Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενη και ήρεμη και αυτό φαίνεται από το πρώτο «καλησπέρα».

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο ποζάροντας στους χώρους του κτήματος The Ranch στο Σοφικό Κορινθίας δείχνει να εναρμονίζεται αμέσως με την ύπαιθρο.

Ο χώρος που παντρεύει τη φύση με τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκεται μιάμιση ώρα μακριά από το αστικό τοπίο της πρωτεύουσας και ανήκει στον σύντροφό της Κυριάκο Σκούρα.

Η παλιότερη σχέση με τον Γιάννη Πάριο και το κυνηγητό των παπαράτσι

Η κουβέντα περνάει σε έναν βασικό πυλώνα στη ζωή των ανθρώπων. Κεντρικό και στη δική της. Τον έρωτα. Έχει ζήσει κινηματογραφικούς έρωτες;

«Εννοείται! Το έχω κι εγώ να το ζω κινηματογραφικά. Το “κινηματογραφικό” δεν έχει απαραίτητα happy end. Έχει πάθος. Γενικά έχω ζήσει τη ζωή μου με πάθος. Στον έρωτα παθιάζομαι, στη δουλειά παθιάζομαι, στην καθημερινότητά μου το ίδιο» απαντά.

Ποτέ δεν έχει μπει στη διαδικασία να μείνει σε μια σχέση από την οποία λείπει ο έρωτας, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν σου έχει φύγει ο έρωτας, δεν πάει να έχει ο άλλος εκατό χιλιάδες χαρακτηριστικά που σου ταιριάζουν… Δεν μπορείς να μείνεις. Εγώ τουλάχιστον. Άμα φύγει ο έρωτας, μετά γίνεσαι αδελφάκι με τον άλλο».

Ναι, αλλά πόσο κρατάει ο έρωτας;

«Κοίταξε να δεις, ο έρωτας μπορεί να κρατήσει τόσο όσο. Έρωτες ζούμε. Και οι έρωτες έχουν κι αυτοί μια ημερομηνία λήξης. Απλώς κάποιοι μεταλλάσσονται σε αγάπη και συντροφικότητα. Έτσι πάντα έχεις αυτή την αίσθηση του έρωτα. Κάποιοι όμως παραμένουν κινηματογραφικοί και απλά τελειώνουν».

Ο γάμος, η εκκλησία και το νυφικό δεν της λείπουν. Τα σχέδιά της πλέον είναι διαφορετικά.

«Δεν με αφορά το θέμα “γάμος”. Με αφορά πολύ το θέμα της συντροφικότητας. Έχω τον άνθρωπό μου, έχω μια αγκαλιά, έχει και εκείνος και είμαστε ο ένας για τον άλλο» παραδέχεται με ειλικρίνεια. Είναι γνωστό ότι η Αλεξάνδρα προσπαθεί να διαφυλάσσει την προσωπική της ζωή, ακόμα κι αν πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν θυμάται ένα περιστατικό που ένιωσε να εισβάλλουν κυριολεκτικά στη ζωή της:

«Έχω νιώσει να εισβάλλουν στη ζωή μου με μια συγκεκριμένη σχέση που είχε γίνει γνωστή. Με τον Γιάννη Πάριο. Βγαίναμε το πρωί από το σπίτι και από τον θάμνο πετάγονταν φωτογράφοι. Πού να το περιμένω; Ξέρεις ότι αν θα πας κάπου, θα σε φωτογραφίσουν, αλλά όχι να είναι ο άλλος πίσω από έναν θάμνο. Τρομάζεις. Παθαίνεις πανικό. Θυμάμαι ότι έκανα τότε ένα σίριαλ και είχα γύρισμα στον Νέο Βουτζά. Τότε μέναμε με τον Γιάννη στην Άνω Γλυφάδα. Μου λέει λοιπόν “να έρθω μαζί σου στο γύρισμα;”, του απαντάω “και δεν έρχεσαι;”. Πάμε λοιπόν από την Άνω Γλυφάδα στον Νέο Βουτζά. Σταματάω, παρκάρω, βγαίνουμε έξω και ξαφνικά βλέπουμε έναν τύπο με μια φωτογραφική μηχανή να είναι από πίσω μας και να μας φωτογραφίζει. Του λέμε “όπα, για έλα εδώ!” και μας απαντάει ότι μας παρακολουθούσε από το σπίτι. Ε, δεν είναι λίγο τρομακτικό; Έκανε όλη αυτή τη διαδρομή… Είναι λίγο κάπως αυτό».

Λένε ότι μεγαλώνοντας αλλάζει και ο τρόπος που κανείς ερωτεύεται. Ποια είναι, όμως, η γνώμη της ίδιας;

«Όταν είσαι 20, ερωτεύεσαι διαφορετικά γιατί δεν έχεις και τις ίδιες ανάγκες που έχεις όταν είσαι 40 ή 50. Ερωτεύεσαι και όπου βγάλει. Όταν μεγαλώνεις, ερωτεύεσαι μεν αλλά ξέροντας παράλληλα κάποιες περισσότερες ανάγκες που έχεις. Αυτό είναι κριτήριο για το αν θα σκιρτήσει και η καρδιά γιατί μεγαλώνοντας θέλει και κάποια άλλα πράγματα».

Είναι τελικά καλύτερος ο έρωτας σε μεγαλύτερη ηλικία;

«Ναι! Κι αυτό γιατί έχεις αποκτήσει μια εμπειρία χρόνων και έχω την αίσθηση ότι ξέρεις καλύτερα να διαχειρίζεσαι τα πράγματα. Αν πάρεις τα μαθήματα της ζωής –που σ’ τα δίνει απλόχερα–, νομίζω ότι ο έρωτας είναι πολύ πιο ισορροπημένος και ωραίος».

Δηλώνει παρορμητική εξηγώντας όμως πως ακόμα και όταν θυμώνει κάνει πάντα μια δεύτερη σκέψη.

«Βουτάω τη γλώσσα στο κεφάλι» ξεκαθαρίζει. Με τα χρόνια γνωρίζει καλά πια πώς να συμπεριφερθεί στις ερωτικές της σχέσεις. Όταν αυτές είναι ακόμη ζωντανές αλλά και όταν έχουν πλέον τελειώσει. «Παλιότερα έλεγα, για παράδειγμα, όταν τελείωνε μια σχέση “ναι, αλλά μου έκανε αυτό, ήταν έτσι, έκανε το άλλο”. Τώρα λοιπόν αυτό που έχει αλλάξει σε εμένα είναι πως όταν τελειώνει μια σχέση λέω “κούκλα μου, ο άνθρωπος έτσι ήταν. Δική σου επιλογή ήταν. Ήθελες να τα δεις; Ήθελες. Εθελοτυφλούσες; Εθελοτυφλούσες. Άρα η ευθύνη είναι όλη δική σου”. Αναλαμβάνω πλέον απόλυτα την ευθύνη των πράξεων μου. Δεν κατηγορώ τον άλλο».

Και κάπως έτσι πορεύεται διατηρώντας τις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή της.

«Με όλους. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα στοιχείο του φιλοσοφημένου ανθρώπου. Και δεν το λέω μόνο για εμένα αλλά και για τους συντρόφους μου. Πιστεύω πως όταν έχει υπάρξει αγάπη και έρωτας, δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο. Μένει. Υπάρχει ένα απόθεμα αγάπης για αυτό τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις μοιραστεί τόσες καλές στιγμές. Εγώ έχω την τάση να ξεχνάω τις κακές στιγμές. Καθαρίζει η ψυχή σου με αυτό τον τρόπο. Και οι σύντροφοι που είχα είναι της ίδιας φιλοσοφίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ