Μια ξεχωριστή διοργάνωσε με φιλανθρωπικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κύπρο. Το gala που προσέφερε ο Κύπριος billionaire Τζον Χριστοδούλου με στόχο την πραγματοποίηση διαγωνισμού φωτογραφίας και χορού για την ενίσχυση των σχολέιων στην Κύπρο προσέλυκυσε το διεθνές ενδιαφέρον. Ο παρουσιαστής και διοργανωστής της βραδιάς Γιώργος Ντάβλας μιλά στο okmag για την κοσμική βραδιά στην οποία παρευρέθηκε ο πρίγκιπας Αλβέρτος, αλλά και το γλέντι που ακολούθησε σε ελληνικό ταβερνάκι.

Στον διαγωνισμό φωτογραφίας και χορού που πραγματοποιήθηκε δόθηκαν 150.000 ευρώ σε βραβεία για την ενίσχυση των δημοσίων σχολείων, ενώ ακολούθησε και μια έντονο ελληνικό άρωμα. Στην επιτροπή που έδωσε τα βραβεία συμμετείχαν οι: Μαριάννα Λάτση, ο Κρίστιαν Μουρ (γιος του Ρότζερ Μουρ), η Άννα Βίσση και ο Τζον Χριστοδούλου. Το κέφι ανέβασαν με τα τραγούδια τους ο Κωνσταντίνος Αργυρός, αλλά και η Άννα Βίσση. Από την εκδήλωση δεν έλειψαν όμως και ισχυρά ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό.

«Ο Κύπριος billionaire Τζον Χριστοδούλου, ο οποίος μένει στο Μονακό διοργάνωσε με το John Christodoulou Foundation έναν διαγωνισμό φωτογραφίας και χορού με στόχο να ενισχύσει τα δημόσια σχολεία της Κύπρου. Και έδωσε βραβεία που άγγιξαν τα 150.000 ευρώ. Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένος και ο πρίγκιπας Αλβέρτος που είναι κολλητός του φίλος και χορηγός στα διάφορα προγράμματα περιβαντολογικού ενδιαφέροντος», αναφέρει στο okmag ο Γιώργος Ντάβλας.

Και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε ο διαγωνισμός φωτογραφίας και video με χορούς που εξυμνούσαν την παράδοση της Κύπρου και δόθηκαν βραβεία με μεγάλο χρηματικό έπαθλο για τα δημόσια σχολεία.

Παρουσιαστής και διοργανωτής της εκδήλωσης ήμουν εγώ και στην επιτροπή για την απονομή των βραβείων ήταν: η Μαριάννα Λάτση, ο Κρίστιαν Μουρ (γιος του Ρότζερ Μουρ), η Άννα Βίσση και ο Τζον Χριστοδούλου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τραγούδησε ο Κωνσταντίνος Αργυρός και σηκώσαμε και την Άννα Βίσση να τραγουδήσει, αν και δεν το είχαμε προγραμματίσει και δεν το περίμενε».

«Έγινε αυτή η βραδιά με χίλια περίπου άτομα, όπου βρέθηκαν και μαθητές και καθηγητές από τα σχολεία της Κύπρου. Ο ρόλος μου ήταν δύσκολος καθώς έπρεπε να συντονίσω χίλια άτομα και να τα ξεσηκώνω. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και τελείωσε γύρω στις 10 το βράδυ με την απονομή των βραβείων στους μαθητές. Από τα highlights της εκδήλωσης ήταν μια γιαγιά 98 χρόνων που συμμετείχε σε ένα από τα video του χορού και βρέθηκε στην εκδήλωση. Και φυσικά ανέβηκε στη σκηνή».

Υπήρξε κάτι που ξεχώρισε από το διήμερο των εκδηλώσεων;

«Από το Μόντε Κάρλο ήρθαν στην Κύπρο 200 άτομα. Την προηγούμενη μέρα είχαμε πάει μαζί τους και με τον πρίγκιπα Αλβέρτο στο χωριό του Τζον Χριστοδούλου. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος πήγε σε όλα τα σοκάκια του χωριού στην Κύπρο για να περπατήσει και να φάει λουκουμάδες. Το Σάββατο φάγαμε σε μια ταβέρνα, το βράδυ έγινε το επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Amara στη Λεμεσό και το βράδυ της Κυριακής πήγαμε σε παραδοσιακό ταβερνάκι με την Άννα Βίσση και τον Κωνσταντίνο Αργυρό και στήθηκε γλέντι».

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση;

«Από την Αθήνα ήταν καλεσμένοι: η Μαριάννα Λάτση, ο Γιώργος Αρσενάκος, η Δέσποινα Μοιραράκη, η Θεοδώρα Μιχαλολιάκου και υπήρχαν καλεσμένοι από την Κύπρο και το Μόντε Κάρλο. Ακόμη, ήρθαν πολλοί φίλοι του Τζον Χριστοδούλου από το Λονδίνο, τη Γαλλία και τη Νέα Υόρκη. Το επίσηγμο δείπνο στο Amara ήταν κυρίως για τους ηένους καλεσμένους και η επόμενη βωραδιά στην ταβέρνα για τους Έλληνες».

Ποια είναι η επόμενη μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζετε στο Μονακό;

«Στις 12 Μαϊου στην Όπερα του Μονακό θα παρουσιάσω την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρία Κάλλας. Πέρσι τα βραβεία έγιναν με τη Μόνικα Μπελούτσι και φέτος βραβεύονται η Νανά Μούσχουρη και η Μιμή Ντενίση. Παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου θα γίνουν τα βραβεία και θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά όπερας στο καζίνο και έπειτα μια εκδήλωση στο Hotel de Paris. Θα είναι εκεί ισχυρά ονόματα και κάποιοι καλεσμένοι από την Αθήνα που θα πληρώσουν το εισιτήριο των 1.500 ευρώ για να παρευρεθούν. Τα έσοδα της εκδήλωσης είναι για φιλανθρωπικό σκοπό στη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Όλα τα χρήματα πηγαίνουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα που διοργανώνει ο πρίγκιπας Αλβέρτος για τις θάλασσες της Μεσογείου».

Φωτογραφίες – video: Instagram/george_davlas

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ