Ο «μετρ» του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος και ο γιος του Γιώργος, που ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του, φωτογραφίζονται μαζί για το ΟΚ! και μιλούν για την πορεία τους στη δημοσιογραφία και τις δύσκολες συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Ο Γιώργος Σόμπολος κατάφερε να πάρει την πρώτη και μοναδική κοινή συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη και μιλά στο ΟΚ! για το παρασκήνιο αυτής. Ανάμεσα σε άλλα αποκαλύπτει τι του ζήτησε ο Μάνος Δασκαλάκης λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σήμερα έχεις επικοινωνία μαζί τους;

Γιώργος: Με τον Μάνο όχι καθώς θεωρεί ότι παίρνω το μέρος της Ρούλας επειδή μεταφέρω τα λόγια της. Εγώ δεν παίρνω το μέρος κανενός. Κάνω απλά τη δουλειά μου. Ο Μάνος ήθελε προστασία και θεωρεί ότι δεν του την παρείχα. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της Ρούλας μού είπε «σε παρακαλώ, προστάτεψέ με». Του απάντησα «να σε προστατέψω από τι; Έχεις κάνει κάτι που δεν έχω πάρει χαμπάρι;». Αυτό που ήθελε βέβαια να πει είναι να τον προστατέψω από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτή λοιπόν ήταν η τελευταία μας επαφή. Αργότερα έμαθα ότι ήθελε να αποκοπεί από οτιδήποτε τον συνέδεε μαζί της.

Η Ρούλα είναι μέσα στη φυλακή και έχουμε επικοινωνία. Με ρωτάει διάφορα πράγματα, η πλειονότητα των οποίων αφορούν τον Μάνο. Πού είναι και τι κάνει. Την τελευταία εβδομάδα βέβαια περιόρισε αυτές τις ερωτήσεις και ασχολείται περισσότερο με το αίτημα αποφυλάκισής της. Η Ρούλα έχει χάσει πολλά κιλά καθώς αρνείται να φάει. Τώρα πλέον έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι στη φυλακή. Είναι σε ένα κελί μόνη της και θα παραμείνει εκεί έως και την εκδίκαση της υπόθεσης. Για τις Αρχές το θέμα είναι η Ρούλα να οδηγηθεί στο δικαστήριο. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να πάθει κάτι και να μη βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Θα είναι ένα πλήγμα. Ακόμα είναι κατηγορούμενη, δεν έχει καταδικαστεί. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς είχε τον αριθμό του κινητού σου τη μέρα της σύλληψής της καθώς επικοινώνησε αμέσως μαζί σου.

Γιώργος: Η Ρούλα είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Μιλούσε με αρκετό κόσμο, όχι μόνο με εμένα. Απλά εμείς είχαμε αποκτήσει μια οικειότητα, όπως και με τον Μάνο, και ήμασταν σε καθημερινή επαφή. Τους προσέγγισα, όπως σου είπα και πριν, ήρεμα, διακριτικά και ντόμπρα. Δεν τους είπα ποτέ ψέματα, ούτε τους φούσκωσα τα μυαλά. Η Ρούλα φαντάζομαι ότι θα είχε μάθει το τηλέφωνο απέξω. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά.

Σε ρώτησε ποτέ αν την πιστεύεις;

Γιώργος: Κάναμε σε καθημερινή βάση συζητήσεις. Μιλούσαμε μια ώρα, δυο ώρες, κάποιες φορές και τρεις. Μέχρι και την ημέρα της σύλληψης. Της εξέ φρασα κάποιες απορίες που είχα για την υπόθεση και κάποια πράγματα που δεν μου κολλούσαν. Εκείνη έδινε τις δικές της απαντήσεις. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω. Εγώ είμαι δημοσιογράφος. Κάνω τη δουλειά μου και μεταφέρω αυτά που λέει ο καθένας ή βγάζω το ίδιο το πρόσωπο να τα πει. Εγώ δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε αστυνομικός για να κάνω εκτίμηση.

Στο σπίτι της στην Πάτρα βρέθηκαν και βιβλία του πατέρα σου. Σου είχε εκφράσει τον θαυμασμό της για εκείνον;

Γιώργος Σόμπολος: Ναι, και για τον πατέρα μου και για την Αγγελική (σ.σ. Νικολούλη). Η Ρούλα έχει μια αγάπη προς το αστυνομικό μυθιστόρημα και είχε πολλά βιβλία στο σπίτι της. Θέλω να σου πω επίσης ότι είναι μια γυναίκα που παρακολουθεί όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε συζήτηση θέλεις να κάνεις για οποιοδήποτε θέμα. Πρέπει πραγματικά να την έχω δει ελάχιστες στιγμές χωρίς το κινητό στο χέρι της. Επίσης, στο σπίτι της η τηλεόραση ήταν μονίμως ανοιχτή. Όλη τη μέρα τηλεόραση και τηλέφωνα.

Πάνος Σόμπολος: Και τα τέσσερα βιβλία μου τα παρουσίασα στην Πάτρα. Δεν αποκλείεται να ήταν και η Ρούλα σε κάποια παρουσίαση. Ενημερώθηκα κι εγώ ότι βρήκαν βιβλία δικά μου και της Αγγελικής Νικολούλη. Αυτό βέβαια δεν μου κάνει εντύπωση. Όλοι διαβάζουμε βιβλία. Με έβαλε σε σκέψεις όμως το ότι παρακολουθούσε σεμινάρια εγκληματολογίας. «Τι τα θέλει» σκεφτόμουν «αφού δεν ακολουθεί κάποια σχετική επιστήμη;».

Κύριε Σόμπολε, η εμπειρία σας ως δημοσιογράφου τι σας λέει για τη συγκεκριμένη υπόθεση;

Πάνος: Ότι δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Όλα είναι πιθανά. Μου λένε κάποιοι συνάδελφοι ιδιαιτέρως «100% το έκανε η μάνα». Εγώ απαντώ «όχι 100%, κράτα και μια μικρή πιθανότητα να μην είναι αυτή». Ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι γιατί τα έχω δει όλα σε αυτό τον χώρο που υπηρέτησα για δεκάδες χρόνια.

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη για το περιοδικό ΟΚ!

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ