Ο Γιώργος Λιβάνης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις θαυμάστριες, τα ακραία περιστατικά που του έχουν συμβεί ενώ αποκάλυψε την επιθυμία του να κάνει οικογένεια.

Κάποιο ακραίο περιστατικό που σου έχει συμβει με θαυμάστρια;

Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα είναι το γεγονός πως δύο κορίτσια έχουν κάνει τατουάζ το όνομά μου. Η μία πριν από πολλά χρόνια και η άλλη φέτος. Επίσης, μια κοπέλα ενώ ήμουν πάνω στην πίστα με τραβούσε από τα ρούχα για να πέσω επάνω της. Μου έχουν συμβεί διάφορα. Τα αντιμετωπίζω όλα όμως με ψυχραιμία και καλή διάθεση.

Νιώθεις πως έχεις χάσει σημαντικές στιγμές εξαιτίας της δουλειάς σου;

Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, εννοείται ότι χάνεις κάποια πράγματα, αλλά κερδίζεις και πολλά άλλα. Από το 2015 που άρχισα τη δισκογραφική μου πορεία, δυστυχώς, χάνω πολύ από τον προσωπικό χρόνο που θα ήθελα να έχω. Μου λείπει να κάθομαι στο σπίτι και να μη σκέφτομαι τίποτα. Αισθάνομαι πως έχει περάσει ο χρόνος πάρα πολύ γρήγορα. Όλη μου η σκέψη βρίσκεται στο τραγούδι και μόνο. Αυτό όμως θα συμβαίνει μέχρι ένα χρονικό διάστημα που έχω στο μυαλό μου. Δεν θα αφήσω τον χρόνο να φύγει.

Γιατί το λες αυτό;

Ας πούμε, θα ήθελα εκεί γύρω στα 40 να δημιουργήσω την οικογένειά μου και να περνάω πολύ χρόνο μαζί τους. Δεν θα ήθελα να σταματήσω σε καμία περίπτωση τη δουλειά, αλλά δεν θα είμαι τόσο κολλημένος όπως τώρα, που μπορεί να με καλούν οι δικοί μου και να μην τους απαντήσω καν.

Είσαι δεμένος με την οικογένειά σου;

Φυσικά. Τους αγαπάω πολύ τους γονείς μου, με στήριζαν πάντα και σε όλα από μικρό παιδί. Με πήγαιναν στα ωδεία δυο και τρεις φορές την εβδομάδα. Όταν ξεκίνησα να τραγουδάω στα μπουζούκια, έπαθαν ένα σοκ γιατί πίστευαν πως θα γίνω δάσκαλος μουσικής – σκέψου ότι σπούδαζα βυζαντινή μουσική. Δεν είναι λίγες οι φορές που μαζευόμαστε σπίτι και τους λέω τι κάνω, ποια είναι τα σχέδιά μου, τι προτάσεις έχω δεχτεί, τα πάντα. Οι γονείς μου με συμβουλεύουν πάντοτε και εμπιστεύομαι πολύ την κρίση τους.

Έχεις παραδεχτεί ότι δίνεις πολλή σημασία στον στίχο. Αλήθεια, πώς σου φαίνεται η τραπ ως είδος;

Διαφωνώ πάρα πολύ με τους στίχους των συγκεκριμένων τραγουδιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες που πρεσβεύουν αυτό το είδος είναι κακοί άνθρωποι, αλλά διαφωνώ με το γεγονός πως επειδή πουλάει αυτός ο στίχος να τον κάνουμε ακόμη πιο αιχμηρό, και οι νέες γενιές να μεγαλώνουν με τέτοια ακούσματα και να θεωρούν πως είναι κάτι φυσιολογικό. Οι καλλιτέχνες λειτουργούμε ως πρότυπα για τα νέα παιδιά, οπότε οφείλουμε να προσέχουμε.

Θα συνεργαζόσουν με έναν τέτοιο καλλιτέχνη;

Αν ένα τραγούδι ήταν αξιοπρεπές στιχουργικά, φυσικά θα συνεργαζόμουν. Δεν το παίζω ξερόλας. Για παράδειγμα, τα τραγούδια του Sidarta μου αρέσουν πάρα πολύ, υπηρετεί τη δουλειά του με όμορφο τρόπο. Υπάρχουν όμως και τραγουδιστές με τους οποίους δεν θα συνεργαζόμουν ποτέ.

Έχεις, επίσης, δηλώσει πως διαβάζεις όσα γράφονται για εσένα. Σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η άποψη του κόσμου;

Θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως δεν το κάνω. Οι καλλιτέχνες είμαστε ανασφαλείς. Προσωπικά θέλω την αποδοχή των ανθρώπων. Βρίσκομαι ακόμη στην αρχή της καριέρας μου και αν βγω, για παράδειγμα, σε μια εκπομπή, θα τη δω μετά για να έχω μια εικόνα. Αν κάτι γραφτεί για εμένα, φυσικά θα μπω να το διαβάσω και θα ρωτήσω τη γνώμη των ανθρώπων που είναι κοντά μου για το πώς τους φάνηκε. Όποιος ασχολείται με αυτό τον χώρο και υποστηρίξει το αντίθετο λέει σίγουρα ψέματα.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ