Όταν ανέφερε στους διάσημους γονείς της την επιθυμία της να ασχοληθεί με την υποκριτική, προσπάθησαν να την αποτρέψουν. Ωστόσο, η Ντακότα Τζόνσον ακολούθησε το όνειρό της και σήμερα θεωρείται μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και ταλαντούχες Αμερικανίδες ηθοποιούς. Η νέα ταινία «Πειθώ» στην οποία πρωταγωνιστεί το αποδεικνύει και με το παραπάνω.

Προέρχεσαι από μια διάσημη και επιτυχημένη οικογένεια ηθοποιών. Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς σου προσπάθησαν να σε πείσουν να μην ακολουθήσεις το δικό τους επάγγελμα.

Όταν τους είπα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός, η πρώτη τους συμβουλή ήταν: «Μην το κάνεις!». (Γελάει.) Αλλά αμέσως ακολούθησε η δεύτερη συμβουλή τους: «Αν το κάνεις, δεν μπορείς να τα παρατήσεις!». Νομίζω ότι κατάλαβαν πως τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει όταν είδαν πόσο παθιασμένη ήμουν. Άλλωστε μεγάλωσα μέσα στον κόσμο του κινηματογράφου, στα σετ, παρακολουθώντας ηθοποιούς και γνωρίζοντας τη δουλειά και όλη την καλλιτεχνική της πλευρά. Μεγάλωσα με ανθρώπους που αγαπούν τον κινηματογράφο και είναι πολύ αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Φυσικά, υπάρχει και η άλλη πλευρά της συγκεκριμένης βιομηχανίας, που μπορεί να είναι πολύ δύσκολη και αγχωτική και ταυτόχρονα όμορφη και δημιουργικά συναρπαστική.

Ήθελες να ασχοληθείς με την υποκριτική από τότε που ήσουν έφηβη αλλά οι γονείς σου σε ανάγκασαν να περιμένεις μέχρι να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου;

Μεγάλωσα στα σετ και πάντα ταξίδευα με τους γονείς μου. Ήθελα τόσο πολύ να γίνω ηθοποιός που όταν έκλεισα τα 18 ξεκίνησα να πηγαίνω σε οντισιόν. Πιστεύω ότι κληρονόμησα τα γονίδια της υποκριτικής από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου (σ.σ. Τίπι Χέντρεν) αλλά και τον πατέρα μου. Ο πατριός μου (σ.σ. Αντόνιο Μπαντέρας) ήταν επίσης ιδιαίτερα υποστηρικτικός και έτσι έκανα το ντεμπούτο μου στην ταινία «Το καλοκαίρι της ελευθερίας» (1999) που σκηνοθέτησε ο ίδιος.

Φαίνεται πως έχεις διαχειριστεί πολύ σωστά το κομμάτι της διασημότητας των γονιών σου.

Προφανώς δεν ήταν παράξενο για σένα να ταξιδεύεις μαζί τους από το ένα κινηματογραφικό πλατό στο άλλο. Δεν ήξερα κάτι διαφορετικό. Περνούσα τον καιρό μου στα σετ με τη μητέρα ή τον πατέρα μου και πάντα λάτρευα αυτές τις εμπειρίες. Από όσο μπορώ να θυμάμαι, ήξερα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Είχα τη δυνατότητα να μάθω τόσο πολλά παρακολουθώντας τους ηθοποιούς να δουλεύουν αλλά και να βλέπω τι συμβαίνει στα μεγάλα κινηματογραφικά πλατό. Δεν ένιωσα ποτέ ότι ήταν ένας παράξενος τρόπος ζωής. Αισθάνομαι τυχερή που είχα αυτή την παιδική ηλικία, όπου μπορούσα να ταξιδεύω και να είμαι μέρος του κόσμου των καλλιτεχνών. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που η δημοσιότητα και η προσοχή μπορεί να είναι δύσκολες, όμως μαθαίνεις να μην αποσπάσαι και να μην αναστατώνεσαι από αυτό. Νιώθω πολύ τυχερή. Νομίζω ότι όλα πήγαν έτσι όπως έπρεπε να πάνε.

Απόδοση: Αγάπη Σιώρα. Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image, Zuma/Mega/Visual Hellas

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ