Στις 29 Απριλίου 2011, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον παντρεύτηκαν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ καθώς ολόκληρη η χώρα παρακολουθούσε. Σήμερα γιορτάζουν τη 12η επέτειό του γάμου τους.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κάθριν δημοσίευσαν μια φωτογραφία τους να χαμογελούν με τα χέρια ο ένας γύρω από τον άλλο για να γιορτάσουν αυτή την όμορφη μέρα.

Ο γάμος του πρώτου γιου της Νταϊάνα

Στις 29 Απριλίου 2011 ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του Κέιτ Μίντλετον, στο αβαείο του Γουέστμινστερ, παρουσία φίλων και οικογένειας, και πλήθος Βρετανών πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον γάμο του μελλοντικού βασιλιά.

Backgrid UK

Σήμερα γιορτάζουν μαζί τη 12η επέτειό τους, παραδοσιακά γνωστή ως επέτειος του Μεταξιού, μόλις μια εβδομάδα πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Στη φωτογραφία, που τράβηξε ο Ματ Πόρτεους, το βασιλικό ζεύγος είναι με τα ποδήλατά του κάτω από τον γαλάζιο ουρανό σε ένα ηλιόλουστο χωράφι.

Χαμογελώντας πλατιά, έχουν τα χέρια τους ο ένας γύρω από τον άλλο και φέρει λεζάντα με «12 χρόνια» και ένα emoji καρδιά.

Το εορταστικό post στο Instagram

Οι βασιλικοί θαυμαστές βομβάρδισαν με σχόλια την ανάρτηση, γράφοντας τις καλύτερες ευχές τους.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ παντρεύτηκαν μετά από δέκα χρόνια σχέσης που ξεκίνησε όταν και οι δύο ήταν φοιτητές στη Σκωτία.

Μετά τον γάμο τους απέκτησαν τρία παιδιά μαζί, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

Το ταξίδι για να τιμήσουν το Άμπερφαν

Την Παρασκευή (28/4) μια μέρα πριν από την επέτειό τους ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ταξίδεψαν στο Άμπερφαν για να αποτίσουν τα σέβη τους στα 116 παιδιά και τους 28 ενήλικες που πέθαναν τραγικά στις 21 Οκτωβρίου 1966 όταν χιλιάδες τόνοι τσιμεντολάσπης καταπλάκωσαν το Junior School Pantglas.

Κατά τη διάρκεια της συναισθηματικής επίσκεψης το βασιλικό ζεύγος ακολούθησε τα βήματα της αείμνηστης βασίλισσας.

Οι ντόπιοι συγκεντρώθηκαν στο δρόμο για να τους χαιρετήσουν και ένας επιζών της καταστροφής, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, μαθητής στο σχολείο εκείνη την εποχή, τους έδειξε τον κήπο.

Διαβάστε επίσης:

The Crown: Οι πρώτες εικόνες με την πριγκίπισσα Κάθριν και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ