Η τελευταία σύζυγός του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού -η γυναίκα που τον αγάπησε και του παραδόθηκε άνευ όρων- και η μεγάλη του κόρη Σάντρα Βουτσά – στην οποία ο ίδιος είχε τεράστια αδυναμία- φωτογραφίζονται μαζί για το ΟΚ! και μιλούν για τη ζωή τους δίπλα στον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον γενναιόδωρο άνθρωπο που ήξερε να κάνει τους άλλους να γελούν με την ψυχή τους.

Φεβρουάριος του 2013. Η Αλίκη Κατσαβού έχει βγει για φαγητό με τον Κώστα Βουτσά στο εστιατόριο Agora, πίσω από το Χίλτον, όπου συνήθιζαν να συχνάζουν. Η σχέση τους μετρά μόλις κάποιες εβδομάδες. Εκείνο το βράδυ στην παρέα τους βρίσκεται και η μεγάλη κόρη του ηθοποιού, Σάντρα Βουτσά την οποία απέκτησε από τον γάμο του με την Έρρικα Μπρόγιερ. «Σάντρα να σου συστήσω την Αλίκη. Παίζουμε μαζί στο «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» στο Μέγαρο Μουσικής. Η Αλίκη είναι η σύντροφός μου». Από εκείνο το βράδυ του Φλεβάρη μέχρι σήμερα, οι δύο γυναίκες παραμένουν δεμένες – στις χαρές και στις λύπες. Είναι πια οικογένεια. Αυτό που ενώνει την Αλίκη Κατσαβού με την Σάντρα Βουτσά είναι η αγάπη για τον Κώστα Βουτσά. Και κάποιες αναμνήσεις μαζί του που τις φυλάνε μέσα τους ως πολύτιμές.

Παντρεύεστε και δημιουργείτε μαζί οικογένεια. Πώς ήταν ο Βουτσάς ως σύντροφος;

Αλίκη: Με τον Κώστα ήταν γραφτό να συναντηθούμε. Τον πρώτο καιρό της σχέσης μας, που δεν με γνώριζε ακόμη καλά, φοβόταν ίσως λίγο και ήταν προσεκτικός. Έπαιρνε, για παράδειγμα, κάποια τηλέφωνα παραπάνω αλλά μετά χαλάρωσε. Και εγώ χαλάρωσα μαζί του. Ήμουν άλλος άνθρωπος πριν από τον Κώστα.

Σάντρα: Πράγματι, ο πατέρας μου ηρέμησε πολύ με την Αλίκη. Εμένα μου είχε πει πάρα πολλές φορές: «Η Αλίκη είναι η καλύτερη γυναίκα που είχα στη ζωή μου».

Αλίκη: Κι όμως, εγώ δεν ένιωθα τόσο σίγουρη για τα συναισθήματά του, είχα πάντα αγωνία. Μετά από τρεις γάμους και τρία παιδιά, συναντάει εμένα. «Πόσο γράφω μέσα του;», «Πόσο βαθύς είναι ο έρωτάς του;» αυτά τα ερωτήματα με απασχολούσαν. Όταν πια έφυγε από τη ζωή, διάβασα την τελευταία συνέντευξη που είχαμε δώσει μαζί σε ένα κυπριακό περιοδικό – με πόσο τρυφερά λόγια μιλούσε για μένα. Και τότε το μυαλό μου συγκέντρωσε όλα όσα έζησα μαζί του –τα λόγια, τις κινήσεις και τις πράξεις του– και κατάλαβα πως πράγματι είχα «μετρήσει» μέσα του.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ