Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στη συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ! μίλησε για τους ρόλους που έχει παίξει, το δράμα, την κωμωδία ενώ απάντησε σε ερώτηση για την προσωπική της ζωή.

Στη συνείδηση του κόσμου έχεις καταγραφεί ως η ηθοποιός που έχει παίξει όλους τους μεγάλους ρόλους.

Ναι, είχα την τιμή να παίξω πολύ σπουδαίους ρόλους, αλλά οι μεγάλοι ρόλοι είναι ανεξάντλητοι, δεν φτάνει μια ζωή για να τους παίξεις όλους. Και εκείνο που πάντα με απασχολεί δεν είναι μόνο το τι παίζει κανείς, αλλά κυρίως με ποιους συνεργάτες το κάνει.

Δεν βλέπεις τον εαυτό σου σε κωμωδία;

Συνήθως μου γίνονται προτάσεις για ρόλους δραματικούς κι αυτή είναι η υποκριτική μου ιδιοσυγκρασία. Έχω παίξει στις Νεφέλες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και πέρασα υπέροχα. Μια χρονιά μού είχαν προτείνει Λυσιστράτη, αλλά είχα κλείσει σε άλλη παραγωγή και δεν μπορούσα. Θα μου άρεσε να διερευνήσω την κωμωδία, είναι ένα είδος που δεν το γνωρίζω. Θα το τολμούσα όμως μόνο αν είχα έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη και ένα κείμενο που να είχε να πει πράγματα στον θεατή.

Παραμένεις μια αντισυμβατική γυναίκα στις προσωπικές σου επιλογές, δεν έχεις παντρευτεί, δεν έχεις αποκτήσει παιδιά και δεν θέλεις να μιλάς για τον σύντροφό σου.

Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται το κοινό με την προσωπική ζωή των δημοσίων προσώπων. Αυτό που θα πρέπει να μας αφορά είναι το έργο τους. Η κοινωνία μας έχει διάθεση κουτσομπολιού και κλειδαρότρυπας. Από το έργο τέχνης όμως θα συγκινηθούμε, θα σκεφτούμε, θα μάθουμε πράγματα χρήσιμα για τον εαυτό μας, την πορεία μας και τη ζωή μας κι αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό και πολύτιμο. Όλο το άλλο, ποιος είναι με ποια και πού πήγαν διακοπές, τι νόημα έχει;

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ