Ο νέος πρωταγωνιστής της σειράς «Η γη της ελιάς» Αποστόλης Τότσικας ποζάρει στον φακό της συζύγου του Ρούλας Ρέβη και μιλάει στο ΟΚ! για την 19χρονη πορεία του στον χώρο της υποκριτικής.

Φαντάζομαι ότι και για εσένα στην αρχή θα υπήρχε προκατάληψη, ειδικά λόγω της εμφάνισης.

Βέβαια, πολλή προκατάληψη, αλλά δεν ήμουν ο μόνος. Είναι ο χώρος στον οποίο δουλεύουμε. Ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρουν αυτά και ούτε είμαι ο άνθρωπος που θα κάτσει να τσακωθεί. Μικρός ήμουν πιο οξύθυμος, πιο άμεσος στην αντίδρασή μου. Τώρα δεν με ενδιαφέρει. Πάντως δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση. Το έχω πει πολλές φορές και πάντα φέρνω ως παράδειγμα τους πρωταγωνιστές του εξωτερικού. Είτε είναι όμορφοι είτε άσχημοι –που και αυτό είναι πολύ υποκειμενικό– μία είναι η κοινή συνισταμένη τους: το ταλέντο τους και πόσο το δουλεύουν. Γιατί το να έχεις απλά ταλέντο και να μη το δουλεύεις, δεν έχει κανένα νόημα. Ποτέ δεν στάθηκα στην εμφάνισή μου και νομίζω ότι μέσα από τις δουλειές μου το έχω αποδείξει.

Δεν είναι όμως κι ένα εργαλείο η εμφάνιση;

Στην κοινωνία που ζούμε είναι. Πόσες φορές όμως θα ασχοληθούμε με αυτό το πράγμα πια; Έχει ξεπεράσει το κλισέ. Αν ο άλλος δεν είναι καλός, δεν πάει να είναι ο πιο όμορφος του πλανήτη. Εμένα η νοοτροπία μου ήταν να είμαι πάντα όσο πιο κοντά γίνεται στην αλήθεια και να αποδίδω κάθε ρόλο με τη δική του αλήθεια. Να μην είμαι ούτε λιγότερος ούτε παραπάνω από τον ήρωα, αν πρέπεια τσαλακωθώ. Πρέπει να την απαγορεύσουμε πια αυτή τη λέξη. Τσαλακωθώ… Η δουλειά μας είναι να πειραματιζόμαστε. Θα πετύχουμε και θα αποτύχουμε. Θα μεταμορφωθούμε σε κάτι, θα μας βάψουν λίγο πιο περίεργα ή θα βγούμε κούκλοι ή θα βγούμε άσχημοι. Είναι η δουλειά μας και εμπεριέχει το ρίσκο. Και όχι εμείς στην Ελλάδα που έχουμε αυτά τα budget, και οι άνθρωποι του εξωτερικού και στο Χόλιγουντ και στην Ευρώπη ρισκάρουν.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ