Η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας είναι μόλις 25 χρονών, ζει στη Νορβηγία, σπουδάζει ιατρική και ονειρεύεται να κάνει τους Έλληνες υπερήφανους. H Αμάντα Γεωργιάδη, λίγο πριν από τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στο Τορίνο της Ιταλίας, μιλά για τα συναισθήματά της, περιγράφει την ιστορία πίσω από το τραγούδι Die Together, αναφέρεται στα παιδικά της χρόνια στα Γιάννενα και δηλώνει ότι έχει την απόλυτη στήριξη του συντρόφου της.

Είναι Νορβηγός;

Ναι. Το όνομά του είναι Άρλαν και είναι γιατρός, όπως εγώ. Γνωριστήκαμε στη σχολή. Αγαπάει κι εκείνος πολύ τις τέχνες, και ειδικά τον χορό. Έχει κερδίσει, μάλιστα, και σε κάποια πρωταθλήματα χορού.

Για τη Eurovision τι σου είπε;

Στην αρχή αγχώθηκε λίγο. Αλλά μου είπε «να είσαι ο εαυτός σου». Ξέρει ότι είναι τεράστιο αυτό το πράγμα. Αλλά με υποστηρίζει πάρα πολύ και μου λέει πάντα τη γνώμη του όταν ακούει τα τραγούδια μου. Το Die together του άρεσε πάρα πολύ. Και παρόλο που έχει κι εκείνος πολύ βαρύ πρόγραμμα είναι δίπλα μου. Όταν γυρίσαμε το βιντεοκλίπ στη Σύμη με τον σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα και όλο το team της ΕΡΤ, ήταν μαζί μου, και μάλιστα προσφέρθηκε να παίξει και σε κάποια σκηνή. Όταν του είπα ότι έχει βρεθεί ο συμπρωταγωνιστής μου, μου απάντησε: «Δεν μπορώ να υποδύομαι τον σερβιτόρο που σας φέρνει κάτι να πιείτε;». (Γελάει.) Ο Άρλαν αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τρελαίνεται για το φαγητό.

Ξέρεις να μαγειρεύεις ελληνικά φαγητά;

Δεν ξέρω να μαγειρεύω καθόλου. Η κουζίνα μού προκαλεί πανικό. Το μόνο που ξέρω να φτιάχνω είναι τζατζίκι και φέτα με μέλι. Αλλά αγαπάω πολύ την ελληνική κουζίνα. Ο μπαμπάς μου μαγειρεύει καταπληκτικά γιουβαρλά – κια, ντομάτες γεμιστές, φακές, μπάμιες. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, τρώω κάθε μέρα γύρο. Έχουμε και στη Νορ – βηγία γύρο, αλλά δεν είναι το ίδιο. Και κοστίζει και 10 ευρώ το σουβλάκι.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ