρέασε αρκετά τις σχέσεις των ζευγαριών. Πολλοί χώρισαν.

Γιώργος: Εμείς κάναμε παιδί!
Γαλάτεια: Δύο χρόνια το προσπαθούσαμε, αλλά λόγω άγχους δεν το είχαμε καταφέρει.
Γιώργος: Εμείς την καραντίνα αποφασίσαμε να τη δούμε αλλιώς και αντιμετωπίσαμε την όλη κατάσταση με χιούμορ. Περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί σαν οικογένεια, παίζαμε παιχνίδια, προγραμματίζαμε το μέλλον και έτσι ήρθαμε ακόμη πιο κοντά.
Γαλάτεια: Αξιοποιήσαμε τον χρόνο που είχαμε δημιουργικά. Εγώ πήρα μία αντιπροσωπεία με καρότσια και τώρα ετοιμάζω τη δική μου σειρά παιδικών ρούχων και κατάστημα με είδη bébé.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ