Η Λαμπρινή Μπράμη, που πρόσφατα εγκαινίασε τον νέο χώρο φροντίδας και περιποίησης στη Γλυφάδα, μιλάει στο ΟΚ! για τις σπουδές της στην Ακαδημία Phiaxademy στη Σερβία, τις ξεχωριστές τεχνικές που εφαρμόζει και το μυστικό που θα κάνει κάθε γυναίκα πιο όμορφη.

Πώς ξεκίνησε η αγάπη σας για τον χώρο της ομορφιάς; Ήταν από μικρή όνειρό σας να γίνετε επαγγελματίας αισθητικός;

Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα ότι θα γινόμουν αισθητικός. Αρχικά οι σπουδές μου σχετίζονταν με τα ιατρικά και βιολογικά εργαστήρια και αργότερα σπούδασα δημοσιογραφία. Το να ασχοληθώ με την αισθητική ήρθε τελείως ξαφνικά στη ζωή μου την περίοδο που ζούσα στο Κατάρ και είδα πόσο πολύ οι γυναίκες εκεί περιποιούνταν τον εαυτό τους. Ως ανήσυχο πνεύμα αποφάσισα να ασχοληθώ με τομείς της αισθητικής ως χόμπι και τελικά κατέληξε να είναι αυτό που με γεμίζει περισσότερο απ’ όλα. Είστε η πρώτη Ελληνίδα που μαθήτευσε στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη Ακαδημία PhiΑcademy στη Σερβία.

Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Το 2018 είχα επισκεφτεί μια τεχνίτρια δερματοστιξίας για να φτιάξω τα φρύδια μου, όπου το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην έχουν ποτέ τέτοια αποτελέσματα άλλες γυναίκες και έτσι αποφάσισα να πάω στη PhiAcademy, όπου κυριολεκτικά μου άλλαξε όλη τη ζωή. Έμαθα πολλές τεχνικές εκεί και υπήρξα η πρώτη μαθήτρια στην Ελλάδα στην τεχνική bold brows, όπου τώρα είμαι εκπαιδεύτρια.

Πρόσφατα εγκαινιάσατε το νέο beauty salon σας Bold Brows Labrini Brami στη Γλυφάδα (Λ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 39).

Aισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη για τον εαυτό μου γιατί πραγματικά δουλεύω πολύ σκληρά και αισθάνομαι ότι οι κόποι μου ανταμείβονται.

H Βάνα Μπάρμπα, o Αλέξανδρος Κολιάδης, η Έλενα Βρεττού, η Βίκυ Κάβουρα, η Λαμπρινή Μπράμη και η Αφροδίτη Νικηφοράκη.
Η Μάρλεν Ασημακοπούλου, η Λαμπρινή Μπράμη, η Ελένη Τσολάκη και ο Δημήτρης Παπανώτας.

Διαθέτετε και σε άλλα σημεία της Ελλάδας κέντρα αισθητικής;

Nαι, εκτός από τη Γλυφάδα, διαθέτω ακόμη το The Dollhouse Rhodes στη Ρόδο. Επόμενος στόχος μου είναι να ανοίξω beauty salon και στο Κατάρ.

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες σχετικά με το επιχειρείν;

Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν τις δυσκολίες τους. Τίποτα δεν σου δίνεται απλόχερα, απλά προσωπικά νομίζω πως είμαι γεννημένη για τις δυσκολίες. Συνήθως βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου να τις ξεπερνάω κι αυτό είναι στην πραγματικότητα που μου δίνει δύναμη.

Είστε η πρώτη εκπαιδεύτρια που έφερε την τεχνική bold brows στην Ελλάδα. Τι περιλαμβάνει αυτή η τεχνική και για ποιους λόγους την προτιμούν οι γυναίκες;

Η τεχνική bold brows είναι η πιο ρεαλιστική τεχνική microblading. Ακολουθεί τη φυσική τρίχα των φρυδιών και προσφέρει καλοσχηματισμένα φρύδια με πολύ φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί περίπου τρία χρόνια.

Στο beauty salon σας εφαρμόζετε πλήθος άλλων θεραπειών προσώπου και τεχνικών ημιμόνιμου μακιγιάζ. Θέλετε να μου αναφέρετε κάποιες;

Στον χώρο μας παρέχουμε ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών, χειλιών, θεραπείες προσώπου, αποτρίχωση με λέιζερ και αφαίρεση παλιών τατουάζ με λέιζερ.

Τι είναι αυτό που σας ζητούν πλέον περισσότερο οι γυναίκες;

Επειδή δουλεύω πολύ το φυσικό αποτέλεσμα, όλες μου ζητάνε να νιώθουν πιο ανανεωμένες αλλά και όσο πιο φυσικές γίνεται. Και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ ως επαγγελματία.

Έχετε δημιουργήσει μαζί με την Αφροδίτη Νικηφοράκη την τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ φρυδιών manual pixel hairstrokes. Τι αποτέλεσμα εξασφαλίζει;

Η τεχνική αυτή είναι επίσης ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών, αλλά τελείως διαφορετική από το microblading. Δεν τραυματίζει το δέρμα και η επούλωσή της είναι φανταστική. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται επαναληπτικό ραντεβού. Την εμπνευστήκαμε από τα παλιά χρόνια, όταν το τατουάζ γινόταν χειροκίνητα με tapping. Είμαστε οι πρώτες παγκοσμίως που έχουμε εφεύρει τη συγκεκριμένη τεχνική και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο και μετά θα είναι έτοιμη για εκπαίδευση μέσω της PhiAcademy. Ο ιδρυτής της Νο 1 ακαδημίας ομορφιάς παγκοσμίως Μπράνκο Μπάμπιτς ενέκρινε την τεχνική μας και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Διδάσκετε τις τεχνικές αυτές σε σεμινάρια που απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες ή μπορεί να τα παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί;

Τα σεμινάρια αυτά είναι για έμπειρους και μη. Εγώ προτιμώ στην ομάδα μου να έχω και μαθητές οι οποίοι ξεκινάνε από το μηδέν, χωρίς καμία εμπειρία, γιατί θέλω να τους μεταδώσω όλες τις γνώσεις μου και να είμαι υπεύθυνη για την εξέλιξή τους. Ως εκπαιδεύτρια δίνω το 100% του εαυτού μου και μετά το σεμινάριο σε καθημερινή βάση για οτιδήποτε χρειαστούν.

Τα σεμινάρια αυτά γίνονται μόνο στην Αθήνα ή και σε άλλα μέρη της Ελλάδας;

Τα σεμινάρια γίνονται σε όλη την Ελλάδα, διά ζώσης και online. Επίσης γίνονται και στο εξωτερικό. Πρόσφατα επέστρεψα από ένα σεμινάριο που είχα στο Ιράν και σύντομα θα ξαναπάω γιατί η ζήτηση και εκεί είναι τεράστια. Νιώθω πολύ τυχερή που είμαι η πρώτη Ελληνίδα που έκανα συνεργασία και στο Ιράν με την υπέροχη συνάδελφο Μελίσα Ραχίμι.

Πώς ορίζετε την ομορφιά στη σημερινή εποχή;

Είμαι γυναίκα και μου αρέσει να είμαι όμορφη αλλά και να κάνω τις άλλες γυναίκες να αισθάνονται όμορφες. Παρόλο που διορθώνω «ατέλειες», για μένα η ομορφιά έρχεται από μέσα μας. Αν μέσα σου έχεις γεμίσει ωραία συναισθήματα, αν έχεις πάρει την αγάπη που αξίζεις, αν δίνεις αγάπη, είσαι όμορφος για μένα και σχεδόν ποτέ σε αυτούς τους ανθρώπους δεν παρατηρώ τις ατέλειες στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε μια γυναίκα για να δείχνει αλλά και να αισθάνεται κυρίως πιο όμορφη;

Να αγαπάει τον εαυτό της και να επενδύει στον εαυτό της. Να είναι ανεξάρτητη επίσης, γιατί μια ανεξάρτητη γυναίκα με αυτοπεποίθηση πάντα είναι όμορφη.

Τι θα λέγατε σε μια γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο της ομορφιάς;

Να έρθει να παρακολουθήσει τα σεμινάριά μου. (Γελάει.) Πέρα από την πλάκα, θα τη συμβούλευα να μην κοιτάει ποτέ τις φθηνές λύσεις εκμάθησης και να επενδύει στη γνώση γιατί η βιομηχανία της ομορφιάς εξελίσσεται καθημερινά και πρέπει κι εμείς να ακολουθούμε. Κάθε 6 μήνες να παρακολουθεί και ένα διαφορετικό σεμινάριο και φυσικά να αγαπάει απεριόριστα αυτό που κάνει. Στον δρόμο της θα βρεθούν πολλά εμπόδια από άλλους, αλλά και από τον εαυτό της, θα πρέπει να χαμογελάσει στον καθρέφτη και να πει «θα τα καταφέρω». Και σίγουρα θα τα καταφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ