Τα υψηλά νούμερα του «Πάμε Δανάη!», η τελευταία φορά που τσακώθηκε με τη μαμά της Βίκυ Σταυροπούλου, οι αντιδράσεις του κόσμου όταν τη βλέπουν με τον σεφ της εκπομπής Τίμο Ζαχαράτο, οι τρεις μπαμπάδες της και τα 30α γενέθλια που πλησιάζουν. Η πιο ζωηρή παρουσιάστρια του Mega, Δανάη Μπάρκα δεν αποχωρίζεται ούτε την καλοκαιρινή της διάθεση ούτε τον σπαρταριστό αυθορμητισμό της.

Σε δύο μήνες κλείνεις τα 30…

(Ξεκαρδίζεται.) Μου αρέσει! Πέρασα μια σύντομη φάση που ήμουν μικρομέγαλο αλλά γενικά παραμένω τρελοκόριτσο. Το βλέπεις και στο Instagram αυτό. Από το 5στερο ξενοδοχείο σε σκηνή στην παραλία. Μου αρέσει που φτάνω τα 30 και έχω τους φίλους μου, έχω αγάπη γύρω μου, κάνω μια δουλειά που μου αρέσει και μπορώ να βοηθάω κόσμο.

Έχεις κάνει δηλαδή όσα ήθελες μέχρι σήμερα.

Και παραπάνω. Δεν το λέω αλαζονικά. Δεν πίστευα ποτέ ότι στα 30 μου, σε μια χώρα που έχει περάσει πολύ δύσκολα, θα έχω καταφέρει να είμαι ανεξάρτητη, θα μεγαλώνω με τη γιαγιά μου και θα κάνω μια δουλειά που δεν είχα υπολογίσει.

Όντως δεν την είχες στο μυαλό σου;

Όχι. Πάντα ήμουν αισιόδοξη, έλεγα «πρέπει να παλεύουμε και θα τα κάνουμε όλα». Ποιος να μου το έλεγε ότι από το θέατρο και από εκεί που ονειρευόμουν ότι θα κάνω σίριαλ με τον Παπακαλιάτη ξαφνικά θα κάνω μια καθημερινή εκπομπή, και μάλιστα κοντά στον χαρακτήρα μου; Είμαι ευγνώμων. Οπότε μόνο χαρούμενη μπορώ να είμαι που φτάνω στα 30, μη σου πω ότι το περίμενα κιόλας, έλεγα «άντε να μεγαλώσω κι εγώ!».

Πολλές γυναίκες πλέον, όταν κλείνουν τα 30, σκέφτονται ότι πρέπει οι σχέσεις τους από εδώ και πέρα να έχουν σοβαρή προοπτική.

Έχοντας κάνει μια σχέση με σοβαρή προοπτική σε πιο μικρή ηλικία και έχοντας μεγαλώσει σε σπίτι καλλιτεχνών, είχα παραπάνω βιώματα από άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Την κρίση των 30 μπορεί να την έχω περάσει νωρίτερα, οπότε τέτοια άγχη δεν έχω. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να πιέζουμε καταστάσεις, οτιδήποτε εκβιάζουμε είναι σαν να το διώχνουμε. Τώρα που περνάει ο καιρός φυσικά και λέω «τι θα γίνει τώρα; Θα έχω πέντε χρόνια την ίδια αντοχή, να ερωτευτώ, να κάνω παιδί;». Θεωρώ όμως αχαριστία να προβληματίζομαι για το μετά και να μην απολαμβάνω αυτό που ζω τώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ