Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς σε ένα από τα πιο διάσημα εμπορικά κέντρα του πλανήτη, το Dubai Mall. Είναι ντυμένη σε κρεμ αποχρώσεις, με ένα σακάκι τύπου Chanel, Τ-shirt, φλατ παπούτσια και μια κοντή φούστα. Το μέρος είναι αχανές, χρειάζεσαι μισή μέρα μόνο για να το γυρίσεις, οπότε έχουμε δώσει ραντεβού έξω στο Ladurée για ένα ελαφρύ brunch. Παραγγέλνει μια σαλάτα με όσπρια, ένα αρωματικό τσάι και περιορίζεται μόνο σε ένα μακαρόν. Για εμάς το Ντουμπάι είναι συνδυασμένο με διακοπές, για εκείνη είναι εδώ και δύο χρόνια η καθημερινότητά της. Τους πρώτους μήνες έμενε σε ξενοδοχείο, τώρα πλέον έχει το δικό της διαμέρισμα, έχει αγοράσει αυτοκίνητο και δουλεύει όχι μόνο ως μοντέλο αλλά και στον χώρο του real estate.

Μου εξηγεί ότι η ζωή εδώ είναι σαφώς πιο ακριβή αλλά και τα χρήματα που κερδίζεις είναι περισσότερα. «Μόνο για τη μετατροπή του διπλώματος οδήγησης πρέπει να πληρώσεις 2.000 ευρώ»
μου λέει. «Ευτυχώς η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που αναγνωρίζει τα διπλώματα οδήγησης και δεν χρειάζεται να δώσεις πάλι εξετάσεις». Ναι, η Ιωάννα έχει αλλάξει εμφανισιακά από την τελευταία φορά που την είδα. Τον τελευταίο καιρό έχει βάλει και κάποια κιλά, αλλά στην αγορά εκεί οι έντονες καμπύλες δεν είναι λόγος απόρριψης. Λίγες μέρες πριν βρισκόταν στην Ελλάδα, για να κάνει Χριστούγενννα με τους γονείς της στη Βέροια, τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Όση ώρα περπατάς δίπλα της νιώθεις τα κεφάλια να γυρνάνε. Εξάλλου είναι 1,85 μ. χωρίς τακούνια και έτσι όπως έχει σηκώσει τα πλούσια μαλλιά της σε αλογοουρά φαίνεται ακόμη ψηλότερη. «Γενικά όταν περπατάω δεν κοιτάζω δεξιά και αριστερά, οπότε δεν προσέχω αν με παρατηρούν. Φαντάζομαι ότι τους κάνει εντύπωση το ύψος μου, που είναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο των ανθρώπων εδώ. Και τις Ρωσίδες, που είναι επίσης ψηλές, τις κοιτάζουν έντονα».

Πώς είναι η καθημερινότητά σου πλέον στο Ντουμπάι;

Τον τελευταίο χρόνο ζω εδώ μόνιμα, τον προηγούμενο πηγαινοερχόμουν. Είναι το δεύτερο σπίτι μου πλέον το Ντουμπάι, το πρώτο θα είναι για πάντα η Ελλάδα. Σηκώνομαι νωρίς κάθε πρωί, στις 10 είμαι στο γραφείο – το real estate έχει πλέον μεγάλο ενδιαφέρον εδώ. Τα Σαββατοκύριακα θα συναντήσω τις φίλες μου, θα πάω για ηλιοθεραπεία ή για γιόγκα. Κάνω πράγματα για μένα.

Νιώθω ότι κουβαλάς μέσα σου μια στενοχώρια για την Ελλάδα.

Με στενοχωρεί που ο κόσμος δεν ήθελε να με δεχτεί όπως ήμουν, ίσως όμως να είχα προκαλέσει κι εγώ. Με έπιανε ένα παράπονο «γιατί να λένε όλα αυτά για μένα;». Πλέον ζω στο εξωτερικό και βλέπω γύρω μου μια άλλη νοοτροπία, δεν με στενοχωρεί πια όπως παλιά.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ