Η 32χρονη πρωταθλήτρια kickboxing Αθηνά Ευμορφιάδη συστήνει τον επί πέντε χρόνια επιχειρηματία σύντροφό της, Γιάννη Μαυροκορδάτο και την 13χρονη κόρη της Γιολένα, ενώ μιλά για την εμπειρία της στο Survivor, τους συμπαίκτες της, τις στρατηγικές που ακολουθούν αλλά και γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει.

Γιάννη, πώς έβλεπες την Αθηνά μέσα στο Survivor;

Γιάννης: Νομίζω ότι η Αθηνά δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις ήττες της. Αλλά σε αυτό έφταιγε και το ότι υπήρχαν διαφορετικές προσωπικότητες μέσα στο παιχνίδι. Με κάποιους από αυτούς δεν ταίριαζε κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να της σπάνε τα νεύρα.

Ήθελες να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα;

Γιάννης: Όπως την έβλεπα, ναι. Παρόλο που ήμουν ο άνθρωπος που την έσπρωξε να πάει, καταλάβαινα ότι πιεζόταν πολύ. Και πραγματικά, όταν γύρισε το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν «πού με έστειλες;».

Αθηνά, πώς ένιωσες όταν συναντήθηκες ξανά με την οικογένειά σου;

Αθηνά: Της κόρης μου της άρεσε το Survivor και ήθελε να παραμείνω στο παιχνίδι. Αλλά όταν γύρισα μου είπε: «Από τη στιγμή που αυτή ήταν η επιθυμία σου, χαίρομαι πολύ που επέστρεψες». Ο Γιάννης ήθελε πολύ να γυρίσω και το κατάλαβα κι από το μήνυμα που μου έστειλε στο έπαθλο επικοινωνίας. Δεν μπορεί λεπτό να ζήσει μακριά μου!

Γιάννης: Από τότε που κάναμε σχέση με την Αθηνά είμαστε και στη δουλειά και στο σπίτι μαζί. Δεν είχε τύχει ποτέ ξανά μέχρι τώρα να χωριστούμε για τόσο μεγάλο διάστημα. Πραγματικά, αισθανόμουν ότι ήταν σαν να είχαμε χωρίσει και την… άκουσα λίγο. (Γελάει.)

Πώς γνωριστήκατε;

Αθηνά: Τον Γιάννη τον γνώρισα το 2017 όταν αποφάσισα επιτέλους να βγω από το σπίτι μου και να πάω να διασκεδάσω στο YTON, όπου εμφανιζόταν ο Νίκος Βέρτης. Όταν με πρωτοείδε, όπως μου είπε αργότερα, ενθουσιάστηκε μαζί μου και έψαχνε μέρες να με βρει. Τελικά μου έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook, όπου κι εκεί του απάντησα πολύ επιθετικά. Αλλά είχε τον τρόπο του να με προσεγγίσει και σχεδόν από την πρώτη μέρα που συναντηθήκαμε είμαστε μαζί. Αυτό που συνηθίζω να λέω για τον Γιάννη είναι ότι είναι ένας τόσο ήρεμος και λογικός άνθρωπος που με τον τρόπο του κατάφερε να με δαμάσει, γιατί ήμουν ένα αγρίμι. Και ήμουν και πολύ καχύποπτη με όλους.

Γιάννης: Εγώ την είδα, μου άρεσε, αλλά δεν ήξερα το όνομά της. Ευτυχώς, ένας συνεργάτης μου τη γνώριζε, μου έδωσε το προφίλ της στο Facebook και μου είπε «κάνε τα κουμάντα σου». Έσβησα και έγραψα δεκάδες μηνύματα πριν της στείλω κάποιο, γιατί γενικά δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος προσέγγισης. Δεν ήξερα όμως πώς αλλιώς να μιλήσω μαζί της. Της έγραψα λοιπόν «πότε έφυγες και δεν σε πήρα χαμπάρι! Είσαι πάρα πολύ όμορφη! Συγχαρητήρια». Μου λέει «με βρήκες. Παρακάτω!». Εγώ τότε ομολογώ ότι κόλλησα λίγο και δεν ήξερα τι να απαντήσω. Ο πάγος έσπασε όταν με ρώτησε για τη φωτογραφία που είχα με την κόρη μου στο Facebook. «Είναι η ανιψιά σου;» με ρώτησε. «Όχι, είναι η κόρη μου, είναι η ζωή μου όλη και δυστυχώς δεν μένουμε μαζί» της απάντησα. Κάπως έτσι αρχίσαμε να μιλάμε και καταλάβαμε ότι είχαμε πολλά κοινά. Μία εβδομάδα μετά προφασίστηκα ότι έχω μια δουλειά στην Κόρινθο, όπου έμενε με την οικογένειά της, και το πρώτο μας ραντεβού έγινε εκεί.

Αθηνά, είπες πριν ότι ήσουν καχύποπτη. Γιατί;

Αθηνά: Διότι πριν γνωρίσω τον Γιάννη ήμουν σε μια τοξική σχέση. Ήμουν με έναν άνθρωπο που με ζήλευε τόσο πολύ που δεν με άφηνε να βγαίνω από το σπίτι. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί μου. Έκανε ακραία πράγματα που δεν θέλω ούτε να τα θυμάμαι. Μέχρι και για το άθλημά μου είχε ενστάσεις και δεν ήθελε να συνεχίσω. Ακόμη και για το παιδί με είχε κάνει να πιστεύω ότι είμαι τυχερή που τον έχω γιατί κανένας δεν πρόκειται να κοιτάξει μια χωρισμένη γυναίκα που είναι μανούλα. Αν το ντύσιμό μου ήταν λίγο πιο καλό, μου έλεγε ότι το κάνω για να προκαλώ. Και το χειρότερο είναι ότι για την άσχημη συμπεριφορά που είχε απέναντί μου με είχε κάνει να πιστέψω ότι φταίω εγώ. Δεν θέλω όμως να μιλήσω άλλο για αυτό γιατί και αξία θα του δώσω.

Η κόρη σου Γιολένα τον γνώριζε αυτό τον άνθρωπο;

Αθηνά: Η Γιολένα ήταν μικρή και δεν μπορούσε να ξέρει τι περνάει η μητέρα της και με αυτό τον άνθρωπο δεν μέναμε μαζί. Ο πρώτος άντρας που μπήκε στο σπίτι μου μετά το διαζύγιό μου ήταν ο Γιάννης.

Πόσο καιρό μετά τη γνωριμία σας αποφασίσατε να συγκατοικήσετε;

Αθηνά: Πολύ νωρίς. Ο Γιάννης ήθελε από την πρώτη στιγμή να γνωρίσει και τους γονείς μου και τη Γιολένα. Αυτό εμένα μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Με το που τον γνώρισαν, τον υποδέχτηκαν σαν να ήταν μέλος της οικογένειας και δεν έκανε ούτε και σε εκείνους εντύπωση ότι αποφασίσαμε να ζήσουμε μαζί. Η κόρη μου, επειδή έχει μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα της, όταν γνώρισε τον Γιάννη, τον έσφιξε τόσο δυνατά λες και τον ήξερε χρόνια.

Γιάννης: Νομίζω ότι η Αθηνά κατάλαβε από την πρώτη μας συνάντηση με ποιον είχε να κάνει. Ήθελα να γνωρίσω την οικογένειά της και την κόρη της. Κι αυτό που συνηθίζω να λέω είναι ότι με τη Γιολένα είμαστε δύο ψυχές με τις ίδιες ανάγκες. Επειδή εγώ δεν μένω μαζί με την κόρη μου και την έχω στερηθεί και αντίστοιχα και η Γιολένα με τον πατέρα της δεν έχουν καθημερινή επαφή, ήταν σαν να παντρεύτηκαν οι ανάγκες μας.

Αθηνά: Ο Γιάννης έχει δώσει μεγάλη αγάπη στην κόρη μου, σαν να είναι δικό του παιδί.

Σκέφτεστε να παντρευτείτε;

Αθηνά: Ο Γιάννης από την πρώτη μέρα που με είδε μου είπε «εγώ εσένα θα σε παντρευτώ». Ο γάμος μας κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει, αλλά θέλαμε να φτιάξουμε πρώτα την επιχείρησή μας.

Γιάννης: Δυστυχώς, ανοίξαμε τη σχολή πολεμικών τεχνών Epic Fight Club και τέσσερις μήνες μετά ήρθε η πανδημία. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε για δεκαοκτώ μήνες. Για τον επόμενο χρόνο ανοίγαμε και κλείναμε, όπως και με τα νυχτερινά μαγαζιά. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, επαγγελματικά και οικονομικά δυσκολευτήκαμε πολύ. Αλλά ο γάμος θα έρθει σύντομα. Αν πάνε όλα καλά, θα παντρευτούμε μέσα στο 2022. Έτσι κι αλλιώς, δεν θα αλλάξει κάτι στη σχέση μας. Με την Αθηνά ζούμε σαν παντρεμένοι από την πρώτη μέρα.

Αθηνά: Ο γάμος δεν θα αργήσει. Απλά δεν έχουμε προλάβει ακόμα να το οργανώσουμε. Θέλω πολύ να παντρευτούμε με τον Γιάννη και να αποκτήσουμε και παιδί. Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να του χαρίσω και θέλω πολύ να γίνουμε γονείς.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ