Λίγο πριν από την πρεμιέρα της νέας τους σειράς τουν ANT1 με τίτλο Super Mammy, ο Μάρκος Σεφερλής και η Έλενα Τσαβαλιά φωτογραφίζονται μαζί για το ΟΚ! και κάνουν μια αναδρομή στα χρόνια της κοινής τους ζωής. Οι δυο τους μιλούν και για τον μοναχογιό τους, Χάρη και αποκαλύπτουν ποιος είναι πιο αυστηρός γονιός

Έλενα, πώς αντέδρασε ο Μάρκος όταν έγινε πατέρας;

Έλενα: Πρέπει να σου πω πως όταν γεννούσα και τον φώναζαν από τα μεγάφωνα στο μαιευτήριο, εκείνος έδινε συνέντευξη στη Ρούλα Κορομηλά. Εκείνη την περίοδο η Ρούλα έκανε πρωινό στο Star και είχαμε συμφωνήσει να πάμε στην εκπομπή της. Το προηγούμενο βράδυ έσπασαν τα νερά και μπήκα στο μαιευτήριο. Το επόμενο πρωί, στις 8.00, τους ειδοποιήσαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να πάμε στο πλατό γιατί γεννούσα. Συμφώνησε λοιπόν ο Μάρκος να βγει τηλεφωνικά στις 10.00 ακριβώς που ξεκινούσε η εκπομπή και έτσι συνομιλούσε με την Κορομηλά όταν εγώ γέννησα τον Χάρη. Όταν ανεβήκαμε στο δωμάτιο και έφεραν το μωρό, ήταν μια εικόνα που δεν θα ξεχάσω. Δεν τον έχω δει πιο αμήχανο και γλυκό ταυτόχρονα. Δεν ήξερε πώς να πιάσει το μωρό και φοβόταν μην του κάνει κακό. Ήθελε να αγκαλιάσει τον γιο του και δεν τολμούσε.

Μάρκο, σου θυμίζει η Έλενα τη Χαρίκλεια Μπιρμπίλη, την ηρωίδα που υποδύεσαι στο Super Mammy;

Μάρκος: Καταρχάς, πρέπει να σου πω ότι ο τίτλος της σειράς βγήκε από την Έλενα γιατί όλοι οι συνεργάτες μας τη φωνάζουν Super Mammy. Φροντίζει να φέρει σε όλους να φάνε, θυμάται πάντα τα γενέθλια και τις γιορτές, νοιάζεται για τον καθέναν ξεχωριστά. Είναι δυνατόν λοιπόν να μην είναι υπερπροστατευτική με το παιδί της;

Έλενα: Είμαι υπερπροστατευτική μαμά, αλλά προσπαθώ να μη φαίνεται. Είμαι παραδομένη στον Χάρη, αλλά κι αυτό προσπαθώ να μη φαίνεται. Είμαι μια μαμά που τα πάντα γυρίζουν γύρω από το παιδί της. Βέβαια, είμαι αυστηρή και έχω φροντίσει από μικρός που ήταν να του δείξω ότι υπάρχει και το «όχι» και η απαγόρευση και η απόρριψη, γιατί όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσει αργότερα στη ζωή του. Επίσης, τόσο ο Μάρκος όσο κι εγώ του δείξαμε ότι τίποτα στη ζωή δεν γίνεται χωρίς κόπο. Αν θέλει λοιπόν να πετύχει, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά. Ο Χάρης έρχεται πολλές φορές στο Erthe (σ.σ. το all day café που διατηρούν στο Μαρούσι) και κουβαλάει κούτες, εξυπηρετεί τον κόσμο, όπως αντίστοιχα και στο θέατρο είναι στα παρασκήνια και βοηθάει όπου μπορεί.

Μάρκος: Παρόλο που είναι πιο αυστηρή, σε αντίθεση με εμένα που είμαι πιο χαλαρός, την είχε πιάσει μια φορά και της είχε πει: «Είναι καλό που μου βάζεις όρια, γιατί νιώθω ασφάλεια μαζί σου». Θυμάμαι ότι όταν ήταν πιο μικρός και τον έβαζε τιμωρία, εκείνος κάποιες φορές έκλαιγε. Της έλεγα λοιπόν κρυφά για να μη μας ακούσει: «Πώς αντέχεις να είσαι τόσο σκληρή μαζί του; Εμένα σπαράζει η καρδιά μου». «Ξέρω εγώ τι κάνω» μου απαντούσε και είχε δίκιο. Και να τώρα που το αναγνώρισε και ο Χάρης. Αλλά το αστείο ήταν που ερχόταν ο Χάρης και μου έλεγε: «Θα με σώσεις από την τιμωρία;». Όταν του έλεγα «δεν μπορώ. Για να σε βάλει η μαμά τιμωρία, πάει να πει ότι κάποιος λόγος θα υπάρχει» μου απαντούσε: «Καλά, όταν θα σε βάλει κι εσένα η μαμά τιμωρία, δεν θα σε βοηθήσω». (Γελάει.)

Έλενα, πιστεύεις ότι θα γίνεις καλή πεθερά;

Έλενα: Μπορώ να γίνω η καλύτερη, αλλά μπορώ να γίνω και η χειρότερη. Αν η μέλλουσα νύφη μου προσέχει τον γιο μου, θα είμαι η καλύτερη πεθερά του κόσμου. Αν τον στενοχωρεί ή δεν τον φροντίζει, θα είμαι η χειρότερη με κεφαλαία γράμματα.

Σου έχει γνωρίσει κάποιο κορίτσι του;

Έλενα: Μιλάμε για τα προσωπικά του. Αυτό που προσπαθώ να του περάσω είναι ότι πρέπει να φέρεται καλά στις κοπέλες, να τις φροντίζει, να τις προσέχει, να τις έχει βασίλισσες. Αλλά πρέπει να γίνεται κι από τα κορίτσια αυτό. Είναι αμφίπλευρο.

Ο Χάρης είναι σχεδόν 18 χρόνων και σε λίγο θα φύγει από το σπίτι. Είστε προετοιμασμένοι για αυτό;

Μάρκος: Προς το παρόν, την προετοιμάζω για τη στιγμή που θα φύγει φαντάρος. Καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, ότι θα τον κυνηγάει με τα ταπεράκια.

Έλενα: Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι τη στιγμή που ο Χάρης θα φύγει από το σπίτι. Αυτό άρχισα να το αντιλαμβάνομαι από τότε που ήταν μικρούλης και έφευγε για να δει τους φίλους του. Δεν ξέρω πώς θα είναι όταν θα φύγει μόνιμα για να πάει στο δικό του σπίτι.

Ύστερα από σχεδόν είκοσι χρόνια που είστε μαζί, μπορεί να φανταστεί ο ένας τη ζωή του χωρίς τον άλλο;

Μάρκος: Όχι. Ύστερα από είκοσι χρόνια είμαστε ένα πια. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και έχουμε και το μοναχοπαίδι μας για να στηρίζει και τους δυο μας. Δεν θέλω κάτι άλλο πέρα από αυτό.

Έλενα: Σε καμία περίπτωση. Ειδικά τώρα που μεγαλώνει ο Χάρης και είναι σχεδόν έτοιμος να φύγει από το σπίτι, του λέω «Α, βρε Μάρκο. Θα είμαστε πάλι οι δυο μας». Είναι σαν να κλείνει ένας κύκλος κι έτσι υπέροχα όπως ξεκινήσαμε με τον Μάρκο, έτσι θα τελειώσουμε, έχοντας τον γιο μας πάντα στο κέντρο αυτού του κύκλου.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ