Η Φλορίντα Πετρουτσέλι παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο περιοδικό ΟΚ! και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το μεγάλο της πάθος, τη μαγειρική, τα ξεκαρδιστικά λάθη στην ελληνική τηλεόραση αλλά και τις δημόσιες σχέσεις στις οποίες όπως δηλώνει είναι πολύ κακή.

Η μαγειρική είναι το πάθος σου;

Ναι, μου αρέσει πάρα πολύ και περνάω πάντα πολύ ωραία όταν μαγειρεύω. Εκείνα τα κανελόνια με κιμά που μας έφτιαχνε μικρή η μαμά μου ήταν το κάτι άλλο. Η δική μου σπεσιαλιτέ είναι η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα που φτιάχνω και τρελαίνονται όλοι.

Επειδή τα ιταλικά είναι η μητρική σου γλώσσα, έχει συμβεί κατά καιρούς να σε ακούσουμε στον αέρα σε κάποια πραγματικά ξεκαρδιστικά λάθη στα ελληνικά.

Το γεγονός ότι δεν μιλάω πολύ καλά ελληνικά σίγουρα είναι κάτι που με διαφοροποιεί και με ξεχωρίζει. Από τη συναναστροφή μου με τον κόσμο καταλαβαίνω πως είναι κάτι που τους αρέσει. Δεν
το κάνω επίτηδες, έτσι είμαι. Όταν όμως πρέπει να μιλήσω για ένα θέμα σοβαρό, θα προσπαθήσω να μην αφεθώ. Τα περισσότερα αστεία λάθη που κάνω συμβαίνουν σε θέματα που είναι πιο χαριτωμένα, οπότε μιλάω και πιο απελευθερωμένα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πολλές φορές λέω κι εγώ κάτι αστείο και δημιουργείται περισσότερο γέλιο. Η αλήθεια είναι πως δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Απλά κάτι που θα ήθελα να εξηγήσω με μία λέξη θα το κάνω με δέκα, αλλά, εντάξει, δεν έγινε και τίποτα.

Τηλεοπτικά είσαι μια προσωπικότητα που δεν αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ναι, έτσι είναι. Οτιδήποτε σκεφτώ θα το πω χωρίς να αναλογιστώ αν θα το παρεξηγήσουν. Αυτό είναι και το μεγάλο μου ατού, πιστεύω. Θα εκφραστώ όπως η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Επιλέγω να μην κρατάω μια πιο ουδέτερη γραμμή, ώστε να μην ενοχληθεί κάποιος, αλλά –αλήθεια σ’ το λέω– το
κάνω χωρίς κακία. Εκφράζομαι και μιλάω όπως θα έκανα με τους φίλους μου, χωρίς φίλτρα.

Δεν σε απασχολεί μη διαταραχθούν οι δημόσιες σχέσεις σου;

Καθόλου. Είμαι πάρα πολύ κακή σε αυτό το κομμάτι. Για τη δουλειά μας είναι πρόβλημα, αλλά δεν θέλω και να πιέζομαι. Θέλω να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν. Δεν μπορώ να είμαι ψεύτικη και να πάω σε ένα κάλεσμα, ας πούμε, και να χαιρετάω ή να φιλάω ανθρώπους που δεν είναι φίλοι μου και δεν έχουμε σχέσεις. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Έχω καλές σχέσεις με όλους, δεν έχω τσακωθεί με κανέναν, αλλά στον χώρο είναι απειροελάχιστοι οι φίλοι μου. Είμαι κοινωνική αλλά μέχρι ενός σημείου.

Σου έχει παραπονεθεί ποτέ κανείς;

Ναι, έχει τύχει να κάνω κάποιες συνέντευξεις με ανθρώπους ή να πω τη γνώμη μου για κάτι και να με παίρνουν τηλέφωνο αργότερα και να μου λένε «γιατί παίξατε αυτό το κομμάτι και όχι εκείνο;» ή «γιατί το είπες αυτό για εμένα;». Κάθε φορά όμως τους απαντούσα ότι δεν έχω κάτι προσωπικό με κανέναν. Πιστεύω ότι κανένας πανελίστας δεν έχει κάτι με τον συνεντευξιαζόμενο. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας. Θέλω να πιστεύω πως δεν έχω στενοχωρήσει ποτέ κάποιον και, αν το έκανα, δεν έγινε επίτηδες τουλάχιστον. Να σου πω την αλήθεια, με τα χρόνια θεωρώ πως για κάποιους είναι δύσκολο να δεχτούν τη γνώμη ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζουν. Δεν τους είναι ευχάριστο, αλλά εγώ πάντα σέβομαι κάθε άνθρωπο που μας τιμά και μας παραχωρεί δήλωση ή συνέντευξη. Και σε ποιον δεν έχει τύχει να τον πάρουν τηλέφωνο και να του παραπονεθούν;

Ποια θέση παίρνεις στην τηλεοπτική διαφωνία που προέκυψε όσο απουσίαζες ανάμεσα στην Ελεονώρα Μελέτη και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή για το ποια ξεκίνησε πρώτη τις infotainment εκπομπές στην πρωινή ζώνη;

Θεωρώ πως είναι πολύ άδικο αυτό που συνέβη και για τις δύο. Αυτό που κάνουμε εμείς στην εκπομπή με την Ελεονώρα είναι η συνέχεια αυτού που κάναμε δέκα χρόνια στο Star. Έτσι άρχισε το τόσο πρωινό lifestyle. Αν έπρεπε να ξεκινήσει αυτή η κουβέντα, θα έπρεπε να γίνει για όλες τις εκπομπές. Τα θέματα και τα πρόσωπα είναι πάνω-κάτω τα ίδια παντού, αυτό που τα διαφοροποιεί είναι ο σχολιασμός των ανθρώπων που πλαισιώνουν μια εκπομπή.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ