Απόγευμα Σαββάτου στα παρασκήνια του Just the 2 of Us. Η Κατερίνα Στικούδη είναι έτοιμη ακριβώς στην ώρα της
(όχι ό,τι πιο συνηθισμένο στη δουλειά αυτή) αλλά αυτό δεν σου προκαλεί εντύπωση καθώς είναι γνωστή για
τη συνέπειά της. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τη φωτογράφιση αφού το σόου βγαίνει στις 8.00 στον αέρα του Alpha. Εκείνη αλλάζει ρούχα και πόζες πριν προλάβεις να της δώσεις οδηγίες – πρώην μοντέλο άλλωστε. Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τη γέννηση του γιου της και όλοι σχολιάζουν την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Κι όμως, αυτό είναι το τελευταίο που την απασχολεί.

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από την πρώτη σου εμφάνιση 14 μόλις μέρες μετά τη γέννηση του γιου σου στο J2US…

Να σου πω την αλήθεια, και μένα με ξάφνιασε το πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκε το σώμα μου και επανήλθα κοντά στα φυσιολογικά μου κιλά. Στο τέλος καταλή ξαμε ότι αν προσέχεις το σώμα σου και φροντίζεις τον οργανισμό σου με γυμναστική και σωστή διατροφή, ο μεταβολισμός σου δεν θα σε προδώσει. Τη δεύτερη εβδομάδα που ζυγίστηκα δεν το πίστευα ούτε η ίδια.

Τα κιλά της εγκυμοσύνης

Πόσα κιλά είχες βάλει στο τέλος;

Είχα βάλει 14 και όταν ζυγίστηκα είχα χάσει τα 12. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι γυναίκες πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε η μία την άλλη. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, κάθε γυναίκα χρειάζεται τον δικό της χρόνο να επανέλθει. Δεν υπάρχει κανόνας για το πώς πρέπει να είμαστε μετά τη γέννα. Δεν θέλει άγχος. Έρχεται ένα πλάσμα που ανατρέπει όλα τα δεδομένα σου, σε τρελαίνει, σου δίνει τόση χαρά… δεν μπορούμε να στενοχωριόμαστε για μια ζυγαριά.

Ήταν σύμφωνος ο Βαγγέλης (Σερίφης) να βγεις στον τηλεοπτικό αέρα στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης σου και στη συνέχεια να επιστρέψεις τόσο γρήγορα;

Με ρώτησε πώς αισθάνομαι και από τη στιγμή που η υγεία μου ήταν πολύ καλά, ρώτησα τον Βύρωνα και του είπα «παιδάκι μου, μπορώ να φύγω για πέντε έξι ώρες;». Και μου απάντησε «μη στενοχωριέσαι, μανούλα, εγώ θα κοιμάμαι, θα μου δώσει το γαλατάκι η γιαγιά».

Η σκληρή κριτική που δέχτηκε

Η τηλεοπτική σου επιστροφή συνοδεύτηκε, φαντάζομαι, και από κάποια αρνητικά σχόλια.

Περίμενα ότι θα άκουγα αρνητικά σχόλια. Το βρίσκω πολύ υποκριτικό και οπισθοδρομικό. Δεν μπορεί στην εποχή μας να ακούγονται άσχημα σχόλια από γυναίκα προς γυναίκα. Δεν μπορεί το 2021 μια γυναίκα παντρεμένη να κινδυνεύει να μην την πάρουν σε μια δουλειά ή να τη ρωτάνε υποψήφιοι εργοδότες αν έχει σκοπό να κάνει παιδιά. Δεν μπορεί μια γυναίκα να μένει άνεργη αν θελήσει να κάνει οικογένεια. Γι’ αυτό είναι λάθος όλο αυτό που γίνεται. Το τι σχόλια μου έστελναν όταν άρχισε να αλλάζει το σώμα μου με την εγκυμοσύνη, δεν μπορώ να σ’ το περιγράψω. Μου έγραψαν «ντροπή σου που μεγάλωσες το στήθος σου!». Στον πέμπτο μήνα μού έλεγαν «πώς θα ζήσεις χωρίς τους κοιλιακούς σου τώρα που πάχυνες;». Έφτασαν να μου πουν ότι έχω πάρει παρένθετη μητέρα για να μη χαλάσω το σώμα μου και όταν ξαναβγήκα στο J2US πως είχα ψεύτικη κοιλιά και αφού επέστρεψα ότι είχα κάνει κοιλιοπλαστική. Να σου πω όμως κάτι; Τα θετικά μηνύματα και οι ευχές ήταν πολύ περισσότερα κι εγώ επιλέγω να κρατήσω μόνο εκείνα.

Γνωρίζω ότι και ο ίδιος ο Νίκος Κοκλώνης σου είχε πει να πάρεις όσο χρόνο θέλεις μετά τη γέννα.

Είναι μία από τις ελάχιστες τηλεοπτικές δουλειές που δεν με πίεσε ποτέ κανένας. Με τον Νίκο δεν είχε τύχει να γνωριστούμε, ουσιαστικά είπαμε στον αέρα το πρώτο μας «γεια» και αισθάνθηκα σαν να τον ξέρω χρόνια. Αυτό είναι κάτι σπά νιο. Είναι πολύ όμορφο να δουλεύεις με ανθρώπους που σε στηρίζουν. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για αυτή την παραγωγή.

Η νέα δισκογραφική δουλειά

Μέσα σε όλο αυτό κυκλοφόρησες και νέα δισκογραφική δουλειά.

Όταν έμαθα ότι θα έφερνα στον κόσμο το πρώτο μου παιδάκι, πήρα έκτακτα μέτρα! Ετοιμάσαμε το πέμπτο μου άλμπουμ με τίτλο Grande που περιλαμβάνει 14 τραγούδια, γυρίσαμε πέντε βιντεοκλίπ με τον Γιώργο Παπαδάκο για να μπορέσω να αφοσιωθώ στο παιδί μου – παντού συμμετείχε ο Βύρωνας! Έρχεται σύντομα και το καινούριο βιντεοκλίπ με τίτλο 40 μέρες, πάντα από τη Minos EMI, ένα δισκογραφικό σπίτι με πολλή ζεστασιά και ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την κάθε μου ανησυχία, τον κάθε μου προβληματισμό και στηρίζουν με πολλή αγάπη τις ιδέες μας.

Τα μηνύματα μίσους σε επηρεάζουν;

Μετά από τόσα χρόνια όχι. Τα διάβαζα στον Βαγγέλη και γελούσαμε. Δεν μπορείς να επι κοινωνήσεις εποικοδομητικά με ανθρώπους που κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι φοβού νται να αντιμετωπίσουν κατάματα ο ένας τον άλλο, επικοινωνούν με γραπτά μηνύματα.

Το πείσμα και η σκληρή δουλειά

Θέλω εδώ να πω πως στα πρώτα σου βήματα στο τραγούδι δεν σε υποδέχτηκαν θερμά. Εσύ όμως δεν το έβαλες κάτω, δούλεψες πολύ και σε παραδέχτηκαν ακόμη και οι πιο καχύποπτοι.

Ξεκίνησα 20 χρόνων. Αφοσιώθηκα σε αυτό, έμαθα πιάνο, πέρασε μια δεκαετία. Ήδη από το πρώτο μου άλμπουμ στην τότε Universal είδα την ανταπόκριση του κόσμου. Δεν είχα τον στόχο ζωής να γίνω τραγουδίστρια. Μου άρεσε όμως η σκηνή, από παιδάκι έπαιζα σε θεατρικά, έπαιρνα μέρος σε χορωδίες. Όταν είδα όμως ότι αυτό που κάνω αρέσει σε μια σημαντική μερίδα ανθρώπων και ήρθε ο πρώτος χρυσός δίσκος, είπα ότι πρέπει να εξελιχθώ. Να μάθω μουσική, να ακολουθήσω μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, όχι απλά να κυκλοφορώ τραγούδια χωρίς σχεδιασμό. Το «Ενθάδε κείται» είναι ένα τραγούδι-απάντηση προς όλους αυτούς που έχουν κάτι να μου προσάψουν. Είναι εύκολο να πούμε ότι «αυτή ξεκίνησε από τα καλλιστεία, άρα δεν μπορεί να κάνει άλλη δουλειά». Ποιος είναι αυτός που θα ορίσει πού θα φτάσουμε; Ειδικά μετά από μια δύσκολη γέννα, αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορώ να κατακτήσω, νιώθω ακόμα πιο δυνατή. Ειδικά μετά το #ΜeΤοo, νομίζω ότι ο κόσμος άρχισε
να βλέπει αλλιώς τα πράγματα, προβληματίζεται περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ