Η Κατερίνα Μαούτσου συμμετέχει στο «Μαύρο Ρόδο». Με αφορμή τη επιτυχημένη σειρά του Mega μιλάει στο ΟΚ! για τον ρόλο της τραγουδίστριας που ερμηνεύει, τις δύσκολες μέρες του Εθνικού Θεάτρου όπου πρωταγωνιστεί και τη μοναδική σχέση της με τον επίσης ηθοποιό Κώστα Νικούλι.

Στην πρόσφατη πορεία διαμαρτυρίας των ηθοποιών κατέβηκες μαζί με τον επί τρία χρόνια σύντροφό σου Κώστα Νικούλι.

Μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά η σχέση μου με τον Κώστα, είναι και εκείνος άνθρωπος του χώρου και καταλαβαίνει καλύτερα ο ένας τον άλλο. Με βοηθάει πολύ. Δεν επιδίωξα όμως ποτέ να είμαι με έναν ηθοποιό, απλά προέκυψε.

Τι ξεχωρίζεις σε εκείνον;

Μου είναι δύσκολο να απομονώσω ένα στοιχείο του γιατί έχει πολλά στοιχεία που εκτιμώ και αγαπώ. Τον θαυμάζω ως άνθρωπο αλλά και επαγγελματία κι αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Πέρα από την αγάπη, θέλω να εμπνέομαι από τον άνθρωπό μου. Ονειρεύομαι να υπάρχει το μέλλον στη ζωή μου με τον Κώστα, αλλά ως άνθρωπος προσπαθώ να μένω στο παρόν γιατί από αυτό κρίνεται και το μέλλον μας.

Είναι αυστηρός στην κριτική που σου κάνει;

Ο Κώστας δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρός μαζί μου, είναι γλυκός αλλά και τρομερά εύστοχος σε αυτά που θα μου πει. Σίγουρα η γνώμη του έχει άλλη βαρύτητα. Ξέρει πώς λειτουργούν τα πράγματα και μπορεί να με βοηθήσει σε οτιδήποτε προκύψει.

Έχει γραφτεί με έμφαση ότι είσαι 8 χρόνια μεγαλύτερή του. Εσένα σε έχει απασχολήσει αυτή η διαφορά ηλικίας;

Έναν άντρα θα τον ρωτούσες ποτέ γιατί είναι με κάποια 8 χρόνια μικρότερή του; Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να αναπαράγουμε κλισέ. Είναι αστείο να μιλάμε για διαφορά ηλικίας σε μια σχέση, ακόμη κι αν είναι μεγάλη, γιατί αυτή που έχω με τον Κώστα δεν είναι. Δεν ήμουν ποτέ η κοπέλα που ήθελε να έχει σχέση με έναν πολύ μεγαλύτερο άντρα που να της παρέχει την οποιασδήποτε μορφής ασφάλεια. Η κοινωνία μας δυστυχώς είναι ακόμη πατριαρχική και ευελπιστώ κάποια στιγμή να αλλάξει.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ