Οι μέρες που οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες δεν φρόντιζαν τον εαυτό τους ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι νέες θεραπείες αντιγήρανσης είναι εδώ και προσφέρουν ένα όμορφο και κυρίως φυσικό αποτέλεσμα.

Το okmag παρουσιάζει σήμερα τις νέες αυτές θεραπείες αντιγήρανσης, με τη βοήθεια του Θέμη Μουστάκα, ιδιοκτήτη του πρότυπου κέντρου ιατρικής αισθητικής, δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής Perfectum Aesthetics. O ίδιος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HealthWatch Swiss Group στη Ζυρίχη της Ελβετίας, ύστερα από 15 και πλέον χρόνια ενασχόλησης στον χώρο της φαρμακευτικής αγοράς και των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία της υγείας στο Παρίσι και στη Ζυρίχη, τον Σεπτέμβριο του 2022 ίδρυσε στην Αθήνα την Perfectum Aesthetics.

Μια από τις επαναστατικές και φυσικές θεραπείες αντιγήρανσης μπορούμε να τη βρούμε αποκλειστικά στην Perfectum Aesthetics και είναι η νέα γενιά PRP που ονομάζεται PTR και μπορείτε να μάθετε τα πάντα γι΄αυτή αλλά και πολλά μυστικά αντιγήρανσης στο βίντεο που ακολουθεί με τη συνέντευξη του Θέμη Μουστάκα, στο okmag.


Έχεις δραστηριοποιηθεί επί χρόνια στην Ελβετία και τη Γαλλία. Πώς αποφάσισες να ιδρύσεις την Perfectum Aesthetics στην Αθήνα;
Έφυγα από την Ελλάδα το 2002 για να ακολουθήσω τα παιδικά μου όνειρα. Ασχολήθηκα με το φάρμακο και τις νέες τεχνολογίες στον χώρο της υγείας με τη βιοτεχνολογία. Εδώ και 16 χρόνια διευθύνω μια φαρμακευτική εταιρεία η οποία έχει παρουσία σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέσα από όλη αυτή την εμπειρία χρόνων ήρθα σε επαφή με νέες τεχνολογίες, καινοτομίες, ιατρικά πρωτόκολλα και πρακτικές οι οποίες πραγματικά προσφέρουν κάτι παραπάνω στον χώρο της υγείας. Τους τελευταίους τρεις μήνες αποφάσισα να μεταφέρω και να εφαρμόσω στην Ελλάδα κάποια από αυτά τα πράγματα που έζησα τα τελευταία χρόνια.


Ποιες θεραπείες και υπηρεσίες ομορφιάς έχει την ευκαιρία να απολαύσει όποιος σας επισκεφτεί;
Η όλη ιδέα ξεκίνησε από την παρατήρηση της ανάγκης που δεν έχει εκπληρωθεί από την αισθητική, δερματολογική κοινότητα στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στον χώρο. Αναφέρομαι στο επίπεδο των γιατρών. Έχω τη χαρά και την τιμή η ιατρική μου ομάδα να αποτελείται από εξαίρετους επιστήμονες με διεθνή εμπειρία και μεγάλη κλινική πράξη, που προέρχονται από την πλαστική χειρουργική, την αισθητική δερματολογία, την κλινική δερματολογία, ενώ διαθέτουμε και αισθητικούς. Μπορεί να γίνουν όλες οι θεραπείες, ξεκινώντας από την ιατρική αισθητική μέχρι την πλαστική χειρουργική. Βλεφαροπλαστική, αφαίρεση ελιών και σπίλων αλλά και πιο σοβαρές, όπως λιποαναρρόφηση και προσθετική στήθους. Και βέβαια τα κλασικά της αισθητικής δερματολογίας, ενέσιμα botox, fillers υαλουρονικού, θεραπείες κηλίδων, πανάδων κ.λπ. Η διαφορά μας είναι ότι έχουμε καταφέρει να εισαγάγουμε αρκετές καινοτομίες, νέα προϊόντα και εξελιγμένες προσεγγίσεις που έχουν να δώσουν κάτι παραπάνω στον χώρο της αισθητικής.

Ο Θέμης Μουστάκας


Οι νέες θεραπείες με βιοδιεγέρτες που προτείνετε εξασφαλίζουν ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα;

Ακριβώς. Η βασική μας φιλοσοφία είναι να αναδεικνύουμε τη φυσική ομορφιά, να τη σεβόμαστε και να κάνουμε τη γυναίκα πιο λαμπερή και πιο όμορφη. Η φιλοσοφία μας λοιπόν είναι να εντοπίζουμε προϊόντα και υπηρεσίες που στοχεύουν στο να πατάνε σε μια φυσική, ανθρώπινη διαδικασία για να έχουμε ένα ωραίο και φυσικό αποτέλεσμα. Ένα από αυτά είναι οι βιοδιεγέρτες. Τα ενέσιμα προϊόντα που βασίζονται σε πολυνουκλεοτίδια ή πολυδεοξυριβονουκλεοτίδια (PDRN) είναι μόρια με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, ικανά να καθορίσουν, μεταξύ άλλων, αυξημένο τόνο του δέρματος (αποτέλεσμα lifting) και αυξημένη ενυδάτωση. Πρόκειται για προϊόντα που μπορεί να εγχυθούν αποτελεσματικά τόσο μέσω βασικών όσο και μέσω προηγμένων τεχνικών. Καθαρίζονται εύκολα, δεν εμφανίζουν αλλεργικούς κινδύνους και είναι ασφαλή για τον ασθενή και τον γιατρό.

Γιατί θα μπορούσε κάποιος να προτιμήσει τους βιοδιεγέρτες από το υαλουρονικό;

Κάθε προϊόν έχει τον χώρο και τη θέση του. Θα έχει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, αλλά να ξέρουμε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δράσουν, γύρω στις 20 μέρες με 1 μήνα. Το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ καλό, λαμπερό, ιδιαίτερα όμορφο και διαρκεί παραπάνω.


Ποια είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία στο κέντρο σας;

Θα έλεγα το botox. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα και μετά από προτροπή μας νομίζω ότι υπερτερούν οι βιοδιεγέρτες αλλά και η θεραπεία νέας γενιάς PRP, που προσφέρουμε μόνο εμείς εδώ.

Τι είναι αυτή η θεραπεία νέας γενιάς;

Το PRP είχε κάποια προβλήματα και θέματα αστάθειας, αλλά λύθηκε από τους Αμερικανούς επιστήμονες, ενώ το PTR έχει 9 φορές πιο ισχυρό αποτέλεσμα από το κλασικό PRP. Το PTR (Platelet Tissue Regeneration) είναι το θαύμα της ανάπλασης νέου δέρματος σε πρόσωπο, λαιμό και σώμα, όπως αυτό που είχαμε πολύ νεότεροι. Δεν είναι θαύμα, αλλά εφαρμογή μοριακής βιολογίας, έργο εξαίρετων επιστημόνων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις κλινικές μελέτες για το ιατρικό πρωτόκολλο PTR, υπέρτατη εξέλιξη του γνωστού PRP, σε διάφορες εφαρμογές.

Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για απάτη κάποιων ιατρείων αισθητικής με γιατρούς που, αντί για υαλουρονικό, τοποθετούσαν στα πρόσωπα των πελατισσών τους νερό! Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;


Αυτό που λέω πάντα σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς είναι: «Πριν πάτε σε ένα ιατρείο, ψάξτε δυο-τρία πράγματα. Ποιος είναι ο γιατρός ο οποίος θα κάνει τη θεραπεία, τα μηχανήματα να είναι πιστοποιημένα και το τρίτο, και πολύ σημαντικό, την ποιότητα και την αυθεντικότητα των υλικών». Εμείς, για παράδειγμα, δείχνουμε το υλικό, και μάλιστα όταν φύγει ο ασθενής, θα του δώσουμε κι ένα αυτοκόλλητο με τον κωδικό της σύριγγας που χρησιμοποιήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ