Από τη σειρά Singles και αργότερα τους Συμμαθητές όπου πρωταγωνιστούσε, η Νίκη Λάμη μετράει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της – τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο. Μάλιστα, στη σκηνή αρκετές από αυτές έχουν την υπογραφή των Ρέππα – Παπαθανασίου. Φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά του Mega «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη».

«Γενικά τα παιδιά γράφουν πάνω στους ανθρώπους που ξέρουν, καταφέρνοντας σε πολλές περιπτώσεις να ταυτίσουν απόλυτα την ηθοποιό με τον χαρακτήρα που θα υποδυθεί. Στη σειρά εγώ είμαι η Μαίρη Α. Η πιο μικρή ηλικιακά και ανύπαντρη. Αυτή που ονειρεύεται την οικογένεια και το μέλλον της. Εμπλέκεται σε διάφορες καταστάσεις, γνωρίζει ανθρώπους, απογοητεύεται αλλά συνεχίζει. Κάπως έτσι βρίσκεται μπλεγμένη ανάμεσα σε δυο ανθρώπους και δεν ξέρει ποιον να διαλέξει» εξηγεί μιλώντας για τον ρόλο της και συνεχίζει: «Βρίσκω πολλά κοινά στοιχεία. Οι περισσότερες γυναίκες, ανάλογα με την ηλικία και τα όνειρά τους, βρίσκονται κάποια στιγμή σε ένα σημείο όπου σκέφτονται όπως η ηρωίδα μου. Εγώ εντοπίζω κάποια κοινά όνειρα με τη Μαίρη Α. Για παράδειγμα, το όνειρο της οικογένειας, γιατί ούτε εγώ έχω κάνει ακόμα. Παράλληλα, όπως κι εκείνη, έχω βρεθεί σε καταστάσεις που μπορεί να με κάνουν να αισθανθώ περίεργα και να μην ξέρω τι να αποφασίσω. Έχω περάσει πολλά από αυτά που περνάει η Μαίρη. Όχι ακριβώς τα ίδια περιστατικά βέβαια».

Πώς είναι η Νίκη όταν ερωτεύεται;

«Ερωτεύομαι σαν τρελή, παθιασμένα και πέφτω στα πατώματα. Απλά τα τελευταία δέκα χρόνια παρατηρώντας τον εαυτό μου θα σου πω ότι η συνθήκη είναι διαφορετική. Δηλαδή όλο αυτό το δράμα του έρωτα πλέον διαρκεί λίγο και μεγαλώνοντας μπορώ και το διαχειρίζομαι καλύτερα. Το ίδιο συναίσθημα έχω και την ίδια ένταση, αλλά όταν δω ότι κάτι μπορεί να μου κάνει κακό, ίσως προστατεύομαι. Τώρα αυτό αν το ονομάζουμε λογική; ΟΚ. Εγώ το ονομάζω αυτοπροστασία. Δεν είναι ότι δεν αφήνομαι, απλά σκέφτομαι “μου κάνει αυτό; Είναι αυτό που θέλω;”».

Με την οικογένεια να κατέχει περίοπτη θέση στα όνειρά της, η Νίκη Λάμη εξομολογείται: «Παλιότερα
πίστευα ότι το θέμα είναι το παιδί. Έβλεπα παιδιά και ήθελα πολύ να κάνω. Μεγαλώνοντας, κάνοντας
σχέσεις και έχοντας το οικογενειακό background με τα ελλείμματα και τα πλεονεκτήματα, μπορώ να πω πλέον συνειδητοποιημένα ότι θέλω να κάνω οικογένεια. Αγαπώ τη συντροφικότητα. Θέλω αυτή την εικόνα του μπαμπά, της μαμάς και του παιδιού που στολίζουν μαζί το δέντρο τα Χριστούγεννα. Γιατί να το αρνηθώ;».

Μεγάλη αδυναμία της, ο κατά 8 χρόνια μικρότερος αδελφός της.

«Όταν ήμουν μικρή, ένιωθα σαν να είμαι μοναχοπαίδι λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας. Η σχέση μας είναι υπέροχη. Θα τη χαρακτήριζα μοναδική. Παλιότερα ήταν περίεργα. Ένιωθα ότι εγώ ξέρω καλύτερα τα πάντα γιατί είμαι μεγαλύτερη. Νιώθω τεράστιες ενοχές τώρα αλλά πού να ήξερα; Λατρεύω τον αδελφό μου και πραγματικά δεν ξέρω όλο αυτό πώς να το περιγράψω με λόγια. Εκείνος δεν ανοίγεται εύκολα, αλλά όταν συμβεί κάτι και χρειαστεί να μου μιλήσει, θα το συζητήσουμε. Το θέμα είναι ότι όταν μου τα λέει είναι σαν να τα βιώνω εγώ. Δεν το έχω αυτό με άλλον άνθρωπο. Με τις φίλες μου και τους άλλους ανθρώπους στη ζωή μου είμαι παρατηρήτρια. Προσπαθώ δηλαδή με διακριτικό τρόπο να τους δείξω όσα βλέπω εγώ απέξω. Με τον αδελφό μου όμως είναι σαν να βιώνω απόλυτα το συναίσθημά του».

Πίσω στον χρόνο η Νίκη Λάμη θυμάται την πρώτη φορά που κάποιος την αναγνώρισε στον δρόμο.

«Ο ρόλος που έκανα στους Συμμαθητές είχε τεράστια απήχηση στην ηλικιακή γκάμα των 8 με 13. Τα παιδιά λοιπόν σε αυτή την ηλικία δεν έχουν φίλτρο. Θυμάμαι λοιπόν ότι βρισκόμουν Πάσχα στις Σπέτσες και ξαφνικά βλέπω δύο παιδάκια 9 χρόνων να τρέχουν πάνω μου και να με παίρνουν αγκαλιά. Μου άρεσε τόσο πολύ. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι της δουλειάς μας. Παίρνεις πίσω αυτό που δίνεις στον κόσμο στο χίλια τοις εκατό».

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»!

Φωτογραφίες: Κοσμάς Κουμιανός για το περιοδικό ΟΚ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ