Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου single «Μένω σπίτι» ο Bo και η Ματίνα Ζάρα φωτογραφίζονται μαζί και μιλούν στο ΟΚ! -για πρώτη φορά- για τα νέα δεδομένα στην προσωπική τους ζωή. Εκείνη αφήνει πίσω της ένα χωρισμό με τον Λάμπρο Χούτο, που είναι μάλιστα και φίλους του ράπερ, ενώ εκείνος ζει έναν νέο έρωτα.

Η γνωριμία του Bo με τη Ματίνα Ζάρα

Πώς γνωριστήκατε και πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

Βο: Με τη Ματίνα γνωριστήκαμε πριν από δύο χρόνια όταν εμφανιζόμουν με τον Βασίλη Καρρά στην Ιερά Οδό κι εκείνη ήταν στο σχήμα του Γιώργου Σα μπάνη στο Acro, που είναι απέναντι. Όταν η Ματίνα ήταν ζευγάρι με τον Λάμπρο Χούτο, ήρθαμε ακόμη πιο κοντά, και μάλιστα το καλοκαίρι είχαμε πάει διακοπές
μαζί και με τη Σάρα Εσκενάζη στο Λιτόχωρο.

Ματίνα: Η Σάρα ήταν αυτή ουσιαστικά που μας έβαλε την ιδέα να συνεργαστούμε. Επιστρέφαμε στην Αθήνα με το αμάξι του Bo και μας έβαλε να ακούσουμε κάποια τραγούδια.Το Μένω σπίτι δεν ήταν ντουέτο. Αλλά όταν το ακούσαμε, πετάχτηκε η Σάρα και είπε «Γιατί δεν το λέτε μαζί;».

Βο: Μας άρεσε τόσο πολύ η ιδέα που ηχογραφήσαμε το τραγούδι στο στούντιο που έχω στο σπίτι μου. Ήταν τόσο ωραίο το αποτέλεσμα που βγήκε που κρατήσαμε τις φωνές από εκείνο το πρώτο demo που είχαμε κάνει.

Τα τελευταία δύο χρόνια πρέπει να ήταν δύσκολα για εσάς καθώς λόγω του covid-19 τα νυχτερινά κέντρα ήταν κλειστά.

Βο: Ήταν όντως πολύ δύσκολα. Υπήρχαν μέρες που έλεγα στον εαυτό μου: «Άντε και ηχογράφησες ένα καινούριο τραγούδι. Πού θα το παρουσιάσεις όταν όλα είναι κλειστά;». Σκέψου ότι αυτά τα δύο χρόνια κυκλοφόρησα μόνο δύο τραγούδια, πέρσι το Poco poco με την Antonella και φέτος το «Μένω σπίτι» με τη Ματίνα (σ.σ. κυκλοφορεί από την Panik Platinum). Προσωπικά μου έλειψε πολύ και η επικοινωνία με τον κόσμο.

Ματίνα: Εγώ φρόντισα αυτό το διάστημα να είμαι όσο πιο δημιουργική γινόταν και δοκίμαζα συνεχώς καινούρια τραγούδια. Από ένα σημείο και μετά, επειδή τα έξοδα έτρεχαν, αποφάσισα να πάω στη Σκιάθο και να μείνω με τους γονείς μου. Με το επίδομα του κράτους ήταν δύσκολο να συντηρείς ένα σπίτι, όσο καλή διαχείριση κι αν κάνεις. Αλλά, πίστεψέ με, το ψυχολογικό κομμάτι ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Εμείς, οι καλλιτέχνες, ζούμε για να επικοινωνούμε με τον κόσμο. Αν μας το στερήσεις αυτό, δεν είμαστε καλά.

Το νυχτοκάματο πριν και μετά το Survivor

Βο: Κι εγώ στην ουσία έτρωγα από τα έτοιμα, φροντίζοντας να κάνω καλή διαχείριση. Έπαιρνα και το βοήθημα του κράτους, αλλά μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με 500 ευρώ; Ούτε για το ενοίκιο δεν φτάνει. Ευτυχώς δεν ήμουν ποτέ σπάταλος άνθρωπος. Πριν μπω στο Survivor ήμουν δύσκολα οικονομικά. Ευτυχώς, μετά το παιχνίδι άνοιξαν οι δουλειές. Αλλά δεν είναι ότι από το 2017 που τέλειωσε το παιχνίδι μέχρι το 2020 που ήρθε η πανδημία, έβγαλα τόσο πολλά χρήματα που έλυσα το πρόβλημα της ζωής μου. Άλλωστε, οι τραγουδιστές της δικής μου σκηνής δεν έπαιρναν τόσο μεγάλα νυχτοκάματα όπως οι λαϊκοί ερμηνευτές. Φρόντισα όμως αυτά που έβγαλα να μην τα ξοδέψω αγοράζοντας ένα ακριβό αμάξι ή ένα σπίτι γιατί έλεγα πάντα “Ας κρατήσω κάτι για τις δύσκολες ώρες”. Και να που ήρθαν.

Βο, τι νυχτοκάματο έπαιρνες πριν από το Survivor;

Βο: Πριν από το Survivor μπορεί να έπαιρνα νυχτοκάματο για μία εμφάνιση 500 ευρώ. Μετά το παιχνίδι το ποσό αυτό βεβαίως αυξήθηκε, γιατί έφερνα περισσότερο κόσμο στα μαγαζιά όπου εμφανιζόμουν.

Η σχέση τους με τον Λάμπρο Χούτο

Όταν έμαθες πως ο φίλος σου Λάμπρος Χούτος χώρισε με τη Ματίνα, με την οποία τώρα συνεργάζεστε, ένιωσες καθόλου άβολα;

Βο: Σαφώς και αισθάνεσαι κάπως όταν δύο φίλοι σου χωρίζουν, αλλά πρέπει να το διαχωρίσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι ότι χώρισαν με άσχημο τρόπο ή ότι μισιούνται για να δημιουργηθεί δυσάρεστο κλίμα. Και με τον Λάμπρο θα βγω και θα τα πούμε και με τη Ματίνα συνεργαζόμαστε και δεν έχει
επηρεαστεί η σχέση μας.

Συνήθως, όταν κάνεις παρέα με ένα ζευγάρι κι αυτό χωρίσει, πρέπει να διαλέξεις στρατόπεδο.

Βο: Δεν ένιωσα ότι πρέπει να διαλέξω στρατόπεδο. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο καθένας από τους δύο να είναι καλά. Το τι συνέβη μεταξύ τους και γιατί χώρισαν δεν με αφορά.

Σε ρωτούσε ο ένας για τον άλλο;

Βο: Όχι. Δεν το έκαναν ούτε στο παρελθόν και δεν το κάνουν ούτε και τώρα. Και πρέπει να σου πω ότι μιλώντας με τον Λάμπρο του είπα ότι θα κυκλοφορήσει το τραγούδι που ηχογραφήσαμε με τη Ματίνα και χάρηκε πολύ.

Ματίνα, εσύ ένιωσες αμήχανα που συνεργάζεσαι με τον φίλο του πρώην συντρόφου σου;

Ματίνα: Μπορεί να χωρίσαμε με τον Λάμπρο, αλλά δεν τσακωθήκαμε. Θέλουμε ο ένας το καλύτερο για τον άλλο. Οπότε δεν αισθάνθηκα περίεργα, γιατί ήξερα ότι ο Λάμπρος χαίρεται που συνεργαζόμαστε. Εξάλλου, είναι άλλη η σχέση που είχα με τον Λάμπρο και άλλη αυτή που έχω με τον Βο.

Μπήκες ποτέ στον πειρασμό να τον ρωτήσεις τι κάνει ο Λάμπρος;

Ματίνα: Όχι. Δεν ένιωσα αυτή την ανάγκη. Αλλά και ο Βο κρατάει τις ισορροπίες. Δεν θα αναφέρει τον Λάμπρο μπροστά μου.

Θα σε ενοχλήσει αν μάθεις ότι έκανε νέα αρχή στη ζωή του;

Ματίνα: Όχι. Ίσα ίσα που θα χαρώ πολύ. Υπάρχει εκτίμηση κι αγάπη ανάμεσά μας και θέλω να τον δω χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό OK! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ