Η Αννίτα Πάνια και ο Ηλίας Ψινάκης ετοιμάζονται για την τους πρεμιέρα με την εκπομπή «Έλεος». Λίγο πριν τους απολαύσουμε μέσα από τη συχνότητα του Mega μίλησαν στο περιοδικό ΟΚ! για όλα!

Δεν μπορώ να φανταστώ πώς κάνετε σύσκεψη με την ομάδα σας.

Αννίτα: Θα σου πω εγώ. Λέγονται διάφορες ιδέες, ο Ηλίας τα βρίσκει όλα χάλια, τσακώνεται και φεύγει. Και εμείς μετά κάνουμε την εκπομπή. Του Ηλία δεν πρέπει να του λες τι θα γίνει από πριν. Είναι σαν το σεξ, δεν συζητιέται, γίνεται.

Ηλίας: Είχα μάθει, βλέπεις, αλλιώς. Πήγαινα στην Κορομηλά με τον Σάκη, έλεγα «τώρα θα γίνει αυτό που λέω εγώ». Και γινόταν. Μέχρι και στο μοντάζ έμπαινα. Ευτυχώς τώρα έχουμε έναν τρομερό διευθυντή, τον Σούσουλα, και τον εμπιστεύομαι απόλυτα.

Αννίτα, τι θα άλλαζες στον Ηλία;

Αννίτα: Αυτό το κομμάτι είναι συλλεκτικό, δεν το πειράζεις.

Ας πούμε, τότε, ποια γωνία του θα στρογγύλευες;

Αννίτα: Δεν μου αρέσουν τα στρογγυλεμένα πράγματα, για αυτό τον αγαπώ. Με τις γωνίες του, με τις αγωνίες που δημιουργεί. Διαλέγω τους ανθρώπους όπως είναι, θεωρώ αγενέστατο να θέλεις να τους αλλάξεις.

Θα μπορούσες να πεις, για παράδειγμα, να μην αργεί.

Αννίτα: Μα για να αργήσει, έχει φτιάξει κάτι στο μυαλό του, θέλει κάτι να αλλάξει επειδή θεωρεί ότι θα γίνει καλύτερο. Αυτός είναι ο Ηλίας Ψινάκης, τον αγοράζεις όπως είναι ή τον απορρίπτεις. Εγώ έκανα το λάθος και τον αγόρασα. (Γελάνε.) Το πήρα το παλτό, ευτυχώς που βγήκε χειμωνιάτικο.

Είπες αμέσως το «ναι» όταν σ’ τον πρότειναν;

Αννίτα: Ναι. Είμαι χορτασμένη από την τηλεόραση, έγιναν τα πράγματα που ήθελα να κάνω. Και απορώ πώς τα έκαναν! Τα βλέπω τώρα και λέω «καλά, εγώ τα έλεγα, αυτοί τα έκαναν;». Στο «Χρυσό κουφέτο» βάζαμε τους ανθρώπους κρεμασμένους στα ράφια, κατέβαιναν από τσουλήθρες, έπεφταν πάνω τους πράγματα, ήταν όλο γκροτέσκο, που έφερνε όμως νούμερα τηλεθέασης.

Ηλίας: Μέχρι το CNN έφτασε το «Χρυσό κουφέτο».

Αννίτα: Δεν υπηρέτησα ποτέ ξένα φορμάτ, το εγώ μου είναι χορτασμένο. Με τον Ηλία δεν αισθάνομαι ότι μοιράζομαι κάτι, απλώς συμβαίνει. Δεν νιώθω ότι μου παίρνει από τον χώρο και τον χρόνο μου. Είπαν κάποιοι «πώς θα κάνετε συνέντευξη με τρεις;». Μα δεν θα κάνουμε συνέντευξη με τρεις γιατί ο τρίτος δεν είναι άνθρωπος, είναι ο Ηλίας Ψινάκης. Είναι εκείνος που θα σου καταστρέψει μια συνέντευξη αλλά θα το κάνει με έναν παιδισμό –και κωλοπαιδισμό μαζί–, που μπορεί εκείνη τη στιγμή να σε εξοργίσει αλλά στο τέλος τον αγαπάς. Έχει και μια αφέλεια, παθαίνει και ένα εμμονικό, σαν τα παιδιά που θέλουν να γίνει αυτό που ζητάνε εκείνη τη στιγμή, και μετά του βγαίνει το ενοχικό. Είναι εντελώς παιδί ο τύπος. Ηλικίας 7 με 8, αύριο κανονικά έχει σχολείο.

Ηλίας: Τα ‘πε και ξεθύμανε! Σε όλα δίκιο έχει.

Η Αννίτα Πάνια και ο Ηλίας Ψινάκης στον φακό της Ολυμπίας Κρασαγάκη.

Είσαι λίγο αυτοκαταστροφικός;

Αννίτα: Καλέ, φουλ.

Ηλίας: Όχι, δεν είμαι.

Αννίτα: Οι καταστροφές γίνονται χωρίς να το έχει καταλάβει, για αυτό και έχει επιβιώσει.

Ηλίας: Για να το λέει, κάτι θα έχει δει. Εγώ όμως ό,τι κάνω το κάνω για να περάσω καλά. Δεν έχω λόγο να καταστρέψω τον εαυτό μου. Να περνάω καλά θέλω, τώρα αν αυτό έχει συνέπειες…

Αννίτα: Δεν κάνει, μωρέ, αυτοκαταστροφικά.

Ηλίας: Μπα, άλλαξες γνώμη;

Εσύ, Ηλία, θα άλλαζες κάτι από τη ζωή σου;

Ηλίας: Ίσως κάποια δυσάρεστα πράγματα, που αφορούσαν κυρίως τους γύρω μου, να τα έκανα αλλιώς. Όχι για μένα, για εκείνους. Δεν έχω εγωισμούς, Νίκο, ζητάω «συγγνώμη» και το εννοώ. Έχω λίγους ανθρώπους γύρω μου και τους αγαπώ. Όπως τον πρώην άντρα της Αννίτας, τον θεωρώ μεγαλοφυΐα. Γιατί το είπα όμως αυτό;

Αννίτα: Θα σε γελάσω.

Μια και το ανέφερες, θα φέρετε τον Καρβέλα στην εκπομπή;

Αννίτα: Έτσι όπως το λες είναι σαν να τον κουβαλήσουμε σηκωτό. Αν αποφασίσει να έρθει, θα έρθει με χαρά και με κέφι. Ο Νίκος είναι υποστηρικτής της εκπομπής μας, έχει γράψει το τραγούδι των τίτλων.

Ρωτάτε και προσωπικά πράγματα τους καλεσμένους;

Αννίτα: Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα πια να πιέζεις τον άλλο για να βγουν τίτλοι. Δεν είναι σύγχρονη τηλεόραση αυτό το πράγμα. Ο κόσμος έχει σκάσει από τις τηλεδίκες. Σε ένα βραδινό talk show θέλεις να υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα. Δεν χρειάζεται να τα πει όλα με όνομα, ΑΦΜ, ΦΠΑ και πώς το λένε το άλλο, τον ΑΜΚΑ, όλα ίδια μου φαίνονται αυτά. Πήγα προχθές στο φαρμακείο και μου ζήτησαν τον ΑΜΚΑ. «Τι είναι αυτό;» τους λέω. Δεν είχα ιδέα. Μετά έμαθα ότι είναι κάτι που το δίνεις για ιατρικά θέματα. Έχω ΑΜΚΑ τελικά.

Ηλίας: Όλοι έχουμε.

Αννίτα: Αλήθεια;

Ηλίας: Μόνο εσύ νομίζεις ότι το έχεις στην Ελλάδα;

Αννίτα: Δηλαδή γεννιέσαι και έχεις ΑΜΚΑ;

Ηλίας: Έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι.

Φαίνεται και η ηλικία στον ΑΜΚΑ, αν και εσείς δεν την κρύψατε ποτέ. Αννίτα, όταν μπήκε το 5 μπροστά, ζορίστηκες;

Αννίτα: Σε λίγο θα μπει και το 3 δίπλα στο 5. Όταν ήμουν μικρή, έλεγα «ποπό, αυτός είναι 50, μεγάλος άνθρωπος!».

Ηλίας: Στη δική μου εποχή έγραφαν «λεωφορείο πάτησε γέρον 47 ετών». (Ξεκαρδίζονται.)

Και με τον καθρέφτη σου, Αννίτα, καλά τα πας;

Ηλίας: Πολύ καλά είναι, σου το λέω εγώ που είμαι του λίφτινγκ.

Αννίτα: Καλά, κάποια στιγμή μπορεί να το χρειαστώ κι εγώ. Μπότοξ έχω κάνει. Μπορούμε να έχουμε την υγεία μας, μωρέ, και να βλεπόμαστε;

Μια και είπαμε για ΦΠΑ πριν, με την οικονομική διαχείριση πώς τα πάτε;

Αννίτα: Χάλια.

Ηλίας: Και εγώ τα σκορπάω.

Αννίτα: Ευτυχώς είχα πάντα δίπλα μου ανθρώπους που ήξεραν από λογιστικά, γιατί δεν έχω ιδέα, αγάπη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δίνω πολλά λεφτά στην Εφορία.

Ηλίας: Εγώ δεν έχω πάει ποτέ στην τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ