Αν και μετρά 30 χρόνια στοχοπροσήλωσης στο θέατρο μπήκε αυτή τη σεζόν στις ζωές των τηλεθεατών μέσα από τη σειρά «Αυτή η Νύχτα Μένει». Η ηθοποιός Άννα Μάσχα εκμυστηρεύεται τον λόγο που έμενε μακριά από το μέσο και αποκαλύπτει την ηλικία της στο περιοδικό ΟΚ!

Όπως λέει η Άννα Μάσχα σε νεαρότερη ηλικία δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της σε 10ωρα γυρίσματα και πλέον υπάρχει σεβασμός στα όριά της.

Και η τηλεόραση παρέμενε ένα άγνωστο μέσο για σένα.

Ήμουν αφοσιωμένη στο θέατρο. Φοβόμουν την τηλεόραση, την πολλή έκθεση, ότι δεν θα είμαι καλή. Στο θέατρο παίρναμε πολύ χρόνο στην πρόβα για να στήσουμε κάθε σκηνή. Στην τηλεόραση συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δεν αισθανόμουν ότι «το έχω». Και δεν το δοκίμαζες. Όχι, δεν ήθελα. Επίσης, ήμουν και λίγο τεμπέλα, να με πω. Παρόλο που είχα περισσότερες αντοχές και ήμουν πιο νέα. Και μετά από ξενύχτια πήγαινα να κάνω πρόβα και με hangover. Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ τη μέρα μου με 10ωρο γύρισμα, πρόβα, παράσταση. Θα τρελαινόμουν, νομίζω. Και επίσης δεν είχα τότε, ας πούμε, τη φιλοδοξία να με δω εξώφυλλο.

Και άφησες να περάσουν σχεδόν τριάντα χρόνια για να αποδεχτείς αυτή τη μαζική προβολή.

Τώρα είναι αλλιώς νομίζω. Κι εγώ ξέρω πώς να το χειριστώ καλύτερα. Επίσης είναι άλλα τα ζητούμενα όταν είσαι 54 και άλλα όταν είσαι 24. Δηλαδή υπάρχει ένας σεβασμός στα όριά μου. Είμαι πια μια μεγάλη γυναίκα. Τότε δεν τα σέβονταν, υπήρχε μια απαίτηση πάντα στους νέους.

Δεν θεωρείς ότι ο ναρκισσισμός είναι απαραίτητος για έναν ηθοποιό;

Ο ναρκισσισμός έχει να κάνει με την ίδια τη δουλειά μας, όταν είσαι πάνω στη σκηνή, μπροστά στην κάμερα, εκεί. Όχι με τη διαφήμιση της δουλειάς μας. Στο πλαίσιο αυτού του πρώτου θεατρικού στο πανεπιστήμιο ο φοβερός μας καθηγητής Γιάννης Τσιώλης μας είχε δώσει έναν ορισμό. Ναρκισσισμός είναι να κοιτάζεις τον εαυτό σου να κοιτάζει τον κόσμο, όπως όταν βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο στην καλλιτεχνική διαδικασία, και ειδικά στις παραστατικές τέχνες που έχουν να κάνουν με performance.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη/Cube Digital Production

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ