Ο Ρόμπερτ Πάουελ, (Robert Powell) είναι ο ηθοποιός που το πρόσωπό του συνδέθηκε όσο κανενός άλλου με το πρόσωπο του Ιησού. Είναι πιο εμβληματικός «Ιησούς» που υπήρξε τα τελευταία χρόνια και όσοι κι αν πέρασαν από αυτό τον ρόλο δεν κατάφεραν να επισκιάσουν τον Ιησού που υποδύθηκε ο Πάουελ.

Από το 1977 που προβλήθηκε ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι, και για τις γενιές που ακολούθησαν η μορφή του Χριστού είναι συνυφασμένη με τη μορφή του Πάουελ που τότε ήταν ακριβώς 33 χρονών, όσο ήταν και ο Χριστός όταν σταυρώθηκε… (Αν και τα γυρίσματα ξεκίνησαν όταν ήταν 31).

Η καριέρα του μετά τον ρόλο στην ταινία του Τζεφιρέλι

Ο Βρετανός Ρόμπερτ Πάουελ ξεκινά την καριέρα της υποκριτικής στα 20 χρόνια του. Η ζωή του αλλάζει όταν ο Τζεφιρέλι τον επιλέγει μετά από δυο οντισιόν να ενσααρκώσει τον Χριστό στη σειρά ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Ο ίδιος πίστευε ότι θα πάρει τον ρόλο κάποιος ήδη διάσημος όπως ο Αλ Πατσίνο και ο Ντάστιν Χόφμαν. Ο Πάουελ έχει παίξει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και σειρές ενώ έχει δανείσει την εκπληκτική φωνή του σε ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά. Ωστόσο δεν εξαργύρωσε τη μεγάλη του επιτυχία ως «Ιησούς» στο Χόλιγουντ αφού η ταύτισή του με το πρόσωπο του Χριστού φόβιζε τους σκηνοθέτες να του δώσουν άλλους ρόλους. Παντρεύτηκε το 1975 την χορεύτρια Μπαμπς Λορντ και απέκτησαν δυο παιδιά.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ έχει δηλώσει για τον ρόλο αυτό: «Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο ρεαλιστικός μπορούσα».

Σε λίγες μέρες θα εμφανίστεί σε θεατρικό αφιέρωμα για τον Ντίκενς στη Μ. Βρετανία

Ο Πάουελ σε λίγες ημέρες θα εμφανιστεί σε ένα θεατρικό αφιέρωμα για τον Ντίκενς και συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Μαΐου στο Beccles Public Hall And Theatre. Είναι πλέον 80 ετών αλλά συνεχίζει όσο μπορεί να ασχολείται με την τέχνη του.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ όπως είναι σήμερα. Πηγή φωτό: Zuma
H φωτογραφία του Beccles Public Hall And Theatre για την προώθηση της εμφάνισής του. Όπως βλεπουμε μόνο τα βαθιά γαλαζοπράσινα μάτια του μπορούν να μας θυμίσουν το πρόσωπο που γνωρίσαμε στη σειρά και που έχει χαραχθεί στη μνήμη και το μυαλό μας ως το πιο οικείο πρόσωπο του Χριστού!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ