Ο Γιώργος Καρτελιάς και η σύζυγός του Ιωάννα Ταπούτη μιλούν στο ΟΚ! για την απίθανη γνωριμία τους, τη σχέση τους που άντεξε στις δυσκολίες, τον πρόσφατο γάμο τους ύστερα από έντεκα χρόνια, τη νέα τους καθημερινότητα και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη ζωή.

Μένουν στη Χαλκίδα. Ο Γιώργος Καρτελιάς ξυπνά κάθε μέρα στις 5.00 το πρωί για να τα προλάβει όλα: την εκπομπή στο Star, τους τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς που έχει στη Χαλκίδα και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Η πρωινή οδήγηση είναι η ψυχοθεραπεία του. Του αρέσει να λέει ανέκδοτα –τα οποία σημειώνει στο κινητό για να μην τα ξεχάσει– αλλά και να πηγαίνει με τον μικρό στο σούπερ μάρκετ και να γεμίζουν το καρότσι με σοκολάτες και junk food.

Η Ιωάννα Ταπούτη, πάλι, ακολουθεί αυστηρά υγιεινή διατροφή και πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού εργάζεται ως διατροφολόγος – με το πελατολόγιό της να αποτελείται κυρίως από γυναίκες. Αγαπά πολύ τον Όσκαρ, τον σκύλο της ράτσας τζακ ράσελ –ο Γιώργος λέει πως τον έχει κακομάθει–, και προσπαθεί να εντοπίζει σε κάθε πράγμα τη θετική του πλευρά. Και οι δυο μαζί είναι ένα ωραίο ζευγάρι, από εκείνα που έχουν βρει τους τρόπους για να ανανεώνουν τη σχέση τους, που μετρά έντεκα ολόκληρα χρόνια.

Την περασμένη χρονιά συνέβησαν πολλές αλλαγές στη ζωή σας. Ο Γιώργος ανέλαβε για πρώτη φορά εκπομπή στην τηλεόραση, ενώ μέσα στο καλοκαίρι παντρευτήκατε.

Γιώργος Καρτελιάς: Ναι, αποφασίσαμε να παντρευτούμε μετά από έντεκα χρόνια σχέσης. Αλήθεια, έντεκα χρόνια δεν είμαστε μαζί;

Ιωάννα Ταπούτη: Έντεκα, ναι. Είχαμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης, είχαμε βαφτίσει τον μικρό αλλά εμείς δεν είχαμε παντρευτεί.

Μέσα σε αυτά τα έντεκα χρόνια πόσες φορές ειπώθηκε η λέξη «γάμος»;

Ιωάννα: Από μένα πολλές γιατί έλεγα «γυναίκα είμαι, να μη βάλω ένα νυφικό;». Τελικά φόρεσα τρία. Ήθελα να το διασκεδάσουμε λίγο.

Γιώργος: Για κάθε πενταετία που δεν της έκανα πρόταση κι ένα νυφικό.

Η πρόταση γάμου πώς έγινε;

Γιώργος: Α! Να σ’ το πει η Ιωάννα αυτό.

Ιωάννα: Η πρόταση γάμου έγινε στο γραφείο του Γιώργου στη Χαλκίδα.

Γιώργος: Μου είχε πει «θέλω η πρόταση να είναι υπερπαραγωγή, να περιλαμβάνει δείπνο και έκπληξη». Ήρθε λοιπόν μια μέρα στο γραφείο μου και…

Ιωάννα: …και εκεί που μιλούσαμε και ετοιμαζόμασταν να πάμε για μπάνιο στη θάλασσα, έπεσε στα γόνατα με το δαχτυλίδι και μου έκανε πρόταση γάμου με τη σαγιονάρα!

Πώς και δεν παντρευτήκατε νωρίτερα;

Ιωάννα: Ο Γιώργος δεν ήθελε, το θεωρούσε περιττό. Η αλήθεια είναι ότι κυλούσαν τα χρόνια όμορφα, υπήρχε εξέλιξη και ήμασταν καλά μεταξύ μας, αλλά μου αρέσει ο γάμος ως παράδοση και ήθελα να πάρουμε την ευλογία του Θεού.

Γιώργος: Προσωπικά, δεν έβρισκα κανέναν λόγο να παντρευτούμε…

Ιωάννα: Όταν όμως έγινε ο γάμος, ήταν όλα τόσο όμορφα. Να σκεφτείς ότι με πήγε ο γιος μας στην εκκλησία γιατί εγώ δεν έχω μπαμπά και με συνόδευσε το παιδί μου. Το έζησε και ο Κυριάκος μας πάρα πολύ και πραγματικά έγινε την καλύτερη δυνατή στιγμή.

Πριν παντρευτείτε, υπήρχαν διαστήματα που ήσασταν χωριστά;

Ιωάννα: Ναι, είχαμε τους τσακωμούς και τα διαλείμματά μας. Aλλά δεν ήταν μεγάλα αυτά τα διαστήματα. Όλο αυτό τον καιρό και όλα αυτά τα χρόνια κέρδισε το «μαζί». Το «σε θέλω στη ζωή μου».

Γιώργος: Φτάσαμε και το τρίμηνο ή εξάμηνο που ήμασταν χωριστά. Μιλούσαμε όμως…

Ιωάννα: Μιλούσαμε κάθε μέρα και μας έκανε καλό το διάστημα που πήραμε απόσταση.

Γιώργος: Ένα πράγμα δεν ξέρουμε. Αν δεν γινόταν αυτό που έγινε με τον πατέρα μου, θα ξαναβρισκόμασταν;

Ιωάννα: Κανείς δεν το ξέρει αυτό…

Γιώργος: Πέθανε ο πατέρας μου και έτσι ήρθαμε ξανά κοντά. Και από εκείνη τη στιγμή δεν ξαναχωρίσαμε.

Αλήθεια, πώς γνωριστήκατε;

Γιώργος: Παντρευόταν ο αδελφός μου και είχαν ξεκινήσει όλοι δίαιτα για τον γάμο.

Ιωάννα: Διατροφή να λες!

Γιώργος: Διατροφή, ναι! Πήγα λοιπόν στην Ιωάννα για να με βοηθήσει ως διατροφολόγος να χάσω κάποια κιλάκια. Έχασα 11 και από τότε δεν έχω ξανακάνει δίαιτα. (Γελάει.)

Ο Γιώργος Καρτελιάς, η Ιωάννα Ταπούτη και ο 6χρονος γιος τους ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό του Πάνου Γιαννακόπουλου.

Σε αυτό το πρώτο «χαίρω πολύ» τι σκέφτηκε ο ένας για τον άλλο;

Γιώργος: «Εγώ αυτή θα τη ρίξω».

Ιωάννα: «Εγώ αυτόν θα τον χορέψω στο ταψί».

Γιώργος: Όταν κατάλαβα ότι μου αρέσει και υπήρχε και ένα φλερτ, της ζήτησα να με βάζει τελευταίο ραντεβού. «Γιατί;» μου έλεγε εκείνη. «Γιατί θα βγούμε μετά» της απαντούσα.

Ιωάννα: Greek καμάκι, καταλαβαίνεις.

Γιώργος: Θυμάμαι ότι στα πρώτα ραντεβού καθόμασταν για ώρες και μιλούσαμε. Μας άφηναν οι σερβιτόροι τα κλειδιά του μαγαζιού.

Ιωάννα: Από τότε έχουμε να ξαναμιλήσουμε τόσο πολύ. (Γελάει.)

Ποιο θα λέγατε πως είναι το μυστικό της σχέσης σας; Αυτό που σας κάνει να είστε ακόμη μαζί; Ιωάννα: Να τσακώνεσαι. Να λες ό,τι σε ενοχλεί. Να βγαίνει από μέσα σου.

Γιώργος: Το χιούμορ και η πλάκα. Και ποιος είναι ο πιο συχνός λόγος διαφωνίας σας;

Ιωάννα: Έχουμε πολλούς λόγους για να διαφωνούμε καθώς είμαστε αρκετά διαφορετικοί ως άνθρωποι. Αλλά ίσως αυτό να είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας, ότι «κουμπώνουμε» και ο ένας λειτουργεί συμπληρωματικά για τον άλλο. Είμαι ο τρόπος σκέψης που δεν έχει και είναι ο τρόπος σκέψης που δεν έχω.

Γιώργος: Θα σου πω εγώ ποια είναι η μεγάλη μας διαφωνία, ότι εγώ κάθε βράδυ θέλω να τρώω πιτόγυρα και η Ιωάννα δεν με αφήνει. (Γελάει.)

Ιωάννα: Τα ανεβάζει κιόλας στα social media και του λέω «μη με ακυρώνεις έτσι, βρε άνθρωπέ μου. Διατροφολόγος είμαι».

Και τι αγαπά ιδιαίτερα ο ένας στον άλλο;

Ιωάννα: Να απαντήσει πρώτα ο Γιώργος.

Γιώργος Καρτελιάς: Γιατί, δεν έχεις τι να πεις; Ωραία, θα απαντήσω πρώτα εγώ. Μου αρέσει το χιούμορ της, πως μαζί της δεν βαριέσαι εύκολα. Και το γεγονός πως μου δίνει τον χώρο μου. Με την Ιωάννα δεν ένιωσα ποτέ καταπίεση. Έχω την ελευθερία να βγω με τους φίλους μου και να κάνω ό,τι θελήσω. Το ίδιο και εκείνη.

Ιωάννα Ταπούτη: Φυσικά δεν κάνουμε κατάχρηση αυτής της ελευθερίας, αλλά και μόνο που υπάρχει μας αρέσει. Για παράδειγμα, δεν έχει πει ποτέ ο ένας στον άλλο «μην πας εκεί», ούτε είμαστε το ζευγάρι που χρειάζεται να τα κάνει όλα μαζί. Όσο για το τι αγαπώ στον Γιώργο; Το ότι είναι παιδί.

Γιώργος Καρτελιάς: Το σκέφτηκες πολύ για να το πεις αυτό;

Ιωάννα Ταπούτη: Μα είσαι παιδί σε όλα σου! Δεν μπορεί κάποιος να σου κρατήσει μούτρα. Ό,τι και να γίνει το διακωμωδούμε.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ