Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (15/5) ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μίλησε για το πρόγραμμα του κόμματός του αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: «Πώς είναι δυνατόν να παραιτείται ο Καραμανλής και μετά από 20 ημέρες να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο; Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ μετράει το όνομα σου; Τόσο σημαντικό είναι για αυτή τη χώρα αν είσαι γόνος οικογένειας ή όχι;».

Στη συνέχεια τόνισε: «Αν ήταν στο χέρι μας να μην ιδιωτικοποιήσουμε τα τρένα θα το κάναμε, δίχως να αποκλείουμε τον ανταγωνισμό από μια ιδιωτική εταιρία, το αντίθετο. Αλλά να μην λέμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις για όλα είναι λύση. Πρέπει να θυμηθούμε την αξία των δημόσιων αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια. Ζήσαμε το αδιανόητο. Κάνουμε άλματα στην ψηφιοποίηση, ζούμε σε εποχές με τις παρακολουθήσεις και δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξέρουμε αν δύο τρένα πηγαίνουν στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για συνολική απαξίωση του ΟΣΕ, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η τηλεδιοίκηση που κάηκε μετά τις εκλογές του 2019, πότε δεν αντικαταστάθηκε».

Και ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε: Στα Τέμπη φανερώθηκε η κομματική μούχλα ενός επιτελικού κράτους. Βλέπουμε ένα κράτος που είναι κομματικό φέουδο. Το χειρότερο δεν είναι όσα δεν έκανε αλλά πώς προσπάθησε να δικαιολογήσει την τραγωδία τις επόμενες μέρες. Δεν είμαι ο Πουαρώ για να ξέρω ποιος διόρισε τον σταθμάρχη, πρέπει να μας το απαντήσει ο Μητσοτάκης. Εγώ ξέρω ότι ήταν παράνομος ο διορισμός γιατί με βάση τον νόμο υπήρχε ένα ηλικιακό όριο που είχε υπερβεί. Έγινε ό,τι έγινε με το δυστύχημα. Μυαλό έβαλαν; 4ο μέρες μετά μάθαμε ότι διόρισαν στον ΟΣΕ εκτός ΑΣΕΠ την κόρη ενός αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ.. Ο πολίτης αισθάνεται ως εχθρό το κράτος και οφείλεται στον τρόπο που χτίστηκε με πελατειακές σχέσεις, με κομματικό ρουσφέτι. Δεν θέλω να βγάλω την ουρά μου απ’ έξω, κυβέρνησα 4,5 χρόνια» κατέληξε .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ